Topchefer: bæredygtighed først integreret i 2025

Til trods for at CSR-arbejdet er rykket højt op på topchefernes prioriteringsliste, mener hele 70 procent af de adspurgte virksomhedsledere i en ny undersøgelse, at der vil gå 10-15 år eller mere, før bæredygtighed er fuldt ud integreret i flertallet af verdens virksomheder.

09.08.2010

CSR.dk

På direktionsgangene i verdens multinationale virksomheder hersker der bred enighed om, at bæredygtighed er kritisk for at sikre forretningsmæssig succes i fremtiden, men samtidig er vurderingen, at der vil gå en årrække, før vi når et punkt, hvor flertallet af verdens virksomheder har implementeret bæredygtighed som en naturlig del af forretningsstrategien.

Det viser den globale undersøgelse ”A new area of sustainability”, som Accenture og FNs Global Compact har udarbejdet på baggrund af interviews med 750 topchefer fra store virksomheder som Unilever, France Telecom, Novartis, Nestlé og Novo Nordisk.

93 procent af de adspurgte topchefer angiver, at bæredygtighed vil være afgørende for deres virksomheds fremtidige succes. Men ifølge de adspurgte CEO’s skal man ikke forvente, at verdens virksomheder bliver bæredygtige i 2011 eller 2012. Respondenterne bliver blandt andet spurgt, ”hvornår vi vil se et ”tipping point”, hvor bæredygtighed er fuldstændig implementeret i flertallet af verdens virksomheder?” 44 procent svarer 5-10 år, 26 procent mener 10-15 år, mens 17 procent mener, at der vil gå mere end 15 år.

Svært at implementere
Ifølge Henrik Mulvad, der er øverste ansvarlige for Accenture Management Consulting i Norden, er forudsigelserne fra topcheferne et udslag af, at det kan tage særdeles lang tid, før nye initiativer kommer helt ud i afkrogene af globale virksomheder.

”Hvis du skal implementere et nyt it-system eller et nye performance-management system i en stor global virksomhed, så er det kendt stof, hvor medarbejderne forstår hvad, der skal ske. Alligevel kan det tage flere år at implementere. Når det gælder bæredygtigheds-initiativer er det nyt stof, hvor det først skal defineres, hvordan det skal bruges i virksomheden. Så som topleder ved man godt, at inden man er rundt i alle hjørner, og alle medarbejdere er med på vognen, kan der gå meget lang tid,” siger Henrik Mulvad.

Blandt udfordringerne for virksomhederne skelner han mellem fysiske og kulturelle problemstillinger.

”Hvis du for eksempel er i transportbranchen og beslutter dig for kun at købe miljørigtigt udstyr fremover, så kan det i sig selv tage lang tid at udskifte en vognpark. Det er en meget fysisk konkret ting.”

”Men når vi taler om multinationale virksomheder, skal man også tage højde for kulturelle forskelle i implementeringsfasen. Herhjemme er vi normalt enige om, hvad der er rigtigt og forkert, men der kan sagtens være afkroge i verden, hvor man lægger vægt på nogle andre ting. I de lande skal du også have folk til at forstå, at bæredygtigheds-tiltag er vigtige. Det er altså adfærd, du skal ændre på, og det tager tid,” konstaterer Henrik Mulvad.

Selvom det har lange udsigter at integrere bæredygtighed fuldt ud, så glæder Henrik Mulvad sig over, at mange virksomheder er begyndt at operere meget konkret og fokuseret med bæredygtighed og CSR.

”Hvor det tidligere var noget CEO’en arbejdede med, så ser vi i dag mange virksomheder, der ansætter folk til kun at arbejde med det her område. I organisationsdiagrammerne er specielt de store virksomheder begyndt at løfte området ud. Det er et udtryk for, at man vil mere end blot at have en holdning til bæredygtighed,” fastslår Henrik Mulvad.

Topcheferne i undersøgelsen repræsenterer virksomheder fra 100 forskellige lande og mere end 25 forskellige sektorer.


FAKTA:

Udvalgte resultater fra undersøgelsen

- 93 procent af de adspurgte topchefer peger på, at bæredygtighed er afgørende for deres virksomheds fremtidige succes.

På spørgsmålet om ”hvornår vi vil se et ”tipping point”, hvor bæredygtighed er fuldstændig implementeret i flertallet af verdens virksomheder?” svarer toplederne følgende:

  • 0-5 år – 10 procent
  • 5-10 år - 44 procent,
  • 10-15 år - 26 procent
  • Mere end 15 år – 17 procent
  • Bliver aldrig nået – 3 procent


Kilde: A new area of sustainability

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

07.06.2024CSR.dk

Debat: Danskere skal kunne tage klimaboliglån

07.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

06.06.2024CSR.dk

Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’

05.06.2024CSR.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København