David og Goliath-partnerskab redder liv ved fødsler

Siden 2012 har Maternity Foundation, en dansk NGO med knap 20 medarbejdere i Danmark og Ethiopien, arbejdet i partnerskab med medicinalvirksomheden MSD om at bekæmpe mødredødelighed.

Anna Frellsen, direktør i Maternity Foundation, på scenen i forbindelse med overrækkelsen af den franske ambassade i Danmarks uddeling af deres menneskerettighedspris for 2015..

25.11.2015

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Samarbejdet handler konkret om The Safe Delivery App, hvor sundhedspersonale i yderområder i udviklingslande kan lære at håndtere fødselskomplikationer ved at få undervisning på deres mobiltelefon. Appen har Maternity Foundation sammen med forskere fra Københavns Universitet og Syddansk Universitet udviklet og arbejdet på 2011. For at få finansieret udviklingen og udbredelsen af app’en, fandt NGOen sammen med medicinalvirksomheden MSD i 2012.

Samme mål og vær professionel
Men hvordan bliver en lille dansk NGO partner med verdens femtestørste medicinalvirksomhed? Maternity Foundation har lige knap 20 medarbejdere i to lande. MSD har 68.000 medarbejdere i mere end 70 lande. Måske har Maternity Foundation gode råd, de vil give videre til andre, der gerne vil finde en vej ind i en stor virksomhed?

Effekten af en app

Før de sender app’en ud i verden, har Maternity Foundation testet den i kliniske forsøg i Etiopien. Forsøgene viste, at app'en kan øge en sundhedsarbejders evne til at forhindre livstruende fødselskomplikationer, f.eks. var sundhedsarbejdernes evne til at håndtere en blødning efter fødslen og evnen til at genoplive en nyfødt mere end fordoblet efter 12 måneders brug af app'en. 

The Safe Delivery App bygger på den eksplosive udbredelse af mobiltelefoni i Afrika, hvor der allerede er flere end 600 mio. mobilbrugere. App'en indeholder animerede instruktionsvideoer, som underviser sundhedspersonale i udviklingslande i håndteringen af fødselskomplikationer.

En kort baggrundsfilm om app'en findes her

”For det første, skal man have en fælles vision. For det andet er det vigtigt at kunne dokumentere effekt og resultater. Det er langt nemmere at få potentielle partnere i tale, hvis man kan fremvise konkrete data for effekten. For det tredje er det en fordel, hvis partnerskabet er nøglen til skalering, dvs. at den store aktør kan være med til at få en succes udbredt til flere brugere, flere byer, flere lande el. lign.”, siger Anna Frellsen direktør for Maternity Foundation.

Desuden kan det være værd at huske, at det ikke behøver at være gigantkoncernens globale hovedkontor man ringer til. Maternity Foundations aftale er f.eks. indgået med MSD’s danske afdeling.

Vi går målrettet efter partnerskaber
MSD fremhæver også den fælles vision. Men de peger også på, at de som virksomhed altid leder efter innovative partnerskaber, der hjælper dem med at nå deres målsætninger. Og det tilbyder Maternity Foundation.

”Safe Delivery App’en er et projekt, der har et kæmpe potentiale og ligger fuldstændig i tråd med vores strategi. Samtidig er Maternity Foundation en meget professionelt drevet organisation, der arbejder innovativt, evidensbaseret og meget målrettet, og vi har store forventninger til vores samarbejde fremover,” siger Anita Ouwerkerk, Managing Director, MSD Danmark

Udrulning til hele Afrika
Tre millioner kroner har Maternity Foundation fået i støtte fra MSD for Mothers, som bekæmper mødredødelighed - en af udviklingslandenes store udfordringer. Senere lagde MSD’s danske datterselskab ekspertise til at få markedsført app’en globalt. Den er i dag downloadet 4.000 gange og vil i kommende år blive udrullet på tværs af Afrika i partnerskab med regeringer, private virksomheder og fonde samt større NGO'er. 

Fransk menneskerettighedspris hentet hjem
MSD er ikke de eneste, som synes Maternity Foundation er dygtige. I går eftermiddags modtog Anna Frellsen Den Franske Ambassades Pris for Menneskerettigheder i 2015, for Maternity Foundations arbejde  med at bekæmpe mødredødelighed i udviklingslande gennem 10 år.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online