”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde”

En masse unge studerende brugte SDG-festivalen på Frederiksberg til at fortælle de danske virksomheder, at de skal tage deres ansvar alvorligt, hvis de vil tiltrække fremtidens arbejdskraft. Rambøll er helt med på den dagsorden, lød det.

En række foreninger og virksomheder var på plads på Frederiksberg for at vise sig selv og deres produkter frem, da Festival for Verdensmålene blev afviklet d. 13. september. Foto: Anders Kampmann.

24.10.2019

Anders Kampmann, CSR.dk

Næsten 5.000 mennesker lagde over to dage vejen forbi CBS’ campus på Frederiksberg, da der midt i september blev afholdt Festival for Verdensmålene, på samme måde som det var tilfældet i Vallensbæk sidste år, og i Sønderborg i april i år.

Læs også: Stort kendskab til Verdensmålene blandt danskerne

Med den store uddannelsesorganisation som nabo og medarrangør var det naturligt, at de studerende fra Danmarks nok mest kendte handelsuddannelsesinstitution udgjorde en stor del af såvel besøgende som aktiver på pladsen, og det var man ikke sene til at udnytte.

”Jeg kunne aldrig drømme om at arbejde for en virksomhed, hvis mål for verdens udvikling ikke stemmer overens med mine egne”, sagde Maria Flora Andersen fra Student & Innovation House. Privatfoto..

”Den her festival giver os en fantastisk mulighed for at samle folk på tværs af sektorer og organisationer omkring Verdensmålene, og for at forene en masse initiativer og skabe noget bevægelse nedefra”, sagde Maria Flora Andersen, der er direktør for og medstifter af Student & Innovation House, som er drivkraften bag involveringen af Frederiksbergs studerende og unge.

På vegne af sig selv og sine medstuderende pegede hun på, at ”vi kommer til at træffe beslutningerne fremover”, hvilket man vil bruge som løftestang til at præge den udvikling, der er i gang nu, når det gælder opmærksomheden på bæredygtighed og ansvarlighed.

”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde – det er selskaber, der tager den grønne omstilling alvorligt, der vil styrke den sociale lighed, og som vil SDG-dagsordenen. Det er samtidig en ret direkte trussel om at fravælge dem, der ikke gør de her ting”, siger Maria Flora Andersen.

”Jeg kunne aldrig drømme om at arbejde for en virksomhed, hvis mål for verdens udvikling ikke stemmer overens med mine egne. Jeg arbejder ikke bare for at tjene penge, men for at gøre en forskel”, understreger hun.

Kommunikationschef for Rambølls konsulentdivision Martin Christiansen deltog i festivalen for bl.a. at fortælle unge studerende og potentielle fremtidige medarbejdere om virksomhedens engagement i SDG’erne. Foto: Anders Kampmann.

Verdensmål kom som sendt fra himlen
Et af de selskaber, der meget gerne vil vise, at man bakker op om den udvikling, er ingeniørvirksomheden Rambøll, der af samme årsag også var med til festivalen på Frederiksberg, hvor man bl.a. afviklede en casecompetition med en masse unge, der i grupper skulle løse opgaver omkring den grønne omstilling.

Ifølge kommunikationschef for koncernens konsulentdivision, Martin Christiansen, så kom Verdensmålene ”som sendt fra himlen”, ligesom de ”passer perfekt” til den indsats, man allerede gør.

”Vi har selv skubbet på på det her område i fem-syv år, og med Parisaftalen og SDG’erne fik vi en strategisk udviklingsramme, som kan hjælpe kunderne med at finde de rigtige løsninger og linke dem til målene, så vi eksempelvis kan skabe grøn mobilitet på den rigtige måde”, forklarede han.

Når det gælder de unges præferencer for fremtidige arbejdspladser, så er det noget, man fra Rambølls side ”er helt med på” i rekrutteringsarbejdet. Med deltagelsen på festivalen kunne man styrke sin position, påpegede Martin Christiansen.

”Vi er her jo bl.a. for at få en dialog med de unge, og for at vise de studerende, at Rambøll er et godt sted at søge hen, hvis man gerne vil arbejde ansvarligt. Så vi kan forhåbentlig sætte nogle tanker i gang hos dem om, hvordan de kan gøre deres indflydelse gældende”, sagde han.

”Der er masser af fede koncepter og forretningsmodeller, der er ved at blive prøvet af, og som har stort potentiale. Der kan der gøres meget mere”, lød det fra direktør for Copenhagen School of Entrepreneurship, Andreas Gjede. Foto: Anders Kampmann.

Masser af gode idéer, der skal modnes
Mens mange unge søger mod store virksomheder som Rambøll, så er der også en stor andel, der vælger at starte noget selv, og dem skal der naturligvis også tages hånd om. Det mener man i hvert fald hos Copenhagen School of Entrepreneurship, der er CBS’ enhed for ’praktisk og anvendt iværksætteri’, som det hedder.

Her oplever den nytiltrådte direktør, Andreas Gjede, på den ene side at Verdensmålene fylder mere og mere fra dag til dag, men også at mængden af iværksætteridéer og -projekter med SDG’erne i centrum, der kommer forbi hans bord, ikke er så stor, som den kunne være. Det vil han gerne ændre på.

”Gennem CBS, der har ’Business in society’ som et centralt mantra, har vi jo SDG’erne i vores kerne-DNA, så derfor mener jeg også, at vi har et klart ansvar for at få de gode idéer til at blive til innovative og skalérbare idéer. Det er sådan vi kan gøre en rigtig forskel”, siger han og fortsætter:

”Vi ser mange iværksættere derude, der gerne vil redde verden, og har masser af hjerte med i deres arbejde, men som også kommer umodne ind i økosystemet, og det er systemet ikke klar til lige nu. Så måske skal vi være mere opsøgende, for der er masser af fede koncepter og forretningsmodeller, der er ved at blive prøvet af, og som har stort potentiale. Der kan der gøres meget mere”, sagde han.

Læs også: CBS stopper fremtidigt samarbejde med Danske Bank

SDG-festivalen på Frederiksberg blev arrangeret af Sustainable Now, Frederiksberg Kommune og CBS. 2.700 skoleelever, over 2.000 borgere og en række studenterorganisationer deltog i festivalen sammen med 60 foreninger, virksomheder, iværksættere og ildsjæle.

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

04.12.2023CSR.dk

COP28: lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online