Carlsberg: Vi har nu en holistisk strategi for ESG

Et nyt ESG-program tager fat på landbruget og øger ambitionerne på alle områder. ESG-chefen mener, at der er potentiale til at gøre en virkelig stor forskel.

Grafik: Carlsberg.

23.08.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Onsdag i sidste uge offentliggjorde Carlsberg sit opdaterede ESG-program. Efter fem års rejse med Together Towards Zero er bryggerigiganten klar med fortsættelsen: Together Towards Zero and Beyond.

Ifølge virksomhedens pressemeddelelse har man nu en plan for alle virksomhedens væsentligste ESG-emner, med målsætninger for 2030 og 2040. Man har sat sig et mål om net zero carbon-udledninger på tværs af værdikæden senest i 2040, og man har hævet ambitionsniveauet og strammet målsætningerne for andre emner som vand, ansvarligt alkoholforbrug, diversitet, menneskerettigheder og samarbejde med lokalsamfundet. De nye målsætninger kan ses i grafikken nederst på denne side.

”Med Together Towards Zero and Beyond-programmet har vi noget, som er langt mere holistisk. Det er jeg både glad for og stolt af,” siger Carlsbergs ESG-chef, Simon Boas Hoffmeyer.

Den helstøbte plan er også nødvendig på en anden måde end tidligere, hvis man vil leve op til omverdenens forventninger.

”Vi har arbejdet, som vi altid gør, med fokus på vores væsentligste issues, og de er i overskrifter uændrede. Der, hvor det har udviklet sig, er detaljeringsniveauet i det, som vores stakeholders forventer af os, og hvor vi kan gøre den største forskel. Og så har vi arbejdet en del med at oversætte de interne og eksterne forventninger – også til transparens – til noget, som vi kan handle på. Heldigvis har vores eget og omverdenens fokus på ESG, resulteret i en langt større modenhed i de løsninger, der er tilgængelige for os,” siger Simon Boas Hoffmeyer.

Together Towards Zero and Beyond er integreret I Carlsbregs forretningsstrategi, SAIL’27, som en del af arbejdet med at reducere risici, skabe positiv forandring og levendegøre virksomhedens formål gennem konkrete mål, handlinger og resultater.

Færrest misforståelser i kommunikationen

Carlsberg har valgt at kalde det nye program – Together Towards Zero and Beyond – for et ESG-program, modsat tidligere hvor titlen på arbejder var bæredygtighed. På sammen måde har den ansvarlige afdeling skiftet navn til Group ESG.

”Det handler udelukkende om bedst mulig kommunikation og forståelse,” siger Simon Boas Hoffmeyer, som er leder af Group ESG.

”Vi har oplevet, at alt fra forbrugere til investorer opfattede bæredygtighedsbegrebet som noget, der kun handlede om miljø og klima. Men vores arbejde relateret til samfundsansvar dækker langt bredere end det, og det vil vi gerne undgå at skulle forklare.”

Det er dog ikke forbudt at tale om bæredygtighed i Carlsberg. Nøglen er at bruge det begreb, som kommunikerer bedst, i den kontekst man er i.

To nye områder med enormt potentiale
I det nye arbejdsprogram er der to nye, selvstændige indsatsområder: landbrug og emballage. De har med god grund fået mere fokus, da de udgør henholdsvis 25 og 41 procent af Carlsbergs samlede carbon footprint.

”Vi har tidligere haft fokus på dem under vores arbejde med CO2, men begge områder er meget mere end det. Landbrug handler også om sporbarhed og biodiversitet, mens emballage rækker ind i omstillingen til cirkulær økonomi og forbrug,” siger Simon Boas Hoffmeyer.

”Jeg er virkelig spændt på arbejdet på disse to områder. Vi har sat os nogle mål, som har potentialet til virkelig at gøre en forskel på alle vores egne markeder, og giver os mulighed for at påvirker på et mere systemisk niveau,” fortsætter han.

Som f.eks. det nye mål om at indsamle og genanvende 90 procent af alle dåser og flasker globalt. Det vil kræve udvikling af nye og effektive systemer i alle Carlsbergs markeder, og ligesom pantsystemet i Danmark vil indsamlingssystemerne kunne bruges til andet end virksomhedens egen emballage.

Simon Boas Hoffmeyer fremhæver desuden, Carlsbergs nye mål om at indføre regenerative praksisser i landbrug, som noget der kommer til at have rigtig stor betydning for virksomhedens landbrugsværdikæde – og forhåbentlig herigennem påvirke praksis i andres værdikæder.

”Hvis vi kan udvikle konkrete løsninger der viser vejen og inspirerer andre vil vi være meget tilfredse,” afslutter Simon Boas Hoffmeyer. 

Hvert af de seks fokusområder i ESG-programmet Together Towards Zero and Beyond har konkrete målsætninger. Kilde: Pressemeddelelse, Carlsberg. .

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

13.06.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Er din bestyrelse “Fit for 55”?

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

10.06.2024BSR

Sponseret

Double Materiality and Decision Quality: An Opportunity for the Courageous

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C