”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde”

En masse unge studerende brugte SDG-festivalen på Frederiksberg til at fortælle de danske virksomheder, at de skal tage deres ansvar alvorligt, hvis de vil tiltrække fremtidens arbejdskraft. Rambøll er helt med på den dagsorden, lød det.

En række foreninger og virksomheder var på plads på Frederiksberg for at vise sig selv og deres produkter frem, da Festival for Verdensmålene blev afviklet d. 13. september. Foto: Anders Kampmann.

24.10.2019

Anders Kampmann, CSR.dk

Med den store uddannelsesorganisation som nabo og medarrangør var det naturligt, at de studerende fra Danmarks nok mest kendte handelsuddannelsesinstitution udgjorde en stor del af såvel besøgende som aktiver på pladsen, og det var man ikke sene til at udnytte.

”Jeg kunne aldrig drømme om at arbejde for en virksomhed, hvis mål for verdens udvikling ikke stemmer overens med mine egne”, sagde Maria Flora Andersen fra Student & Innovation House. Privatfoto..

”Den her festival giver os en fantastisk mulighed for at samle folk på tværs af sektorer og organisationer omkring Verdensmålene, og for at forene en masse initiativer og skabe noget bevægelse nedefra”, sagde Maria Flora Andersen, der er direktør for og medstifter af Student & Innovation House, som er drivkraften bag involveringen af Frederiksbergs studerende og unge.

På vegne af sig selv og sine medstuderende pegede hun på, at ”vi kommer til at træffe beslutningerne fremover”, hvilket man vil bruge som løftestang til at præge den udvikling, der er i gang nu, når det gælder opmærksomheden på bæredygtighed og ansvarlighed.

”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde – det er selskaber, der tager den grønne omstilling alvorligt, der vil styrke den sociale lighed, og som vil SDG-dagsordenen. Det er samtidig en ret direkte trussel om at fravælge dem, der ikke gør de her ting”, siger Maria Flora Andersen.

”Jeg kunne aldrig drømme om at arbejde for en virksomhed, hvis mål for verdens udvikling ikke stemmer overens med mine egne. Jeg arbejder ikke bare for at tjene penge, men for at gøre en forskel”, understreger hun.

Kommunikationschef for Rambølls konsulentdivision Martin Christiansen deltog i festivalen for bl.a. at fortælle unge studerende og potentielle fremtidige medarbejdere om virksomhedens engagement i SDG’erne. Foto: Anders Kampmann.

Verdensmål kom som sendt fra himlen
Et af de selskaber, der meget gerne vil vise, at man bakker op om den udvikling, er ingeniørvirksomheden Rambøll, der af samme årsag også var med til festivalen på Frederiksberg, hvor man bl.a. afviklede en casecompetition med en masse unge, der i grupper skulle løse opgaver omkring den grønne omstilling.

Ifølge kommunikationschef for koncernens konsulentdivision, Martin Christiansen, så kom Verdensmålene ”som sendt fra himlen”, ligesom de ”passer perfekt” til den indsats, man allerede gør.

”Vi har selv skubbet på på det her område i fem-syv år, og med Parisaftalen og SDG’erne fik vi en strategisk udviklingsramme, som kan hjælpe kunderne med at finde de rigtige løsninger og linke dem til målene, så vi eksempelvis kan skabe grøn mobilitet på den rigtige måde”, forklarede han.

Når det gælder de unges præferencer for fremtidige arbejdspladser, så er det noget, man fra Rambølls side ”er helt med på” i rekrutteringsarbejdet. Med deltagelsen på festivalen kunne man styrke sin position, påpegede Martin Christiansen.

”Vi er her jo bl.a. for at få en dialog med de unge, og for at vise de studerende, at Rambøll er et godt sted at søge hen, hvis man gerne vil arbejde ansvarligt. Så vi kan forhåbentlig sætte nogle tanker i gang hos dem om, hvordan de kan gøre deres indflydelse gældende”, sagde han.

”Der er masser af fede koncepter og forretningsmodeller, der er ved at blive prøvet af, og som har stort potentiale. Der kan der gøres meget mere”, lød det fra direktør for Copenhagen School of Entrepreneurship, Andreas Gjede. Foto: Anders Kampmann.

Masser af gode idéer, der skal modnes
Mens mange unge søger mod store virksomheder som Rambøll, så er der også en stor andel, der vælger at starte noget selv, og dem skal der naturligvis også tages hånd om. Det mener man i hvert fald hos Copenhagen School of Entrepreneurship, der er CBS’ enhed for ’praktisk og anvendt iværksætteri’, som det hedder.

Her oplever den nytiltrådte direktør, Andreas Gjede, på den ene side at Verdensmålene fylder mere og mere fra dag til dag, men også at mængden af iværksætteridéer og -projekter med SDG’erne i centrum, der kommer forbi hans bord, ikke er så stor, som den kunne være. Det vil han gerne ændre på.

”Gennem CBS, der har ’Business in society’ som et centralt mantra, har vi jo SDG’erne i vores kerne-DNA, så derfor mener jeg også, at vi har et klart ansvar for at få de gode idéer til at blive til innovative og skalérbare idéer. Det er sådan vi kan gøre en rigtig forskel”, siger han og fortsætter:

”Vi ser mange iværksættere derude, der gerne vil redde verden, og har masser af hjerte med i deres arbejde, men som også kommer umodne ind i økosystemet, og det er systemet ikke klar til lige nu. Så måske skal vi være mere opsøgende, for der er masser af fede koncepter og forretningsmodeller, der er ved at blive prøvet af, og som har stort potentiale. Der kan der gøres meget mere”, sagde han.

Læs også: CBS stopper fremtidigt samarbejde med Danske Bank

SDG-festivalen på Frederiksberg blev arrangeret af Sustainable Now, Frederiksberg Kommune og CBS. 2.700 skoleelever, over 2.000 borgere og en række studenterorganisationer deltog i festivalen sammen med 60 foreninger, virksomheder, iværksættere og ildsjæle.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.05.2024CSR.dk

Vigtige nyheder fra sidste uge

17.05.2024CSR.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Sjældent katalog over sundhedspersonalets behov kan gøre dit sygehus bedre

13.05.2024CSR.dk

Stensdal Group understreger klimaambitioner: Får godkendt klimamål af Science Based Targets.

09.05.2024TANIA ELLIS – The Social Business Company

Sponseret

Trends & Insights: How does geopolitics affect your business and due diligence efforts?

08.05.2024CSR.dk

Konference: En økonomi med menneskets og planetens trivsel i fokus

08.05.2024Genan A/S

Sponseret

At være en af Genans grønne pionerer

08.05.2024TANIA ELLIS – The Social Business Company

Sponseret

Trends & Insights: How does geopolitics affect your business and due diligence efforts?

Jobmarked

Se alle

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

Sustainability Specialist til Danmarks største bilkoncern

Semler Gruppen er Danmarks største bilkoncern. Vi arbejder målrettet med den elektriske omstilling af bilmodellerne fra Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, Cupra og Porsche. Vi udvikler digitale mobilitetsløsninger, og vi er repræsenteret i både Norden og de baltiske lande. I Semler Agro, vores landbrugsdivision, formidler vi traktorer og jordbrugsmaskiner fra John Deere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

19.05.2024

UN Global Compact Network Denmark

Head of Human Rights & Social Sustainability til UN Global Compact Network Denmarks sekretariat

Danmarks største netværk og læringsmiljø for ESG og bæredygtighed i den private sektor søger en engageret og faglig stærk Head of Human Rights & Social Sustainability til at lede vores aktiviteter for danske virksomheder inden for menneskerettigheder og det sociale område. Vores nye kollega vil få ansvaret for vores arbejde med menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, mangfoldighed og inklusion.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
GRATIS Valified Kickstart - Værdi á 1.499 kr. | OPSTART 14. MAJ

Skræddersyet til dig der skal udarbejde din virksomheds første CO2-beregning og bæredygtighedsrapport og vil gøre kommunikation med dine interessenter let!

Dato

14.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Virksomhedens sociale ansvarlighed i hele værdikæden

Hvordan dokumenterer og kommunikerer du din sociale ansvarlighed – uden at ende i greenwashing og greenhushing? Det får du styr på med kurset ’virksomhedens sociale ansvarlighed’. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point

Dato

21.05.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Etisk Handel Danmark
Webinar
Introduktion til medlemskab hos Etisk Handel Danmark (Online)

Er du nysgerrig på, hvordan du kan arbejde med etisk handel og bæredygtige værdikæder? Og hvordan et medlemskab hos Etisk Handel Danmark kan understøtte arbejdet med at håndtere omverdenens stigende krav og forventninger til menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø og klima i værdikæden?

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus