Danske Bank finder tech-talenter blandt oversete kvinder
Et samarbejde mellem Danske Bank og organisationen ReDi har ført til, at højtuddannede kvinder med migrantbaggrund nu får adgang til tech-job i Danmark. Løsningen adresserer både manglen på it-specialister og styrker integrationen.
Foto: 123rf.com.
Siden 2021 har Danske Bank samarbejdet med non-profitorganisationen ReDi School of Digital Integration for at klæde immigrerede kvinder bedre på til det danske arbejdsmarked.
Målet er at bygge bro mellem to udfordringer: den akutte mangel på it-specialister og den dokumenterede vanskelighed ved at integrere højtuddannede kvinder med migrantbaggrund i danske virksomheder.
Gennem programmet får deltagerne undervisning i digitale kompetencer, samt kurser i danske arbejdsmarkedsforhold og ansøgningsprocesser. Derudover tilbydes de et 20 ugers betalt praktikophold hos Danske Bank, som skal give konkret erhvervserfaring og netværk.
Programmet har allerede ført til konkrete resultater: 56 kvinder har deltaget, og over halvdelen er efterfølgende blevet fastansat. Ifølge ReDis data er 45 procent blevet forfremmet eller har opnået lønstigninger.
Talent, ikke medlidenhed
Samarbejdet har givet anledning til nominering af Danske Bank til Impact Awards 2025 i kategorien social ansvarlighed. Hos banken ser man initiativet som et strategisk svar på både rekrutteringsbehov og ønsket om at arbejde mere inkluderende.
"Det her er en oplagt mulighed for at dykke ned i en talentpool, som desværre er urørt," siger Ferdinand Nicolaas Scheepers, chefarkitekt i Danske Bank, til Finans. Han har selv haft flere praktikanter gennem programmet, hvoraf flere er blevet ansat.
Ifølge Mette Buhl Christoffersen, leder for diversitet og inklusion i bankens teknologi- og serviceafdeling, er målet ikke velgørenhed men kvalitet:
"De her kvinder bliver ikke ansat, fordi det er synd for dem, men fordi de er gode til deres arbejde," siger hun til Finans. "De skal bare have hjælp til at stå på egne ben."
Udover højere beskæftigelse peger ReDi også på positive sociale effekter: 95 procent af deltagerne oplever øget fællesskabsfølelse, og 90 procent vurderer, at deres professionelle netværk og tillid til kolleger er blevet styrket. Samtidig er omkostningen lav – cirka 14.000 kr. per kvinde ud over løn i praktikperioden.
- lhs