Virksomheder er klar til at støtte Danmarks Indsamling

Det danske erhvervsliv bakker i vid udstrækning op om Danmarks Indsamling 2014, der i år samler penge ind til gavn for de børn, der allerede mangler deres mor – eller som er i fare for at blive forældreløse.

151 mio. børn verden over har mistet en eller begge forældre. Antallet af børn, der vokser op på gaden, på institutioner eller på flugt uden deres mor og far er væsentlig højere. Derfor sætter Danmarks Indsamling 2014 fokus på temaet "Når mor mangler" med 12 konkrete projekter i 12 udviklingslande..

30.01.2014

CSR.dk

Det er temaet ”Når mor mangler”, der danner rammerne for årets Danmarks Indsamling. Over 1000 store og små danske virksomheder var sidste år med til at få det samlede resultat for Danmarks Indsamlingen op på 76 millioner kroner. I år står rigtig mange klar igen, når den store indsamling kulminerer lørdag aften (1. februar) på DR1.

I Afrika har AIDS alene efterladt over 17 mio. børn forældreløse. På verdensplan er mødredødelighed den største årsag til, at børn bliver forældreløse. Når mor mangler er konsekvenserne ekstra store, både for det lille spædbarns første møde med livet og for hele resten af barnets liv.

I udviklingslandene er det oftest moderen der sikrer, at børnene får mad, medicin og tager en uddannelse. Hendes omsorg og indsats er grundlaget for hele familiens basale levevilkår.

Læs også: Danmarks Indsamling gav 76 millioner til Afrika

Derfor sætter Danmarks Indsamling 2014 fokus på netop det tema med 12 konkrete projekter i 12 udviklingslande. Det handler om at forebygge hiv og aids blandt kvinder, bekæmpe mødredødelighed i forbindelse med graviditet og fødsler og hjælpe forældreløse børn til en fremtid.

De 12 deltagende organisationer er:

Røde Kors, BØRNEfonden, Red Barnet, UNICEF, Læger uden Grænser, ADRA Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, CARE DANMARK, IBIS, SOS Børnebyerne, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp.

Tilsammen kan de 12 projekter med den brede opbakning fra befolkningen og erhvervslivet betyde en enorm indsats netop der, hvor behovet er størst.

Danmarks Indsamling 2014 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika. Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 500 millioner kroner, der har hjulpet mere end fem millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid. 

- JDN 

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

09.09.2024CSR.dk

Skou Gruppens byggeledere får grønne kompetencer

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

06.09.2024CSR.dk

Kan man lave klimaneutrale havregryn og rugbrød?

05.09.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Hvordan opgør man en virksomheds påvirkning af biodiversitet?

29.08.2024SustainBusiness

Sponseret

Krisekommunikation med Thomas Mandrup

20.08.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Bæredygtighed for finansafdelingen - CSRD i Praksis

20.08.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Bæredygtighedsakademiet

19.08.2024CSR.dk

Eksplosiv - og tiltrængt - vækst i danskernes elbilopladninger i udlandet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

10.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 upstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

10.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aros Konference, København

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - grøn omstilling

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus