Amazons ansatte opfordrer Bezos til at tage hånd om klimaet

Mere end 6.500 ansatte opfordrer nu ledelsen i Amazon til at implementere en samlet klimaplan for virksomheden. Samtidig peger de på, at de nuværende initiativer slet ikke rykker nok.

I et åbent brev opfordrer over 6.500 Amazon-ansatte virksomheden til at løfte sin indsats på klimafronten yderligere. Bl.a. kritiserer man indkøbet af nye dieselbiler som værende i modstrid med selskabets mål om nuludledning af CO2..

24.04.2019

CSR.dk

På mindre end to uger har mere end 6.500 Amazon-ansatte underskrevet et åbent brev til Jeff Bezos og resten af Amazons direktion.

I brevet, som er offentliggjort på Medium, opfordrer de ansatte Amazon til at tage hånd om klimaforandringerne og implementere en klimaplan for den samlede virksomhed. Det skriver ABC News.

Læs også: Amazon investerer stort i elbiler

“Amazon har ressourcerne og størrelsen til at rykke verdens forestillinger og redefinere, hvad der er muligt og nødvendigt for at adressere klimakrisen. Vi mener, at det er en historisk mulig for Amazon til at stå sammen med sine ansatte og sende et signal til verden om, at vi er klar til at gå forrest for klimaet”, står der i brevet.

Som svar på brevet skriver en talsmand fra Amazon følgende til ABC News:

”Tidligere i år annoncerede vi, at vi vil offentliggøre vores CO2-aftryk sammen med relaterede mål og programmer. Vi annoncerede også vores vision “Shipment Zero”, der skal gøre Amazons levering nuludledende. Amazons bæredygtighedsteam anvender en vidensbaseret tilgang til at udvikle data og strategier, der skal sikre en stringent tilgang til vores arbejde med bæredygtighed”.

Initiativer går ikke langt nok
Hvis man tager udgangspunkt i brevet, så lader det dog ikke til, at de ansatte mener, at Amazons annoncerede initiativer går langt nok.

“Virksomheden har ikke beskrevet en samlet plan for at nå nuludledning, inden for den tidsramme videnskaben har fastsat. Vores mål om at nå 100 procent vedvarende energi har ikke en dato. På samme måde forpligter Shipment Zero sig ikke til at sænke udledningen sammenlignet med det nuværende niveau”, står der således i brevet.

I brevet peger man desuden på nylige indkøb af dieselbiler som skridt i modstrid med behovet for at udfase fossile brændstoffer, og man fremhæver manglende kontekst i klimamålsætningerne og nævner, at selvom installering af 50 solcelleanlæg inden 2020 lyder godt, så udgør det kun seks procent af den samlede bygningsmasse i Amazons distributionsnetværk. 

De ansatte sætter også spørgsmålstegn ved at ”virksomheden giver donationer til klimaforsinkende lovgivere”, deriblandt 68 medlemmer af Kongressen, der i 2018 stemte imod 100 procent af den forslåede klimalovgivning.

Brevets forfattere understreger også aspektet af social retfærdighed ved klimaforandringerne.

”Den forurening, som vi skaber, er ikke ligeligt fordelt, og klimakonsekvenserne vil først og hårdest blive mærket af sorte, indfødte grupper og andre farvede dele af samfundet, især i den sydlige del af verden. Vi må prioritere at reducere vores forurening I disse samfund”, skriver de.

Læs også: Mere vedvarende energi til Amazon

Med brevet går Amazons ansatte i fodsporene på f.eks. Google, hvor ansatte over hele verden i november sidste år forlod deres kontorer for at protestere mod måden, som virksomheden håndterede påstande om seksuelle overgreb.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)