Verdensmålene kan bidrage til at forstå fremtidens risici og muligheder

Som chefkonsulent i DI sidder Sara Krüger Falk i en central position for virksomhedernes kendskab til og arbejde med verdensmålene. På CSR i Praksis d. 18/5 sætter hun scenen med et indlæg om, hvorfor verdensmålene er en vækstmulighed for virksomhederne

Chefkonsulent i DI Sara Krüger Falk fortæller på CSR i Praksis d. 18 om verdensmålene som vækstmulighed for virksomhederne.

17.05.2017

CSR.dk

Verdensmålene beskriver verdens vigtigste udfordringer og dermed også, hvor virksomheder bør ændre kurs, og de viser samtidig, hvor der kan ligge nye forretningsmuligheder, slår Sara Krüger Falk fast.

På CSR i Praksis-konferencen tager hun med et indlæg under overskriften ”Arbejd med FN's verdensmål i CSR-indsatsen” deltagerne med på et kig ind i den fremtid, som målene skitserer, og hun vil her komme ind på nogle af de initiativer, der er sat i søen for at hjælpe virksomhederne i deres arbejde med verdensmålene.

Læs også: Program for CSR i Praksis

”Der er ingen tvivl om, at verdensmålene byder på rigtig mange forretningsmuligheder for de fremsynede virksomheder,” siger Sara Krüger Falk, der er nyudnævnt Focal Point for FN’s Global Compact Nordiske Netværk, et stort netværk af skandinaviske virksomheder og organisationer, som aktivt arbejder med at inkorporere Global Compacts ti principper for ansvarlig virksomhedsdrift og måske også på sigt verdensmålene i deres kerneforretning.

Nyt paradigme: Fra do No Harm til Do Good
Sara Krüger Falk er ikke i tvivl om, at vi endnu kun står ved begyndelsen af den transformation af erhvervslivet, som verdens hastige forandringer vil medføre, og det kan i den sammenhæng være svært for den enkelte virksomhed at se sig selv i forhold til verdensmålene, som er formuleret i FN til stater og dermed meget abstrakte for virksomheder.

”Virksomhederne spiller en afgørende rolle for opfyldelsen af verdensmålene, fordi virksomheder spiller en afgørende rolle for samfund i hele verden: Virksomhederne er drivkraften. Det er dem, der ansætter folk, og køber og forarbejder ressourcerne. De har derfor enestående muligheder for bidrage til opnåelsen af målene, og virksomhederne kan arbejde målrettet for at deres indsatse og forretning også gavner samfundet,” siger hun.

Læs også: DI og FN's verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Af samme grund er det med Sara Krüger Falks øjne vigtigt, at erhvervslivet ikke glemmer sit ansvar i samfundsudviklingen, og hun peger på, at det for det første er vigtigt at forholde sig til ”do no harm” princippet, som adresseres af FN’s Global Compacts ti principper, mens verdensmålene kan bruges til at udnytte og vende de risici, der findes på kloden, til muligheder. Her mener hun, det er muligt at gøre godt og samtidig drive god forretning. Derudover understreger hun vigtigheden af, at virksomheder ikke springer det første princip over ift. at reducere negative indvirkninger (også kaldet due diligence). Menneskerettigheder indgår ikke som et individuelt mål ud af de 17 verdensmål, men er et uadskilleligt element. Hvis virksomheder arbejder aktivt med menneskerettigheder, bidrager de også til opnåelsen af verdensmålene, siger hun.

Tingene hænger sammen
Som dansk virksomhed kan det være nærliggende at tro, at verdensmålene kun berører udviklingslandene, og det er sandt nok, at udfordringerne er størst i disse lande, men tingene hænger sammen: Alt på kloden er forbundet. Her kan danske virksomheder kun have gavn af at bidrage til at forbedre forhold andre steder i Verden.

Læs også: SDG kompass – verdensmålskompasset

”Lige nu er det en barriere for virksomhederne at forstå, hvordan de kan være med til at opfylde verdensmålene, og hvordan de kan integrere dem i deres forretning. Men de kan bruge målene som pejlemærke til at få kigget på kerneforretningen og finde ud af, hvor de bidrager positivt og negativt. Målene kan bruges strategisk, og de kan indgå i beslutningerne helt op i direktionen og bestyrelsen,” anbefaler Sara Krüger Falk, som er sikker på, at virksomheder vil kunne vinde meget ved at arbejde strategisk med målene.

Brug verdensmålene i CSR-indsatsen
Med 5 stærke organisationer bag 10 inspirerende hands-on seminarer giver CSR i Praksis-konferencen rig mulighed for at komme hele vejen rundt for dem, der gerne vil vide mere om, hvordan verdensmålene kan bruges i CSR-indsatsen.

Konferencen er både for private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner og alle andre, som er nysgerrige eller videns begærlige omkring verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger til at styrke CSR-indsatsen.

Læs også: tilmelding til CSR i Praksis

De fem seminarer er:

  • KEA - Verdensmålene i en design kontekst - et mulighedsrum for samarbejder på tværs
  • Lifestyle & Design Clusters – Gør cirkulær økonomi til fremtidens forretning,
  • Skovdyrkerne - partnerskaber med grønne NGO’er om Verdensmålene,
  • JURAAD - Som leder kan du bruge lovgivningen som løftestang i dit CSR arbejde - hvis du kender den,
  • Grakom - Verdensmålene i et forretningsmæssigt perspektiv.

Konferencen indledes af Ingo Østerskov, rektor for KEA.

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.05.2025CSR.dk

Nu skal ecodesign og produktdata på SMV’ernes dagsorden

09.05.2025CSR.dk

Madspild stiger i Danmark trods EU-mål om reduktion

08.05.2025CSR.dk

Mål uden midler: Københavns Kommunes nye klimamål

08.05.2025Forenede Service

Sponseret

Forenede Service Danmark offentliggør årsrapport for 2024

08.05.2025CSR.dk

Esbjerg tager skridt mod grøn milepæl: CO2-terminal skal gøre Danmark til CCS-knudepunkt

08.05.2025Schneider Electric

Sponseret

Drop PLC-korset: Din tidligere fordel er blevet en belastning

07.05.2025CSR.dk

Global grøn opbremsning: Accura mærker konsekvenserne

07.05.2025Schneider Electric

Sponseret

Vil revolutionere datacenterindustrien med ny AI-teknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

12.05.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO 30415:2021 - Human resource management — Diversity and Inclusion awareness course for managers

An eight-hour course in two sessions giving a basic overview of diversity and inclusion as covered in ISO 30415:2021

Dato

13.05.2025

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

13.05.2025

Tid

08:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001:2015 Lead auditor Refresher

Opdater din viden om ISO 9001:2015

Dato

13.05.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

13.05.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
NIS2 Foundation

Lær hvordan direktivets krav implementeres effektivt med afsæt i ledelsesstandarderne ISO 27001 og ISO 22301

Dato

14.05.2025

Sted

København