Undersøgelse: Knap halvdelen af ledere er uenige i virksomhedsstrategien

Hele 46 procent af lederne i en rundspørge fra CBS giver udtryk for, at de er uenige i den strategi, deres virksomhed har vedtaget.

Ifølge undersøgelsens medforfatter kan undersøgelsens resultater forklares med de komplekse tider, vi lever i. Arkivfoto..

14.09.2023

CSR.dk

Tiden er præget af usikkerheder. Ruslands krig i Ukraine, inflation og klimakrise er på dagsordenen i danske virksomheder, og derfor er det vigtigt at stå sammen om en klar strategi.

Men tunge ledelsesdilemmaer skaber uenighed på ledelsesgangene, viser en spørgeskemaundersøgelse fra CBS foretaget blandt 670 medlemmer i netværket Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL).

Det skriver Børsen.

Læs også: Tænketank: Rollemodeller resulterer ikke i flere kvindelige ledere

To ud af tre ledere svarer, at deres virksomhed ofte står overfor strategiske dilemmaer – men det er knap halvdelen, der er mere negative end positive over for de implementerede strategier. 40 procent er uenige på enkelte områder.

Og det er chokerende resultater, mener Thomas Ritter, professor i markedsstrategi og forretningsudvikling ved CBS samt en af forfatterne til undersøgelsen.

Han påpeger, at tendensen kan afspejle den stadig mere komplekse tid, vi lever i.

“Alt bliver mere og mere sort-hvidt, og det er svært at navigere i. De beslutninger, du træffer som virksomhed, bliver mere kontroversielle. Før i tiden kunne en forkert strategi betyde, at væksten endte på 9 procent frem for 15 procent. I dag kan det betyde, at du taber et par milliarder eller har hele verden imod dig. Moderne ledelse skal kunne håndtere den type dilemmaer,” siger han til Børsen.

Læs også: Folkemødet: Topledere laver grøn ønskeseddel

I undersøgelsen fortæller de adspurgte ledere også, at de grundlæggende føler sig rustet til at identificere dilemmaer. Til gengæld er det kun halvdelen, der er tilfredse med virksomhedens evne til at kommunikere og implementere dem.

Ifølge Sanna Suvanto-Haarsae, professionelt bestyrelsesmedlem, er det godt med uenighed, så længe det er konstruktivt.

Hun mener nemlig, at konstruktiv uenighed kan give god sparring og værdifulde perspektiver. Uenigheden bliver først ukonstruktiv, når nogle holder fast i egne synspunkter og direkte modarbejder strategien.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

07.11.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk is significantly advancing position in sustainability rating

06.11.2024CSR.dk

Fra idé til virkelighed: Realdania har støttet over 50 virksomheder med at modne grøn byggeinnovation

05.11.2024CSR.dk

Succes med firedages arbejdsuge

05.11.2024Schneider Electric

Sponseret

EVENT: Netværk og vidensdeling til Industrial Security Conference

04.11.2024BSR

Sponseret

Racing Past the Crossroads: How Sustainability Leaders Can Reassert Ambition

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

11.11.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus