Advice: Vestas er Danmarks mest bæredygtige virksomhed

Vindmøllegiganten Vestas topper igen konsulentvirksomheden Advices top-10 over de mest bæredygtige virksomheder i Danmark. Rangeringen er en del af organisationens Bæredygtighedsbarometer 2020, som også fortæller om en opfattelse af bæredygtighed, som er blevet markant smallere siden sidste år.

Direktør for Advice, Martin Vith Ankerstjerne, stod for præsentationen af årets Bæredygtighedsbarometer, som Advice fremlagde sammen med Dansk Erhverv. Foto: Anders Kampmann.

11.03.2020

Anders Kampmann, CSR.dk

Konsulentbureauet Advice lancerede i går, d. 10. marts, sit Bæredygtighedsbarometer 2020, som bl.a. indeholder en rangering af de mest bæredygtige virksomheder i Danmark, som forbrugerne opfatter dem. Når det gælder topplaceringerne, er der ikke meget nyt i forhold til sidste år.

Læs også: Fire danske virksomheder ligger i top på klimaindsats

For anden gang i træk indtager vindmøllegiganten Vestas således duksepladsen på listen foran Ørsted, Coop og Arla Foods i en top-4, der er fuldstændig identisk med 2019-udgaven. Det sætter man selvsagt pris på hos den store producent, understregede vicedirektør Morten Dyrholm ved overrækkelsen af hæderen.

Samtidig pegede han på, at Vestas i de kommende år vil gøre endnu mere for også at blive bæredygtige i sig selv, på linje med eksempelvis Ørsted, der vil være CO2-neutrale i 2025. Det mål har Vestas for nylig sat for 2030, mens man vil producere cirkulært i 2040.

”Vi er naturligvis glade for denne her udmærkelse, selvom jeg næsten har lidt dårlig samvittighed over at snuppe den foran Ørsted. Vi har nok gemt os lidt bag vores bæredygtige produkter i nogle år, men med de her seneste udmeldinger vil vi gerne sætte to streger under, at det vigtigt for os, at vi ikke bare laver vindmøller, der skaber grøn energi, men at vi også laver dem på en bæredygtig måde”, sagde han.

Fra Advices side peger man på, at en del af forklaringen på Vestas placering skal findes i Danmarks position som et af verdens førende lande inden for vindmølleproduktion – en position Vestas har været med til at skabe. Dermed er de en central aktør i omstillingen af det danske energisystem til vedvarende energi, hvilket forbrugerne tydeligvis værdsætter.

Årets top-10 over de mest bæredygtige danske virksomheder ifølge respondenterne i Advices undersøgelse. I parentes er angivet placeringen på sidste års barometer. Illustration: Advice.

”Førstepladsen til Vestas vidner om, hvor meget vi i Danmark forbinder bæredygtighed med energi. Fordi vi i Danmark er langt med ligestilling mellem kønnene, rent drikkevand, uddannelser til alle og heller ikke kæmper med hungersnød, er det klimaudfordringerne som følge af vores store energiforbrug, der fylder, når danskerne tænker på bæredygtighed”, siger Martin Vith Ankerstjerne, der er direktør i Advice.

God kommunikation er ikke nok
Det udsagn bliver bakket op af årets Bæredygtighedsbarometer. Udover at give deres top-3 over de virksomheder, de ser som mest bæredygtige herhjemme, er de små 2000 repræsentativt udvalgte respondenter nemlig også blevet bedt om at definere deres syn på bæredygtighed. Resultatet vidner om en opfattelse, der er blevet smallere.

Klima, miljø og natur fylder således klart mest i bevidstheden blandt de adspurgte. Ikke alene er andelen, der kobler disse områder med bæredygtighed, vokset til næsten 90 procent, emner som arbejdsforhold, menneskerettigheder og ligestilling er alle sammen faldet markant i forhold til sidste år og kommer ikke over 36 procent.

Danskernes opfattelse af bæredygtighed har ændret sig en del siden sidste års barometer. Illustration: Advice.

Generelt er der i det hele taget en tendens til, at danskerne er blevet mere kritiske i forhold til de danske virksomheders indsats på de forskellige bæredygtighedsområder. I 2019 svarede næsten 75 procent af de adspurgte, at de var enige i, at danske virksomheder er førende i forhold til bæredygtighed. I år er det faldet til under 40 procent.

Så selvom knap halvdelen af deltagerne i undersøgelsen mener, at virksomhederne er gode til at kommunikere om deres strategier, så skal der efterhånden mere til.

Læs også: Kommunikationsfolk skal vise virksomheder vejen til bæredygtighed

”Det er ikke længere nok at en virksomhed gør det godt, når det handler om at fortælle om sit CSR-arbejde og lignende, der skal handling bag ordene. Bæredygtigheden skal integreres i forretningen, og der skal investeres i den, så der kommer bæredygtige produkter ud på den anden side”, som Martin Vith Ankerstjerne sagde ved lanceringen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

17.07.2024CSR.dk

Googles CO2-udledning eksploderer

26.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Helt grøn på klimakommunikation? Sådan undgår du faldgruberne

25.06.2024CSR.dk

Lejetøj hitter

24.06.2024CSR.dk

Derfor skal ESG-folk gå op i kommunikation

24.06.2024CSR.dk

ESG-kommunikation står med fem kritiske opgaver

20.06.2024Kunde & Co A/S

Sponseret

Seks principper til at få styr på din positionering og kommunikation omkring bæredygtighed

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)