”Folk skal aktiveres til at tale om SDG’erne”

33 firmahold indtog for nylig Forum for at spille fodbold med FN’s bæredygtighedsmål som tema. Eventen fik skabt snak om målene, og bagmanden ser stort potentiale. Virksomheder som e-boks og Bella Center var bogstavelig talt på banen.

Der var gang i den i Forum, da Goodwings Company Cup blev afviklet. Foto: Anders Kampmann.

29.05.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Onsdag d. 23. maj var Forum i København omdannet til en indendørs fodboldarena, hvor fire små baner dannede rammen om en lidt anderledes turnering, hvor målet ikke kun var pengepræmier eller sportslig hæder, men også et noget mere vidtrækkende.

Læs også: ”Vi vil være en innovationsmaskine under SDG’erne”

Goodwings stifter og CEO, Christian Møller-Holst, var manden bag eventen. Her er han flankeret af bl.a. direktør for UNDP's nordiske kontor, Camilla Brückner (tv), og Majken Gilmartin og Rikke Rønholt (til højre) fra Eir Soccer. Foto: Martha Fjeldmose.

Her var valget af en fodboldturnering om ikke indlysende, så i hvert fald forholdsvis oplagt, fortalte Goodwings’ grundlægger og CEO, Christian Møller-Holst, da CSR.dk fangede ham midt i det organiserede kaos, i øvrigt kompetent kommenteret af TV2’s Flemming Toft.

”Vi ville gerne aktivere folk på en anden måde end den gængse konference, specielt smv’erne, for at skabe noget omtale og synlighed omkring SDG’erne. Ved at få de her mange virksomheder med, så får vi både dem og deres netværk til at blive opmærksomme på målene, og vi får dem til at tale om dem”, sagde han og fortsatte:

”Specielt for en mindre virksomhed kan det svært at inddrage målene i den daglige drift, men med det her arrangement håber vi, at vi får dem til at lære de enkelte mål bedre at kende, så de kan tage stilling til dem. SDG’erne skal være noget, alle kan bruge”, understregede Christian Møller-Holst.

Branding også vigtig
Rent forretningsmæssigt var der bestemt også et mål med arrangementet i Forum, der ifølge direktørens estimat samlede omkring 400 deltagere inkl. tilskuere. Som han også forklarede det fra scenen under sin åbningstale, så har Goodwings et princip om ikke at bruge midler på traditionel markedsføring, og det kræver selvsagt, at man må vise sig frem på nogle andre måder.

”Det handler naturligvis også om branding. Vi vil gerne skabe noget opmærksomhed omkring Goodwings via noget andet end normale tv-reklamer eller lignende, som vores konkurrenter jo ellers bruger enorme summer på. Det her arrangement skal cementere vores position blandt alle de ansatte, der er mødt op fra de forskellige virksomheder her i dag”, forklarede Christian Møller-Holst.

Rent økonomisk, så var målet bare at eventen kunne bære sig selv, og et eventuelt overskud vil ifølge Christian Møller-Holst går til organisationen Eir Soccer, der bl.a. har udviklet Global Goals-fodbolden, som der selvfølgelig blev spillet med i Forum, ligesom man er blandt partnerne bag den såkaldte Global Goals World Cup.

Jeg håber lidt, at vi med tiden kan blive til SDG’ernes DHL-stafet

Christian Møller-Holst

Være med til at udbrede kendskabet
Blandt de deltagende virksomheder var IT-selskabet e-boks, der stillede med to hold, og som udover det sports- og motionsmæssige også så et højere formål med at sende 15 medarbejdere til Frederiksberg en onsdag eftermiddag.

Læs også: Rapport: SDG’erne kan skabe forretning for mindst 80 billioner om året

”Vi vil gerne gå et skridt videre i vores arbejde med ansvarlighed som selskab, og være med til at udbrede kendskabet til de her mål. Der skal skaleres op, så folk kan se, at det her ikke bare er en one-off”, sagde adm. direktør Ulrik Falkner Thagesen, og pegede videre på, at man for nylig også er gået med i UN Global Compact.

