Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

Carl Ras har i mange år hjulpet socialt udsatte borgere videre på arbejdsmarkedet gennem samarbejde med kommuner i hele landet. Nu hyldes engrosvirksomheden med specialprisen ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’ af analyse - og konsulentvirksomheden Great Place To Work©.

Peter Hald, assisterende lagerchef i Carl Ras, har de seneste år gjort en ekstra indsats for at tage socialt udsatte borgere i beskæftigelse på Carl Ras' centrallager i Herlev. Foto: Carl Ras.

27.04.2022

Kirstine Crenzien Pedersen, CSR.dk

De seneste år har assisterende lagerchef i Carl Ras, Peter Hald, gjort en ekstra indsats for at hjælpe borgere, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, ind i firmaet og på centrallageret i Herlev – blandt andet gennem samarbejde med SamFocus, Jobcenter Ballerup og Jobcenter Herlev.

Siden da har Carl Ras løbende haft udsatte borgere, med forskellige sociale udfordringer, i praktik og løntilskud, som efterfølgende har resulteret i mange succesfulde fastansættelser.

Gennem samarbejde med Jobcenter Ballerup tog Peter Hald i 2020 for eksempel en medarbejder med paranoid skizofreni og en medarbejder, som led af depressioner, i praktik. Begge er i dag fastansat på centrallageret i Herlev og er glade for at opleve at være en del af et team, hvor de hver dag løfter et ansvar.

”Det kan medføre et ekstra ledelsesmæssigt ansvar fra min side at sikre, at de får ekstra støtte til deres individuelle behov, så de trives og motiveres i arbejdet. Men når det lykkes, giver det os nogle utrolig stabile og loyale medarbejdere. Mange af dem har været ansat hos os i flere år og bidrager både til effektivitet, kvalitetsbevidsthed og et godt socialt arbejdsmiljø på lige fod med deres kollegaer,” fortæller Peter Hald og tilføjer, at de generelt har ganske få medarbejderopsigelser på centrallageret.

Læs også: Logistikfirma udnævnt til verdens bedste arbejdsplads

I dag består knap en tredjedel af centrallagerets 47 ansatte af medarbejdere, der tidligere har oplevet at være på kanten af arbejdsmarkedet. Peter Hald påpeger, at de alle varetager produktionsopgaver, på lige fod med resten af teamet på lageret, der alt sammen sikrer, at kunderne får de rigtige varer til tiden:

”Jeg tror, de opnår en høj grad af loyalitet af at mærke en tro og anerkendelse fra en arbejdsplads, der giver dem en chance for, at kunne lykkes, når de tidligere har oplevet at blive ekskluderet fra arbejdsmarkedet”, siger Peter Hald.

Har selv været på kanten af arbejdsmarkedet

Peter Halds store motivation for at drive arbejdet med inklusion i Carl Ras bunder også i, at han tidligere i livet selv har stået på kanten af arbejdsmarkedet.

Efter hans mor døde, da han var 16 år gammel, blev han en del af et dårligt miljø og endte bag tremmerne i nogle år. Efterfølgende kom han i arbejde og var i perioder på kontanthjælp.

”Grundet min egen fortid betyder det meget for mig, at vi tager et socialt ansvar i Carl Ras. At jeg selv har været på den samme side gør, at jeg kan møde de her mennesker i øjenhøjde, og jeg har en anden indsigt og forståelse for deres udfordringer og behov. Samtidig har jeg selv prøvet at blive hjulpet på rette vej af mennesker, der troede på mig som person og kunne se, at jeg havde nogle faglige evner. Derfor er jeg også utrolig taknemmelig over for de ledere i Carl Ras, der havde troen på mig og gav mig muligheden for at indfri det potentiale, jeg besidder", siger Peter Hald. 

Rummelig arbejdsplads med plads til alle

Carl Ras’ sociale indsats om at hjælpe udsatte borgere i beskæftigelse på centrallageret i Herlev har ført til, at engrosvirksomheden netop har vundet Great Place To Work©’sspecialpris ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’.

”At vi vinder denne her pris, gør mig utrolig stolt. Det er en stor tilfredsstillelse og anerkendelse af, at vores arbejde giver mening. Men det kunne heller ikke være gjort uden alle teamlederne og kollegaer på centrallageret, der tager godt imod borgerne og tager dem med ind i vores fællesskab”, siger Peter Hald.  

HR-Chef i Carl Ras, Tina Ziegler, tilføjer:

Læs også: DHL får pris for mest inkluderende arbejdsplads

”Det understreger, at det menneskesyn, som vores organisation og kultur er bygget på, breder sig længere ud end os selv. Carl Ras er en rummelig virksomhed, der har plads til alle medarbejdere. Men det er ikke bare noget, vi siger – det er rent faktisk også noget, vi viser, at vi er”.

Foruden inklusionsprisen har Carl Ras for femte år i træk placeret sig i top-10 i konkurrencen om Danmarks Bedste Arbejdspladser® i kategorien for mellemstore virksomheder. En konkurrence af Great Place To Work©, som Carl Ras i mere end 10 år har prioriteret at tage del i med formålet om at være branchens bedste arbejdsplads.

I år er Carl Ras endt med en 2. plads i konkurrencen, hvilket er virksomhedens hidtil bedste resultat.

- KCP

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

08.02.2024CSR.dk

Genbrugssten får et ordentligt markedsskub med ny aftale

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

Lidl Danmark

CSR Intern, Efterår 2024

Vil du have erfaring på CV’et fra Europas største dagligvarekæde og være med til at gøre en forskel inden-for den grønne dagsorden? Og ønsker du at få hands-on erfaring med ’Corporate Social Responsibility’ (CSR) opgaver? Så er det måske dig, der er vores kommende CSR-praktikant til Lidl Danmark til efteråret 2024.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

24.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

CBS Executive Fonden
Uddannelse
HIGH PERFORMANCE LEADERSHIP

High Performance Leadership uddannelsen giver dig mulighed for at løfte dit lederskab til det næste niveau i mødet med undervisere fra fire forskellige verdener. Vi bringer praktik og teori sammen. Fordi vi ved, at den ypperste form for inspiration og læring skabes i mødet med de bedste fra sportens, kunstens og erhvervslivets verdener. Folk som alle har præsteret lederskab i verdensklasse. Og parrer vi deres praktik med videnskabens teoretiske, analyserende tilgang, åbnes nye muligheder for mennesker og virksomheder.

Dato

26.02.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg, Danmark

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse – ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, hvor det bliver lovpligtigt for store energiforbrugende virksomheder at implementere et certificeret energiledelsessystem.

Dato

26.02.2024

Sted

København, Nordhavn