Equinor løfter klimaindsatsen

Energiselskabet Equinor vil styrke sine klimaplaner med målsætninger på længere sigt end 2030, en stresstest af nye investeringer og en fortsat aktiv rolle i decarbonisering og klimapolitik. Og så skal cheflønningerne afhænge af præstationerne på området.

Equinor vil styrke sit lederskab i relation til at omstille energisektoren i tråd med målsætningerne i Parisaftalen, som bl.a. kræver mere vedvarende enerig. Foto: Equinor/Jan Arne Wold.

06.05.2019

CSR.dk

Under sit gamle navn Statoil var det norske energiselskab, der nu hedder Equinor, nok mest kendt for olieplatforme i Nordsøen, men det billede er man i gang med at ændre på.

I en fælles udmelding (PDF-download) sammen med investorer i netværket Climate Action 100+ præsenterer virksomheden således en stribe tiltag, der skal ’demonstrere yderligere lederskab i industrien omkring klimaforandringer og stærk støtte til målene i Parisaftalen’, som det hedder.

"Vi ser vores low carbon-strategi som en konkurrencefordel, der skaber langsigtet værdi for vores aktionærer”, siger CEO Eldar Sætre om udspillet. Foto: Equinor/Ole Jørgen Bratland.

Startende i år vil Equinor også ’stressteste’ sin portefølje og bedømme nye investeringer i forhold til et scenarie med en global temperaturstigning på ’vel under’ to grader som benchmark. Derudover vil man fortsætte med at spille en aktiv rolle i samfundets decarbonisering, ikke kun på sit eget felt, men også ved at være engageret i teknologi, innovation, investeringer og partnerskaber omkring klima- og energipolitik.

Endelig så skal Equinors præstationer på klimaområdet i endnu højere grad være med til at bestemme topfolkenes lønninger, hvilket man har sat nye mål for i 2020.

”Equinor er ved at udvikle sig til et bredt energiselskab, med olie og gas, vedvarende energi og low carbon-løsninger som en integreret del af vores virksomhed. Vi ser vores low carbon-strategi som en konkurrencefordel, der skaber langsigtet værdi for vores aktionærer”, siger CEO Eldar Sætre og fortsætter:

”De tiltag vi annoncerer i dag (d. 24. april, red.) gør os endnu mere konkurrencedygtige i energiomstillingen og understøtter målene i Parisaftalen. Vi sætter stor pris på det konstruktive engagement og samarbejdet med investorerne i Climate Action 100+.”

Tilfredse investorer
Fra netop klimanetværkets side er man tilfredse med Equinors udmelding, der også omfatter et løfte om fortsat at rapportere i tråd med anbefalingerne fra Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), ligesom man fra næste år også vil rapportere om CO2-intensiteten i sine energiprodukter og -services.

”Med denne seneste udmelding fra Equinor har nu adskillige af olie- og gasgiganterne i Europa i gang med at rette deres langsigtede strategier ind efter målene i Parisaftalen. Tiltaget understreger hvor langt bagud specielt ExxonMobil er faldet, og det intensiverer presset på dem for at følge trop”, siger Mindy Lubber, der er medlem af Climate Action 100+’s styregruppe og CEO for det grønne investeringsselskab Ceres.

Også blandt Equinors egne investorer er der tilfredshed med selskabets forstærkede klimastrategi, som man i høj grad ser som resultatet af et aktivt samarbejde mellem virksomheder og ligesindede investorgrupper.

”Det er meget opmuntrende at se store virksomheder som Equinor tage vigtige skridt i den rigtige retning og tilpasse deres strategi i forhold til Parisaftalen. Vi er glade for at Equinor vil arbejde for en low carbon-fremtid. Vi forventer at se andre selskaber i sektoren blive inspirerede og følge det ledelsesmæssige signal fra Equinor”, siger Odd Arild Grefstad, der er topchef for Storebrand Group, som er Norges største private investeringsfond med aktiver for over 530 mia. kr.

Læs også: Bæredygtige investeringer hitter blandt millenial-generationen

Climate Action 100+ tæller over 320 investorer, der administrerer værdier for sammenlagt 220 billioner kr. med det formål at sikre, at verdens største erhvervsudledere af drivhusgasser gør en indsats mod klimaforandringerne.

-AK

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Viegand Maagøe

Sponseret

Digital CO2-beregner viser uddannelsesinstitution vejen til skarpere klimaindsats

Mere fra...

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online