Advice: Vestas er Danmarks mest bæredygtige virksomhed

Vindmøllegiganten Vestas topper igen konsulentvirksomheden Advices top-10 over de mest bæredygtige virksomheder i Danmark. Rangeringen er en del af organisationens Bæredygtighedsbarometer 2020, som også fortæller om en opfattelse af bæredygtighed, som er blevet markant smallere siden sidste år.

Direktør for Advice, Martin Vith Ankerstjerne, stod for præsentationen af årets Bæredygtighedsbarometer, som Advice fremlagde sammen med Dansk Erhverv. Foto: Anders Kampmann.

11.03.2020

Anders Kampmann, CSR.dk

Konsulentbureauet Advice lancerede i går, d. 10. marts, sit Bæredygtighedsbarometer 2020, som bl.a. indeholder en rangering af de mest bæredygtige virksomheder i Danmark, som forbrugerne opfatter dem. Når det gælder topplaceringerne, er der ikke meget nyt i forhold til sidste år.

Læs også: Fire danske virksomheder ligger i top på klimaindsats

For anden gang i træk indtager vindmøllegiganten Vestas således duksepladsen på listen foran Ørsted, Coop og Arla Foods i en top-4, der er fuldstændig identisk med 2019-udgaven. Det sætter man selvsagt pris på hos den store producent, understregede vicedirektør Morten Dyrholm ved overrækkelsen af hæderen.

Samtidig pegede han på, at Vestas i de kommende år vil gøre endnu mere for også at blive bæredygtige i sig selv, på linje med eksempelvis Ørsted, der vil være CO2-neutrale i 2025. Det mål har Vestas for nylig sat for 2030, mens man vil producere cirkulært i 2040.

”Vi er naturligvis glade for denne her udmærkelse, selvom jeg næsten har lidt dårlig samvittighed over at snuppe den foran Ørsted. Vi har nok gemt os lidt bag vores bæredygtige produkter i nogle år, men med de her seneste udmeldinger vil vi gerne sætte to streger under, at det vigtigt for os, at vi ikke bare laver vindmøller, der skaber grøn energi, men at vi også laver dem på en bæredygtig måde”, sagde han.

Fra Advices side peger man på, at en del af forklaringen på Vestas placering skal findes i Danmarks position som et af verdens førende lande inden for vindmølleproduktion – en position Vestas har været med til at skabe. Dermed er de en central aktør i omstillingen af det danske energisystem til vedvarende energi, hvilket forbrugerne tydeligvis værdsætter.

Årets top-10 over de mest bæredygtige danske virksomheder ifølge respondenterne i Advices undersøgelse. I parentes er angivet placeringen på sidste års barometer. Illustration: Advice.

”Førstepladsen til Vestas vidner om, hvor meget vi i Danmark forbinder bæredygtighed med energi. Fordi vi i Danmark er langt med ligestilling mellem kønnene, rent drikkevand, uddannelser til alle og heller ikke kæmper med hungersnød, er det klimaudfordringerne som følge af vores store energiforbrug, der fylder, når danskerne tænker på bæredygtighed”, siger Martin Vith Ankerstjerne, der er direktør i Advice.

God kommunikation er ikke nok
Det udsagn bliver bakket op af årets Bæredygtighedsbarometer. Udover at give deres top-3 over de virksomheder, de ser som mest bæredygtige herhjemme, er de små 2000 repræsentativt udvalgte respondenter nemlig også blevet bedt om at definere deres syn på bæredygtighed. Resultatet vidner om en opfattelse, der er blevet smallere.

Klima, miljø og natur fylder således klart mest i bevidstheden blandt de adspurgte. Ikke alene er andelen, der kobler disse områder med bæredygtighed, vokset til næsten 90 procent, emner som arbejdsforhold, menneskerettigheder og ligestilling er alle sammen faldet markant i forhold til sidste år og kommer ikke over 36 procent.

Danskernes opfattelse af bæredygtighed har ændret sig en del siden sidste års barometer. Illustration: Advice.

Generelt er der i det hele taget en tendens til, at danskerne er blevet mere kritiske i forhold til de danske virksomheders indsats på de forskellige bæredygtighedsområder. I 2019 svarede næsten 75 procent af de adspurgte, at de var enige i, at danske virksomheder er førende i forhold til bæredygtighed. I år er det faldet til under 40 procent.

Så selvom knap halvdelen af deltagerne i undersøgelsen mener, at virksomhederne er gode til at kommunikere om deres strategier, så skal der efterhånden mere til.

Læs også: Kommunikationsfolk skal vise virksomheder vejen til bæredygtighed

”Det er ikke længere nok at en virksomhed gør det godt, når det handler om at fortælle om sit CSR-arbejde og lignende, der skal handling bag ordene. Bæredygtigheden skal integreres i forretningen, og der skal investeres i den, så der kommer bæredygtige produkter ud på den anden side”, som Martin Vith Ankerstjerne sagde ved lanceringen.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

23.05.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

Nye risikoprofiler i P+ Bæredygtig

22.05.2024Valified

Sponseret

Årets SMV 2024: Valified som Guld Partner

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

13.05.2024CSR.dk

Klar tale om kompensation fra nordiske forbrugermyndigheder

13.05.2024CSR.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

30.04.2024CSR.dk

NGO indtager ny rolle som leverandør af konferenceydelser

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Erhverv
Konference
BusinessTalk: Samarbejde på tværs af rådgiverbranchen

Hvad sker der, når to rådgivningsvirksomheder, som er eksperter på hver deres fagområde, går sammen og skaber et fælles produkt?

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Slotsholmsgade 1, 1217 København K

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Få ESG i hjertet af organisationen

Ønsker du at lære hvordan du får bæredygtige business ambitioner og ESG-mål omsat til daglige handlinger?

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen