Konference: Mennesket skal med i omstillingen

Verden står på affyringsrampen for en altomfavnende omstilling af processer og samfund for at sikre bæredygtighed. Ny konference sætter fokus på den mentale udvikling, der skal til, for at projektet skal kunne lykkes.

11.02.2020

CSR.dk

Hvis nu alle er enige om, at der skal gøres noget for at få mere retfærdige og grønnere samfund, hvordan kan det så være, at det er så svært at få noget til at ske? Kunne det være, at det ikke kun handler om politik, penge og teknologi? At vi også skal have den menneskelige dimension i spil, den hvor vi føler og tænker? 

Det er det, de på Center for Væredygtighed kalder netop ”Væredygtighed”. Og d. 19. februar afholder de en konference, som skal få begrebet og pointerne bag, ud til flere. 

”Væredygtighed er betegnelsen for den indre omstilling, der må gå hånd i hånd med den ydre omstilling. Man kan sige at det er et vitalt supplement til FN´s Verdensmål. Det handler om at arbejde med de dybereliggende menneskelige aspekter af den bæredygtige omstilling,” siger Christian Dietrichsen, der er leder af Center for Væredygtighed.

Bag Væredygtighedskonferencen d. 19. februar står Væredygtighedscenteret med støtte fra Aarhus Kommune, Naturhistorisk Museum, Lederne, IDA, COK, FO-Aarhus, Rotary, Studenterhus Aarhus, Dansk IT og Aarhus Universitet – hvor konferencen også afholdes.

Otte væredygtighedsmål for mennesker
Arrangørerne understreger, at de ikke har et færdigt dogmatisk koncept for, hvad Væredygtighed er. I stedet skal konferencen tjene som en fælles platform, hvor forskellige fagligheder kan undersøge, hvad Væredygtighed kan bidrage med i forhold til den radikale omstilling, menneskeheden og det enkelte individ står overfor.

Som et sted at starte, har Center for Væredygtighed udviklet (indtil videre) otte Væredygtighedsmål, der, ligesom FN's Verdensmål, benyttes som input i udviklingen af det endelige indhold i konferencen. De kan ses på billedet til højre.

En mulighed for at få det hele til at spille sammen
På Aarhus Universitet ser man konferencen som en mulighed for at blande sig endnu mere i den bæredygtige udvikling:

”Væredygtighedskonferencen giver os en platform til at sætte mange forskellige forskningsfelter i spil ind i den allerede eksisterende debat om bæredygtighed. Psykologi, filosofi og endda abstrakt kvantefysiks tænkning kan være med til at skabe helt nye løsninger på de udfordringer, vi som samfund står overfor,” siger Arnold Boon, Universitetsdirektør på Aarhus Universitet. 

Ved konferencen optræder både forskere, erhvervsfolk og kunstnere. Bl.a. Holger Bech Nielsen (professor i fysik), Gull-Maja La Cour (psykolog og meditationslærer), Morten DD (biolog), Jacob Giehm Mikkelsen (professor i biomedicin), Steen Hildebrandt (professor i ledelse), Louise Gade (HR-direktør), Preben Mejer (IT-konsulent), Simon Elsborg Nygaard (bæredygtighedspsykolog) og Carsten Dahl (musiker).

Man kan melde sig til her.

-EHS

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

23.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Casper skal til EM i elektrikerfaget: ”Jeg er mere end bare en elektriker”

16.04.2025CSR.dk

Der er meget mere at hente i ansvarlig markedsføring

16.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric anerkendt som nr. 1 inden for liquid cooling

11.04.2025CSR.dk

Klimavenlig kampagne skal få turister til Aarhus

09.04.2025Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppen viser fremskridt på alle strategiske bæredygtighedsområder

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

5 gode grunde til at fortsætte med ESG

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

28.04.2025

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 Kbh. S

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

30.04.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4WIND Management Awareness Training

Event Description

Dato

05.05.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Specialist Training

Event Description

Dato

06.05.2025

Sted

Online

Beierholm
Webinar
Biodiversitet i et værdikædeperspektiv (2/2)

Hvordan påvirker din virksomhed biodiversiteten – og hvordan påvirker biodiversiteten din virksomhed? Tilmeld dig vores webinar og få en introduktion til de centrale begreber inden for biodiversitet og økosystemer. Vi undersøger, hvordan de påvirker virksomheders drift og værdikæde, og hvordan du kan arbejde strategisk med dem.

Dato

06.05.2025

Tid

08:15

Sted

Online

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR Hvordan knækker vi affaldskurven og øger genbrug? - de danske ambitioner og tiltag

Hvordan kan vi sikre, at vi ikke blot overholder EU’s krav, men også går forrest i udviklingen af en cirkulær økonomi? Hvordan kan danske virksomheder, organisationer og offentlige instanser samarbejde om at reducere affaldsproduktionen og fremme genbrug?

Dato

06.05.2025

Tid

12:30

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V