Green Network: Datadrevet og professionel CSR i fokus

CSR-funktionen professionaliseres, indsatsen dokumenteres og værdiskabelsen skal gøres tydelig. Det er hvad Green Network vil prioritere i 2018, sagde direktør Susanne Lydholm og rådgiver Thue Birk

Green Network har fokus på at sikre kvaliteten i CSR og HSE-arbejdet i virksomhederne. .

23.02.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvad er jeres top-prioriteter i 2018?
Så vidt vi kan se, bliver 2018 et hæsblæsende år, hvor de skærpede krav i årsregnskabslovens § 99A træder i kraft for den resterende gruppe af virksomheder (se kriterier her, red.), SDG’erne buldrer derudaf og Global Compact vinder frem, ligesom virksomhederne fortsætter med at stille krav til hinanden om at kunne dokumentere CSR-forholdene.

Susanne Lydholm er direktør i Green Network..

Så en vigtig prioritet for os er at bidrage til at gøre det nemmere at dokumentere og udvikle sine CSR forhold på en systematisk og valid møde, og der ser vi et behov for mere data-drevet CSR. . Dokumentationskrav og lovkrav betyder, at du skal have valide og gode data, og vi er ligesom forbi Excel-æraen. Green Network prioriterer derfor at videreudvikle det værktøj, vi allerede udbyder, som hjælper vores partnervirksomheder og andre kunder med netop at håndtere CSR data og dokumentation.

Grundlaget for at kunne høste fordele af data-drevet CSR er, at man har etableret en velfungerende og professionel CSR-funktion i sin virksomhed med konkrete mål. Det er vores prioritet nummer to, for med bl.a. de nye, skærpede rapporteringskrav står mange med behov for at opdatere deres CSR-praksis. CSR er på vej til at blive en mainstream forretningsdisciplin i Danmark og internationalt, og derfor vælger flere og flere at etablere en CSR-funktion, også selvom de ikke er omfattet af lovkravet om rapportering. Det er en udvikling, som har været i gang i nogle år, og alt tyder på, at det fortsætter længe endnu. . Det vil vi gerne hjælpe virksomhederne med at blive klædt på til.

Thue Sandgren Birk fra Green Network.

Vi har virksomheder i vores netværk med alt fra fem til 5.000 medarbejdere og i alle brancher, og vi mærker tydeligt en interesse for at få en CSR-funktion på linje med og med samme seriøsitet som andre funktioner i virksomheden. Ambitionsniveauerne er dog vidt forskellige. Nogle nøjes med at ville følge lovgivningen i fx ÅRL §99a, mens det for andre handler om at tage CSR over compliance-niveauet og videre til et innovativt niveau, hvor CSR får en mere central rolle for virksomhedens strategi og markedsposition.

Hvorfor har I valgt netop de indsatsområder?
Vores virksomhed er jo bygget op om et virksomhedsnetværk, som vi servicerer med en masse viden og værktøjer, og hvis vi skal være deres hjælpende hånd, så er vi nødt til hele tiden at hæve barren for, hvad vores løsninger kan. Det må aldrig blive sådan, at det, man får ud af at arbejde sammen med os, kan kaldes greenwash eller SDG-wash. Vi skal være ikke bare et mulehår, men en god del længere fremme end det, så vi kan få lov til at blive ved med at hjælpe vores partnervirksomheder med at skabe forretning ud af CSR og HSE.

Thomas Kjærgaard fra Green Network..

Hvilken impact håber I jeres arbejde får?
Vores fornemmeste opgave er at hjælpe vores partnervirksomheder med at skabe forretning med CSR og HSE og sikre kvaliteten i arbejdet derude, så de er klædt på til at efterleve de krav, som både de selv, lovgivere og markedet stiller til dem. Der bliver ikke færre CSR-krav i de globale værdikæder, det er helt tydeligt.

Hvem skal I arbejde sammen med og/eller have hjælp af, for at nå jeres mål?
Vi har og skal have et fortsat godt samarbejde med f.eks. store institutioner som Dansk Erhverv, DIEH, DI, MKI, CSR Europe samt førende danske rådgivere inden for CSR og HSE. Det er alfa og omega. Vi har en vigtig opgave i at få formuleret de rigtige løsninger for virksomhederne, det er sådan en slags solidarisk samarbejdsopgave vi har. For det er i det her år, det skal ske, hvis man kigger på aktualitet og krav til virksomhederne. Vi er for alvor gået fra ’hvorfor’ og ikke bare til hvordan, men hvordan skal vi gøre det seriøst, veldrevet og dokumenteret.
 

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

14.07.2025CSR.dk

Bred opbakning: Kun tre lande i verden ignorerer Verdensmålene

11.07.2025CSR.dk

Amerikanske virksomheder tilpasser ESG-strategier efter politiske skift

10.07.2025CSR.dk

Over seks millioner udtjente mobiltelefoner samler støv: Recipo vil genanvende dem ansvarligt

09.07.2025CSR.dk

Ny rapport: Fremtidens arbejdsplads er bæredygtig, hvis det står til medarbejderne

09.07.2025Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Case Study: How furnipart Uses Cradle to Cradle Certified® as a Strategic Backbone

07.07.2025CSR.dk

Store virksomheder og investorer advarer mod at udvande bæredygtighedskrav

04.07.2025CSR.dk

Økonomer vil gentænke regnemodeller for klimatiltag

03.07.2025CSR.dk

Flere virksomheder dropper miljøvenlig markedsføring

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 8. august: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.08.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar August 5, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our Q&A webinar to learn more.

Dato

05.08.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk Mini MBA med certificering (DK) start 18. aug. 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Næste holdstart i aug 2025

Dato

18.08.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol v. DEA, Fiolstræde 44, 1171 København K