Carlsberg: Vi har nu en holistisk strategi for ESG

Et nyt ESG-program tager fat på landbruget og øger ambitionerne på alle områder. ESG-chefen mener, at der er potentiale til at gøre en virkelig stor forskel.

Grafik: Carlsberg.

23.08.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Onsdag i sidste uge offentliggjorde Carlsberg sit opdaterede ESG-program. Efter fem års rejse med Together Towards Zero er bryggerigiganten klar med fortsættelsen: Together Towards Zero and Beyond.

Ifølge virksomhedens pressemeddelelse har man nu en plan for alle virksomhedens væsentligste ESG-emner, med målsætninger for 2030 og 2040. Man har sat sig et mål om net zero carbon-udledninger på tværs af værdikæden senest i 2040, og man har hævet ambitionsniveauet og strammet målsætningerne for andre emner som vand, ansvarligt alkoholforbrug, diversitet, menneskerettigheder og samarbejde med lokalsamfundet. De nye målsætninger kan ses i grafikken nederst på denne side.

”Med Together Towards Zero and Beyond-programmet har vi noget, som er langt mere holistisk. Det er jeg både glad for og stolt af,” siger Carlsbergs ESG-chef, Simon Boas Hoffmeyer.

Den helstøbte plan er også nødvendig på en anden måde end tidligere, hvis man vil leve op til omverdenens forventninger.

”Vi har arbejdet, som vi altid gør, med fokus på vores væsentligste issues, og de er i overskrifter uændrede. Der, hvor det har udviklet sig, er detaljeringsniveauet i det, som vores stakeholders forventer af os, og hvor vi kan gøre den største forskel. Og så har vi arbejdet en del med at oversætte de interne og eksterne forventninger – også til transparens – til noget, som vi kan handle på. Heldigvis har vores eget og omverdenens fokus på ESG, resulteret i en langt større modenhed i de løsninger, der er tilgængelige for os,” siger Simon Boas Hoffmeyer.

Together Towards Zero and Beyond er integreret I Carlsbregs forretningsstrategi, SAIL’27, som en del af arbejdet med at reducere risici, skabe positiv forandring og levendegøre virksomhedens formål gennem konkrete mål, handlinger og resultater.

Færrest misforståelser i kommunikationen

Carlsberg har valgt at kalde det nye program – Together Towards Zero and Beyond – for et ESG-program, modsat tidligere hvor titlen på arbejder var bæredygtighed. På sammen måde har den ansvarlige afdeling skiftet navn til Group ESG.

”Det handler udelukkende om bedst mulig kommunikation og forståelse,” siger Simon Boas Hoffmeyer, som er leder af Group ESG.

”Vi har oplevet, at alt fra forbrugere til investorer opfattede bæredygtighedsbegrebet som noget, der kun handlede om miljø og klima. Men vores arbejde relateret til samfundsansvar dækker langt bredere end det, og det vil vi gerne undgå at skulle forklare.”

Det er dog ikke forbudt at tale om bæredygtighed i Carlsberg. Nøglen er at bruge det begreb, som kommunikerer bedst, i den kontekst man er i.

To nye områder med enormt potentiale
I det nye arbejdsprogram er der to nye, selvstændige indsatsområder: landbrug og emballage. De har med god grund fået mere fokus, da de udgør henholdsvis 25 og 41 procent af Carlsbergs samlede carbon footprint.

”Vi har tidligere haft fokus på dem under vores arbejde med CO2, men begge områder er meget mere end det. Landbrug handler også om sporbarhed og biodiversitet, mens emballage rækker ind i omstillingen til cirkulær økonomi og forbrug,” siger Simon Boas Hoffmeyer.

”Jeg er virkelig spændt på arbejdet på disse to områder. Vi har sat os nogle mål, som har potentialet til virkelig at gøre en forskel på alle vores egne markeder, og giver os mulighed for at påvirker på et mere systemisk niveau,” fortsætter han.

Som f.eks. det nye mål om at indsamle og genanvende 90 procent af alle dåser og flasker globalt. Det vil kræve udvikling af nye og effektive systemer i alle Carlsbergs markeder, og ligesom pantsystemet i Danmark vil indsamlingssystemerne kunne bruges til andet end virksomhedens egen emballage.

Simon Boas Hoffmeyer fremhæver desuden, Carlsbergs nye mål om at indføre regenerative praksisser i landbrug, som noget der kommer til at have rigtig stor betydning for virksomhedens landbrugsværdikæde – og forhåbentlig herigennem påvirke praksis i andres værdikæder.

”Hvis vi kan udvikle konkrete løsninger der viser vejen og inspirerer andre vil vi være meget tilfredse,” afslutter Simon Boas Hoffmeyer. 

Hvert af de seks fokusområder i ESG-programmet Together Towards Zero and Beyond har konkrete målsætninger. Kilde: Pressemeddelelse, Carlsberg. .

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k