”Ingen kan gøre det alene”

FN’s udviklingsmål er en enorm og kompleks dagsorden, som kræver engagement fra alle lag i samfundet. Partnerskaber mellem virksomheder, erhvervsorganisationer, myndigheder og NGO’er er centralt i den sammenhæng. To parter i et sådant fællesskab taler her om baggrunden for netop det.

Brede partnerskaber er et vigtigt element i at opfylde FN's verdensmål, mener afsenderne af fælles indlæg om netop SDG'erne..

15.06.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

At opfyldelsen af målsætningerne samtidig er en monumental opgave, hersker der ikke mange meninger om. Det sidste af selve målene handler således om partnerskaber, der kan understøtte arbejdet med at opfylde agendaen frem mod 2030, som er den officielle skæringsdato.

Netop vigtigheden af partnerskaber i denne sammenhæng er der også en bred vifte af aktører, der har fået øjnene op for her i landet. I slutningen af april stod en koalition bestående af sekretariatsleder for 92-gruppen, Troels Dam Christensen, Head of Global Sustainability for Novozymes, Claus Stig Pedersen, Chief Resilience Officer i Vejle Kommune, Jonas Kroustrup, formand for Globalt Fokus, Laust Gregersen, næstformand i LO, Nanna Højlund og CSR-chef i Dansk Erhverv, Morten Lehmann, bag et fælles indlæg på Altinget, hvor de betoner det essentielle i samarbejde i forhold til at nå målene.

"Virksomheder som vores en kæmpe rolle, når det kommer til at informere myndighederne om de teknologiske muligheder", siger Claus Stig Pedersen. Foto: Novozymes.

Virksomhederne skal fortælle, hvad der er muligt
Men hvorfor er det egentlig vigtigt for en organisation at gå med i en udmelding som ovennævnte? Det har CSR.dk spurgt to af afsenderne om.

”Først og fremmest er SDG’erne en utrolig vigtig agenda for hele verden, herunder Danmark. Målene peger på nogle store og komplekse behov, som ingen kan løfte alene, og her spiller en virksomhed som vores en kæmpe rolle, når det kommer til at informere myndighederne om de teknologiske muligheder og lade de ansvarlige vide, hvad der er muligt”, fortæller Claus Stig Pedersen fra Novozymes.

Både biotekindustrien og andre brancher bør tage del i dette fælles mål, mener Claus Stig Pedersen, med baggrund i den aktuelle tendens, der breder sig.

”Alle vil gerne have et mere bæredygtigt samfund, og det giver nogle attraktive muligheder. Derfor bør vi være højrøstede omkring vores arbejde på området, og gå forrest ved at lytte, samarbejde og inddrage partnere. Vi ser generelt en stigende forståelse for hele den her problemstilling, selvom arbejdet bestemt ikke er problemfrit. Men det skal vi nok finde ud af”, siger han.

Flere ville være med
Hos Dansk Erhverv er Morten Lehmann, der tidligere har debatteret emnet her på sitet, meget enig i den udlægning, ligesom han ikke er i tvivl om den forretningsmæssige side af sagen, eller hans organisations rolle.

"Vi kan jo se, at det er noget der bliver bidt mærke i, når virksomheder engagerer sig og støtter op om budskaber som SDG'erne", siger Morten Lehmann. Foto: Dansk Erhverv.

”Vi skal bære brobyggere og vise, at der ikke er nogen modsætning mellem civilsamfund og erhvervsliv i denne her sammenhæng. Og vi kan jo se, at det er noget der bliver bidt mærke i, når virksomheder engagerer sig og støtter op om budskaber som dette”, fortæller han.

Læs også: Ny platform skal bidrage til FN’s 17 verdensmål

Med det in mente er Morten Lehmann også sikker på, at udmeldinger som den på Altinget, og det strategiske sindelag, der ligger bag hos de deltagende parter, er kommet for at blive.

”Gennem den slags fælles indspark kan vi være med til at trække diskussionen ned på jorden og gøre det hele lidt mere praktisk anvendeligt. Så jeg tror helt bestemt, at vi vil se mere af den slags samarbejde i fremtiden, både for vores eget vedkommende og generelt. Det giver noget ekstra til alle parter og understreger beskeden om, at vi skal løfte i flok”, slutter han.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

26.02.2024Valified

Sponseret

Finans som drivkraft for bæredygtig vækst & Impact

23.02.2024Odense Renovation

Sponseret

Ny lys opfindelse på skraldebilerne

21.02.2024Valified

Sponseret

Position Green og Valified lancerer banebrydende ESG-Løsning til brancheforeninger

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Health tech skal gøres hot

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Carve Consulting
Gå-hjem-møde
Skab værdi med dataetik

For mange er dataetik stadig ikke helt håndgribeligt. Men her kan du høre om, hvordan dataetik er indlejret i chatbots og hvilke dataetiske tiltag, det kræver at få D-mærket. Du får også en kort introduktion til Håndbog i dataetik og dens dataetiske principper og implementeringsredskaber.

Dato

27.02.2024

Tid

15:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, København K

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online