Creating shared value med ansvarlige investeringer

Ansvarlige investeringer er en ny disciplin i forretningsverdenen. Mens NGOerne står på sidelinjen ved traditionelle investeringer, spiller de her en nøglerolle som gatekeepere. Derfor er det en NGO, der sætter scenen på Responsible Investment d. 2/3

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm opfordrer til flere investeringer i ansvarlighed.

26.02.2017

CSR.dk

Han er ofte ude i brændpunkterne, hvor krige og naturkatastrofer bringer mennesker på flugt, og han går ikke af vejen for at stå i skudlinjen, når det gælder om at forsvare mennesker i nød og krise. For Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Andreas Kamm er drevet af en indre ild for at kæmpe for de mennesker, der i flygtningekriser mister deres livsgrundlag, og det berører ham personligt, fortæller han, at se det enorme spild af menneskeligt potentiale, som kriserne fører til.

I Andreas Kamms øjne bliver alt for mange mennesker hver dag frataget muligheden for at bruge deres kompetencer og dermed også for at være selvforsørgende, og derfor går verden glip af alt det, som flygtningene kunne bidrage med. Heldigvis er stadig flere virksomheder opmærksomme på, at både de og flygtningene kan få stort udbytte af samarbejdet, understreger han. På Responsible Investment konferencen d. 2. marts står Andreas Kamm forrest i en lang række af nøgleaktører inden for investeringer i ansvarlighed.

Læs også: Program for Responsible Investment

”Virksomheder kan spille en afgørende rolle, når det gælder om at løse de udfordringer, verden står over for. Det gælder også på vores område. Verden ser lige nu meget store flygtningestrømme fra områder, som er hærget af konflikt og social ustabilitet. Her og nu kan virksomhederne være med til at give flygtningene livsgrundlaget tilbage – f.eks. ved at se dem som potentielle medarbejdere både i nærområderne, hvor langt de fleste flygtninge opholder sig, og i de lande, hvor de søger tilflugt. På den måde kan man kalde det en ’responsible investment’, hver gang en virksomhed ansætter en flygtning.”

Invester i kriseramte områder
Det er dog på en langt større skala, han ser, at investeringer i ansvarlighed kan gøre en forskel, som kan trække i positiv retning for klodens befolkning, og han opfordrer indtrængende virksomhederne til at være med til på den lange bane at mindske grobunden for konflikter ved at investere i de kriseramte områder.

Læs også: Dansk Flygtningehjælp

”Jeg kan godt forstå, at det kan være mere tillokkende at lægge en ny filial i Singapore eller Beijing. Men vi har brug for, at nogle kigger andre steder hen og også får øje på potentialet i f.eks. Afrika. Det sker heldigvis også. Dansk Flygtningehjælp samarbejder i disse år med virksomheder, som er drevet af trangen til at skabe nye løsninger på verdens udfordringer – i tråd med FN’s bæredygtighedsmål.”

Må man tjene penge på mennesker i nød?
Dansk Flygtningehjælp er aktivt tilstede i ca. 40 lande verden over, og Andreas Kamm er overbevist om, at der ligger uopdagede forretningsmuligheder for de virksomheder, som har den fornødne drivkraft og innovationskapacitet. Men han mærker, at mange virksomheder holder sig tilbage, for må man tjene penge på mennesker i nød? Andreas Kamms svar er ja, på visse betingelser.

Læs også: Dansk Flygtningehjælp og partnerskaber med virksomheder

”Hvis den ydelse, man leverer, kan hjælpe mennesker ud af deres fattigdom eller give dem tilværelsen tilbage, har jeg det helt fint med, at virksomheder tjener på det. For sådan fungerer det jo: Virksomheder er afhængige af, at deres aktiviteter hænger økonomisk sammen og ideelt set giver overskud. Så hvis virksomhederne kan se den forretningsmæssige gevinst ved at hjælpe, vil de gøre så meget, de overhovedet kan. Jeg har set flere eksempler på forretningsideer, som har medført store sociale fremskridt og samtidig givet overskud.  Derfor tager vores dialog med virksomheder altid udgangspunkt i en shared value-tankegang. Indsatserne skal både give forretningsmæssig mening og styrke livsgrundlaget for de mennesker, vi hjælper.”

Af samme grund råder Andreas Kamm virksomheder til gå strategisk ind i CSR og koble CSR til kerneforretningen. Det modsatte kan alt for let føre til halve løsninger og midlertidige engagementer. Gør de det, kan de lige så godt bruge pengene og energien på rene donationer til gode formål, siger han og skynder sig at tilføje, at den slags donationer har ufortjent fået et dårligt ry og fylder faktisk en god del hos Dansk Flygtningehjælp. Både filantropi og forretningsdrevet CSR har bestemt sin berettigelse – det er bare vigtigt at være klar over, hvad der er hvad, slår Andreas Kamm fast.

Responsible Investment - Building a better tomorrow?
På Responsible Investment konferencens talerliste står foruden Andreas Kamm blandt andre Anders Eldrup, formand for pensionskassen JØP, Palle Ellemann, Lead Emerging Market Engagement i GES Invest, Morten Halborg CEO i Skandia Asset Management, og Lars Pehrsson, CEO for Merkur Andelskasse for blot at nævne nogle …

… og med titler som “Sustainable investment - big business”, “Sustainability as a given”, “Global Alliance for Banking on Values” og “Impact Investing at scale” giver konferencen d. 2. marts en enestående mulighed for indsigt i investeringsbranchens mindset og hente inspiration på tværs af investeringsområder – og finde vejen til ansvarlige investeringer.

Se det fulde program og tilmeld her: http://www.csr-link.dk/?page_id=1865

På konferencen kan du mellem mange andre møde og høre:

 • Hanne Leth Hillmann, Finance and communication, IR and capital market relations, DIRF
 • Andreas Kamm, Secretary General of the Danish Refugee Council
 • Anders Eldrup, Chairman, JØP
 • Søren Larsen, Head of SRI, Nykredit
 • Morten Halborg, CEO, Skandia Asset Management
 • Palle Ellemann, Lead Emerging Market Engagement GES Invest
 • Claus Primdal Sørensen, Director CSR, EKF
 • Susanne Pedersen, Director, Climate-KIC Nordic
 • Birgitte Bang Nielsen, Sustainability Director, IFU
 • Lars Pehrsson, CEO, Merkur Cooperative Bank
 • Robert Rubinstein, CEO, TBLI Group

Samt se konkrete show cases for ansvarlige investeringer: Periamma, Greener Smarter Living, Wasoko, Evershelter

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

03.06.2024BSR

Sponseret

The United States Is At Risk of Marginalizing Itself on Sustainability: What Business Can Do

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)