Upcycling sniger sig forsigtigt ind i skønhedsindustrien

Overskydende træspåner og andre affaldsprodukter finder nu vej ind i skønhedsprodukter som parfumer og cremer.

29.07.2021

CSR.dk

Mens upcycling ses i stor stil i blandt andet mode- og byggebranchen, så er det ligeså langsomt også ved at blive en realitet i skønhedsbranchen.

Sådan skriver Business of Fashion.

Virksomheden ST. ROSE har altid brugt naturlige ingredienser i deres produkter, men i forbindelse med udviklingen af parfumen “Vigilante”, er man gået et skridt videre og har brugt upcyclede ingredienser, herunder overskydende træspåner fra marokkanske snedkere og allerede pressede rosenblade. Begge var biprodukter, der ellers ville være endt i skraldespanden.

Audrey Depraeter-Montacel, administrerende direktør hos Accenture, fortæller, at før Covid-19 var upcycling i skønhed præget af engangsprojekter eller små projekter. Men efter Covid-19 er det vokset, og enkelte produkter har allerede fået kommerciel succes: Hudplejemærket Circumference's upcyclede renseprodukt er blevet et af mærkets bestsellere, og hudplejemærket Farmacy's upcyclede æble-rensebalsam solgte 9.000 enheder inden for de første 30 dage i Sephora.

Læs også: Carlsberg og Lendager Group i unikt samarbejde om genanvendelse

Skønhedsbranchen ser ud til at have indset, at det ikke er nok blot at have bæredygtig emballage og ’rene’ ingredienser. Alligevel går det langsomt med at inkorporere upcyclede ingredienser på kommercielt niveau, da det stadig er i sin spæde opstart, og noget der kræver den rette teknologi, som endnu ikke rigtigt eksisterer.

Den brugbare kilde af affald vil primært komme fra fødevareindustrien, men her er der endnu ikke udviklet et tilstrækkeligt netværk af partnerskaber mellem fødevareindustrien og skønhedsindustrien, fortæller Ana Ledesma, rådgiver hos Natrue, en international naturkosmetikforening, der vejleder om reglerne i branchen. 

Samtidig er processen krævende og ikke mindst omkostningstung, da konceptet endnu ikke er udbredt på produktionsstederne. 

"Hvis jeg giver dig kaffegrums. og du skal omdanne det til hudpleje, en skønhedscreme eller et hvilket som helst andet skønhedsprodukt, så kræver det meget forskning, og i starten skal der investeres penge for at gøre det muligt", siger Audrey Depraeter-Montacel.

Hvis upcycling indenfor skønhed skal udvikles og skaleres kræver det, at de kapitalstærke mærker med større kapacitet kan presse branchen, mener Ana Ledesma.

- MTN 

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle