”Ingen kan gøre det alene”

FN’s udviklingsmål er en enorm og kompleks dagsorden, som kræver engagement fra alle lag i samfundet. Partnerskaber mellem virksomheder, erhvervsorganisationer, myndigheder og NGO’er er centralt i den sammenhæng. To parter i et sådant fællesskab taler her om baggrunden for netop det.

Brede partnerskaber er et vigtigt element i at opfylde FN's verdensmål, mener afsenderne af fælles indlæg om netop SDG'erne..

15.06.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

At opfyldelsen af målsætningerne samtidig er en monumental opgave, hersker der ikke mange meninger om. Det sidste af selve målene handler således om partnerskaber, der kan understøtte arbejdet med at opfylde agendaen frem mod 2030, som er den officielle skæringsdato.

Netop vigtigheden af partnerskaber i denne sammenhæng er der også en bred vifte af aktører, der har fået øjnene op for her i landet. I slutningen af april stod en koalition bestående af sekretariatsleder for 92-gruppen, Troels Dam Christensen, Head of Global Sustainability for Novozymes, Claus Stig Pedersen, Chief Resilience Officer i Vejle Kommune, Jonas Kroustrup, formand for Globalt Fokus, Laust Gregersen, næstformand i LO, Nanna Højlund og CSR-chef i Dansk Erhverv, Morten Lehmann, bag et fælles indlæg på Altinget, hvor de betoner det essentielle i samarbejde i forhold til at nå målene.

"Virksomheder som vores en kæmpe rolle, når det kommer til at informere myndighederne om de teknologiske muligheder", siger Claus Stig Pedersen. Foto: Novozymes.

Virksomhederne skal fortælle, hvad der er muligt
Men hvorfor er det egentlig vigtigt for en organisation at gå med i en udmelding som ovennævnte? Det har CSR.dk spurgt to af afsenderne om.

”Først og fremmest er SDG’erne en utrolig vigtig agenda for hele verden, herunder Danmark. Målene peger på nogle store og komplekse behov, som ingen kan løfte alene, og her spiller en virksomhed som vores en kæmpe rolle, når det kommer til at informere myndighederne om de teknologiske muligheder og lade de ansvarlige vide, hvad der er muligt”, fortæller Claus Stig Pedersen fra Novozymes.

Både biotekindustrien og andre brancher bør tage del i dette fælles mål, mener Claus Stig Pedersen, med baggrund i den aktuelle tendens, der breder sig.

”Alle vil gerne have et mere bæredygtigt samfund, og det giver nogle attraktive muligheder. Derfor bør vi være højrøstede omkring vores arbejde på området, og gå forrest ved at lytte, samarbejde og inddrage partnere. Vi ser generelt en stigende forståelse for hele den her problemstilling, selvom arbejdet bestemt ikke er problemfrit. Men det skal vi nok finde ud af”, siger han.

Flere ville være med
Hos Dansk Erhverv er Morten Lehmann, der tidligere har debatteret emnet her på sitet, meget enig i den udlægning, ligesom han ikke er i tvivl om den forretningsmæssige side af sagen, eller hans organisations rolle.

"Vi kan jo se, at det er noget der bliver bidt mærke i, når virksomheder engagerer sig og støtter op om budskaber som SDG'erne", siger Morten Lehmann. Foto: Dansk Erhverv.

”Vi skal bære brobyggere og vise, at der ikke er nogen modsætning mellem civilsamfund og erhvervsliv i denne her sammenhæng. Og vi kan jo se, at det er noget der bliver bidt mærke i, når virksomheder engagerer sig og støtter op om budskaber som dette”, fortæller han.

Læs også: Ny platform skal bidrage til FN’s 17 verdensmål

Med det in mente er Morten Lehmann også sikker på, at udmeldinger som den på Altinget, og det strategiske sindelag, der ligger bag hos de deltagende parter, er kommet for at blive.

”Gennem den slags fælles indspark kan vi være med til at trække diskussionen ned på jorden og gøre det hele lidt mere praktisk anvendeligt. Så jeg tror helt bestemt, at vi vil se mere af den slags samarbejde i fremtiden, både for vores eget vedkommende og generelt. Det giver noget ekstra til alle parter og understreger beskeden om, at vi skal løfte i flok”, slutter han.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

22.05.2024CSR.dk

Nyt grønt råd skal identificere muligheder på tværs af den grønne omstilling

22.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Her tæller de medarbejderne for klimaets skyld

17.05.2024CSR.dk

Vigtige nyheder fra sidste uge

17.05.2024CSR.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Sjældent katalog over sundhedspersonalets behov kan gøre dit sygehus bedre

13.05.2024CSR.dk

Stensdal Group understreger klimaambitioner: Får godkendt klimamål af Science Based Targets.

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

CABI
Webinar
Webinar | Bliv en attraktiv arbejdsplads for seniorer

Flere og flere medarbejdere over 60 år vil gerne fortsætte på arbejdsmarkedet. Men deres ønsker, behov og muligheder for at kunne det er meget forskellige og kalder på fleksible løsninger. På dette webinar får du inspiration til, hvordan I udvikler en attraktiv seniorpraksis.

Dato

28.05.2024

Tid

08:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Energi Management
Kursus
Bæredygtig konkurrencekraft, modul 1

DEM A/S er i samarbejde med Næstved Erhverv A/S, stolte af at præsentere det første modul af workshop-serien Bæredygtig konkurrencekraft.

Dato

29.05.2024

Tid

08:30

Sted

Sparekassen Sjælland-Fyns lokaler. Grønnegade 20, 4700 Næstved

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

29.05.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Hvornår skaber et klimaregnskab værdi?

Et indblik i CO2-reduktioner, risikostyring og lederskab

Dato

29.05.2024

Tid

11:00

Sted

Online