Verdensmålene: Verden kalder på danske løsninger

Han er en af Danmarks mest erfarne i FN’s Verdensmål og kommunikationen om dem. D. 11. oktober fortæller han som gæstetaler på CSR i Praksis II om de mange fordele - gode historier, som erhvervslivet kan høste ved at arbejde med målene

23.08.2017

CSR.dk

Det var stort, dengang i år 2000, da Millennium Development Goals, på dansk 2015 Målene, blev besluttet i FN. For det var en skelsættende begivenhed: en hel verdens ledere stod bag vedtagelsen af de otte mål, som frem til 2015 skulle gøre kloden til mere bæredygtig ved at tage fat om roden på nogle af de største svøber for menneskeheden – fattigdom, sult, sygdom og undertrykkelse med mere. Krisen skulle yderligere vise, at målene var robuste, for selv om båden rokkede voldsomt, stod verdenssamfundet fast opsluttet om dem.

Læs mere: CSR i Praksis-konferencen d. 11. oktober 2017

Derfor kunne FN efter at have lagt skibsplankerne til det på Rio i 2012 med planmæssig afgang i 2015 søsætte de 17 Verdensmål. Thomas Ravn-Pedersen har været med hele rejsen, og var med da Verdensmålene blev vedtaget og fejret i New York i 2015, og han er overbevist om, at lige så stor forandring de har haft for verdens udvikling og vores fokus på bæredygtighed, lige så stor betydning vil de få for erhvervslivet globalt. Og med Danmark i en klar frontposition har de danske virksomheder det bedst tænkelige udgangspunkt, slår han fast:

”Verdensmålene er på den ene side en optimistisk verdensmission, på den anden side en opskrift på, hvordan vi løser verdens problemer. Derfor venter der rent kommercielt en belønning til de virksomheder, der tager målene til sig og bruger dem til at bringe deres kompetencer i spil for at bidrage positivt til udviklingen. Verdensmålene dækker så bredt, at alle virksomheder kan være med, hvad enten det er på globalt plan eller i lokalsamfundet. Det er bare om at komme i gang.”

Effektiv kommunikationsplatform for bæredygtighed
Som direktør for Verdens Bedste Nyheder er Thomas Ravn-Pedersen selv med i front for at skubbe på erhvervslivet og få de gode historier bragt ud, ikke bare til os danskere, men i hele Europa.

”Verdensmålene er en effektiv kommunikationsplatform for bæredygtighed, og de giver en sublim mulighed for formidling,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der ikke lægger skjul på sin begejstring over den opbakning, målene har fået fra politisk hold i Danmark: ”Det er en gave for Danmark, at de blev gjort så universale, at de også er relevante for os. Målene er nu kommet på Finansloven, og ansvaret for dem er flyttet fra Udenrigsministeriet til Finansministeriet. Så man kan sige, at målene er gået fra at være græsrod og noget, som handlede om andre steder i verden, til at være en del af systemet, og at alle mekanismer nu arbejder sammen om dem. Det har vi grund til at være stolte over.”

Læs mere: Verdens Bedste Nyheder

Når Thomas Ravn-Pedersen står på podiet på CSR i Praksis-konferencen d. 11. oktober er det endnu en gang for at være formidleren af det gode budskab. Det bliver blandt andet med historien om, at en stor undersøgelse har vist, at Danmark indtager en 2. plads i forhold til at opfylde målene, og at vi med en opfyldelse på 84,2 % allerede er nået langt.

”Det er selvfølgelig godt for danskernes selvtillid, men det er også bekræftende for den danske samfundsmodel,” understreger han og tilføjer, at det giver gode muligheder for de danske virksomheder: ”Med vores frontposition har Danmark et stort potentiale som leverandør af bæredygtige løsninger. Det skal vi selvfølgelig bruge til at hjælpe rundt omkring i verden, hvor de har hårdt brug for de løsninger, men vi skal også bruge det til at skabe profit, så vi kan blive endnu bedre; verden kalder på danske løsninger!”

Læs mere: Gode historier fra CSR i Praksis I

CSR i Praksis
På CSR i Praksis kan deltagerne få et dybere indblik i, hvordan de konkret kan tage med på Verdens Bedste Nyheders rejse med de gode historier, for i konferencens seminarrække står initiativet selv for en session. Og det bliver en session med stribevis af gode cases, solide værktøjer og udveksling af erfaringer, hvad enten man kommer fra en virksomhed, er NGO eller ansat i en vidensinstitution, slår Thomas Ravn-Pedersen fast.

For vedtagelsen af Verdensmålene har verden fået en fælles retning for sin bæredygtighedsindsats, og målene er så konkrete, at alle, som vil bidrage til den bæredygtige udvikling, nemt kan forholde sig til dem. Men hvordan implementerer en virksomhed målene i sin drift og forretningsstrategi, så man kan arbejde med dem i praksis?

Med praktiske redskaber, hands-on vejledning og cases fra ”det virkelige liv” følger CSR i Praksis II 2017 op på CSR i Praksis-konferencen i maj med flere svar på spørgsmålet og klæder deltagerne på til selv at arbejde med Verdensmålene.

Ved siden af Verdens Bedste Nyheder har konferencen seminarer ved

  • Kooperationen
  • Grakom
  • FSC
  • Sociability
  • Factlines

Læs mere om konferencen og tilmeld her: http://www.csr-link.dk/csr-i-praksis-ii-2017/

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

28.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG-råd skal kortlægge udfordringer og muligheder i bygge- og anlægsbranchen

27.06.2024CSR.dk

Regeringen og Novo Nordisk Fonden indgår samarbejde om historisk nytænkning af det danske areal

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)