Diversitet er forretningskritisk for marketing- og bureauverdenen i 2022, mener eksperter

Forskningen taler sit tydelige sprog: Diversitet i medarbejderstaben betaler sig. Men reklamebranchen halter bagud.

23.12.2021

CSR.dk

Flere forskningsprojekter konkluderer, at diversitet har en positiv indvirkning på virksomhedernes indtjening og markedsværdi.

Det skriver Dansk Markedsføring.

En McKinsey-analyse fra 2020, baseret på en gennemgang af 1.000 virksomheder i 15 lande, fandt virksomheder med en høj grad af kønsdiversitet mere rentable end virksomheder med større uligheder. Det samme gjorde sig gældende med etnisk/kulturel diversitet.

”Manglende diversitet påvirker arbejdsmiljø, rekruttering, produkter og bundlinje. Alt. En hvilken som helst forretnings outcome bliver bedre, når diversiteten er høj. Den friktion, der opstår, når vi ikke træffer beslutninger i ekkokamre, når vi hører og lytter til forskellige holdninger og meninger, resulterer i bedre beslutninger,” siger Sheree Atcheson, der i foråret blev ansat i selskabet Valtech som Global Director of Diversity and Inclusion.

Farah Dib, medstifter af bureauet Twenty kritiserer også branchen for manglende diversitet.

”I dag er idéudvikling generelt et maskulint, kompetitivt territorium. Det er ikke nødvendigvis dårligt, men jeg mener, man bør forsøge at skabe mere velovervejede og gennemtænkte strategiske processer og kreativ produktion. At inddrage mennesker fra forskellige communities i arbejdet med brief og kreativitet kan i mine øjne være nøglen til et kreativt output, der i højere grad afspejler den virkelige verden.”

Læs også: Store virksomheder har diversitet på højde med klimainitiativerne

Også på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) fylder diversitet mere og mere – særligt på Kreativ Kommunikation, der uddanner talenter til reklamebranchen. DMJX Kreativ Kommunikation inviterede for nyligt 30 danske bureauer til et seminar om diversitet. Kun fire bureauer dukkede dog op.

”Vi ved, at virksomheder og dermed kunder/ annoncører i stigende grad spørger ind til bureauernes diversitet, så vi tænkte, at der måtte være en interesse. I vores egen lille verden fylder det også mere og mere: Vores studerende spørger ind til diversitets-politik på bureauerne i forhold til valg af praktik-pladser. Så selv om vi ikke kunne gøre deltagelse på arrangementet gratis, så havde jeg da håbet på større interesse,” siger Jesper Hansen, der er faglig koordinator hos DMJX.

Spørger man eksperter som blandt andre Farah Dib og Sheree Atcheson, så er diversitet ligefrem forretningskritisk for bureauerne i 2022.

Farah Dib mener, at det blandt andet handler om at rekruttere anderledes. Hun opfordrer virksomhederne til at tænke ud af boksen og lede efter profiler, der ikke nødvendigvis er uddannet eller har erfaring indenfor reklameverdenen. Hvis man vil skabe reklamer, der er inkluderende, så må man have en alsidig medarbejderstab – gerne med forskellige baggrunde og med masser af livserfaring.

Hun påpeger, at det ikke kun handler om at skabe mere diversitet i medarbejderstaben, men lige så meget om at skabe en kultur, der er inkluderende. Blandt andet ved at give plads til alternative arbejdsmodeller, der harmonerer bedre med privatlivet og andre interesser eller projekter.

Artiklen peger på fem områder, man som virksomhed kan stille skarpt på, hvis man ønsker at arbejde mere aktivt med diversitet:

1.Definér, hvad du mener med diversitet. Håndtér den opgave, som du ville håndtere en brief. Taler vi køn, etnicitet, hudfarve, religion, seksualitet, handicap eller andet? Vær specifik på, hvad I taler om, og accepter, at I ikke kan det hele med det samme.

2. Se på dit bureau med data-øjne. Hvordan ser I ud? Hvad er f.eks. køns- og etnicitetsfordelingen i de enkelte afdelinger? I ledelsen? Måske er der masser af kvinder i backoffice, men ingen i ledelse, creative og strategy? Og hvordan ser det ud med løn, særlige fordele og forfremmelser? Få overblikket og se så på, hvad det billede fortæller dig.

3. Se på de fire søjler: Join, welcome, belong, thrive. Tal med dem, der rekrutterer for jer. Tænker de i diversitet? Eller kommer folk altid fra den samme talentpool? Det er ikke sikkert, at dem, du gerne vil have fingre i, overhovedet kender dig. I bureauverdenen taler man om et ”good fit”. Men hvis det betyder, at personen ligner jer, går i det samme tøj, kommer fra den samme skole eller har de samme referencerammer som jer – så er det måske grund til at lade advarselslamperne blinke.

4. Husk at bruge tid. Tid på at være mentor for unge talenter. Tid på at håndtere et mangfoldigt team, som ikke kender alle de sociale koder. Brug f.eks. lige 15 minutter mere på et møde – diverse thinking tager længere tid. Og husk at læring og feedback skal være en vane.

5. Gør karriere til en ”two way street”. Mange ledere ser – og fascineres af – medarbejdere, der råber op, er selvsikre og gør opmærksom på sig selv. Det fungerer bare ofte ikke for mennesker, som måske har evnerne, men som i forvejen har kæmpet for at komme inden for døren. Hvis du hver dag skal føle dig ”other” – som kvinde, som farvet, som ældre – og slås for at blive set af ledelsen, så mindskes mulighederne for karriereudvikling nem.

- MTN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Donationer til børnehjem

03.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Dansk erhvervsliv skal forstå unge medarbejdere bedre

23.05.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: 11 Recommendations for Business

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online