Engagementet omkring SDG’erne vil inden længe også blive synligt for e-boks’ kunder, når man i slutningen af juni ruller et nyt interface ud, som vil byde på flere muligheder for at bidrage til opfyldelsen af målene.

God historie internt
En anden ’kombattant’ i Forum var Bella Center Hospitality Group (BCHG), der som ejer af arenaen i øvrigt havde en form for hjemmebanefordel. Her var der tilfredshed med både den utraditionelle form og det overordnede mål.

”Det er en god måde at kombinere noget sjovt og en vigtig dagsorden, og samtidig ligger det godt i tråd med vores eget fokus på verdensmålene. Vi har en klar strategi om at være synlige, eksempelvis omkring anstændige job og klimaindsatsen, som er noget vi fokuserer på i vores Responsible Hospitality-plan”, forklarede HR Group Coordinator, Anne Rasmussen, og blev bakket op af sin kollega, projektleder Peter Hejselbæk.

”Det at være med her giver også god mening i forhold til vores interne arbejde med ansvarlighed. Vi får en god historie om et godt formål, som vi kan fortælle alle vores ansatte bagefter, og vi får generelt skabt noget mere snak omkring og kendskab til målene i organisationen”, sagde han.

På en væg i Forum kunne de deltagende virksomheder notere nogle tanker om deres syn på bæredygtighedsmålene og hvilke elementer, de fokuserede på. Foto: Anders Kampmann.

Skal vokse allerede næste år
På den baggrund, og med udgangspunkt i de mange positive tilbagemeldinger man fik, fra virksomheder, der ikke kunne, men gerne ville have været med, var Christian Møller-Holst heller ikke i tvivl om, at Goodwings Company Cup, som var det officielle navn på eventen, er kommet for at blive.

”Det her skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed, og det er jeg ikke i tvivl om vil lykkes. Ud fra den feedback, vi har fået allerede, og den interesse, vi har skabt, tror jeg at vi kan få langt flere virksomheder med næste år, måske 100. Så jeg håber lidt, at vi med tiden kan blive til SDG’ernes DHL-stafet”, sagde han.

Læs også: Pharmavirksomhed rapporter direkte på SDG-targets

Stævnet i Forum blev i øvrigt vundet af Socialfoodies, der i finalen slog ’hjemmeholdet’ fra BCHG. De øvrige deltagere omfattede blandt andet Danske Bank, Verdens Bedste Nyheder, Pension Danmark, tegnestuen BIG, Advice og Cofoco.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

22.05.2024CSR.dk

Nyt grønt råd skal identificere muligheder på tværs af den grønne omstilling

22.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Her tæller de medarbejderne for klimaets skyld

17.05.2024CSR.dk

Vigtige nyheder fra sidste uge

17.05.2024CSR.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Sjældent katalog over sundhedspersonalets behov kan gøre dit sygehus bedre

13.05.2024CSR.dk

Stensdal Group understreger klimaambitioner: Får godkendt klimamål af Science Based Targets.

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

CABI
Webinar
Webinar | Bliv en attraktiv arbejdsplads for seniorer

Flere og flere medarbejdere over 60 år vil gerne fortsætte på arbejdsmarkedet. Men deres ønsker, behov og muligheder for at kunne det er meget forskellige og kalder på fleksible løsninger. På dette webinar får du inspiration til, hvordan I udvikler en attraktiv seniorpraksis.

Dato

28.05.2024

Tid

08:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Energi Management
Kursus
Bæredygtig konkurrencekraft, modul 1

DEM A/S er i samarbejde med Næstved Erhverv A/S, stolte af at præsentere det første modul af workshop-serien Bæredygtig konkurrencekraft.

Dato

29.05.2024

Tid

08:30

Sted

Sparekassen Sjælland-Fyns lokaler. Grønnegade 20, 4700 Næstved

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

29.05.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Hvornår skaber et klimaregnskab værdi?

Et indblik i CO2-reduktioner, risikostyring og lederskab

Dato

29.05.2024

Tid

11:00

Sted

Online