Superligaklubbers CSR-arbejde skraber bunden i Europa

De danske superligaklubbers CSR-indsats er ikke prangende sammenlignet med andre europæiske fodboldligaer. Danmark havner på en kedelig 11. plads ud af 16 undersøgte lande på en rangering foretaget af det schweiziske analysebureau Responsiball.

23.09.2013

Lasse Andersen, CSR.dk

Danmark havner på en 11. plads lige som sidste år i schweiziske Responsiball's bedømmelse af europæiske fodboldklubbers CSR-arbejde. Klik for at forstørre. .

Danske superligahold forlader oftest grønsværen som tabere, når de møder engelske, tyske og spanske hold i de europæiske turneringer. Og desværre er billedet ikke andeledes, når det er CSR-arbejde klubberne konkurrerer på. Det viser Responsiball Ranking 2013, som er udarbejdet af det schweiziske analysebureau Responsiball.

Undersøgelsen bedømmer CSR-arbejdet i 16 europæiske ligaer og rangerer landene efter deres resultater på områderne ”selskabsledelse”, ”foreningsliv” og ”miljø”. Det er tredje gang listen offentliggøres og Danmark får lige som sidste år en 11. plads kun undergået af Portugal, Italien, Tjekkiet, Irland og Kroatien. Listen toppes af England, Polen og Tyskland.

Læs også: Danske fodboldklubber dumper i CSR

Skal forbedre miljøindsatsen
Kenneth Cortsen, der forsker i sportsøkonomi ved University College i Aalborg, har været med til at udarbejde den danske del af undersøgelsen. Han forklarer, at det primært inden for miljødelen, at de danske virksomheder halter efter kollegaerne i flere europæiske klubber. Han peger på en række områder, hvor klubberne skal forbedre sig for at kravle længere op på listen:

Kenneth Cortsen, der har været med til at udarbejde den danske del af Responsiball-undersøgelsen, vurderer, at de danske superligaklubber har forbedret sig på CSR-området siden sidste år, men det har altså ikke været nok til at få en højere rangering i konkurrence med andre europæiske lande. .

”Det kunne være ved at udvikle en politik for indkøb af bæredygtige materialer til merchandise og på den gennerelle drift. Det kunne være at organisere fælles transport af fans til udekampe i ind og udland, så man ikke bruger unødig meget CO2. Det handler også om at have en politik for affaldsbehandling og en politik for vandbesparelser. Klubberne kunne for eksempel indsamle regnvand, som de kunne bruge til at vande banerne med”, forklarer Kenneth Cortsen. 

Han mener dog, at de danske klubber har forbedret sig væsentligt siden sidste års rangering af de europæiske fodboldligaer, men altså ikke nok til at forbedre 11. pladsen på Responsiball’s liste.

”De danske klubber har klart forbedret sig siden sidste år, og det er positivt. Men de andre nationer har også gjort det bedre, så derfor opnår Danmark ikke en bedre placering”, konstaterer Kenneth Cortsen.

FC Midtjylland i front i Danmark
 
Analysebureauet Responsiball ønsker ikke at udlevere resultaterne for, hvordan de danske klubber placerer sig indbyrdes i undersøgelsen, men ifølge Kenneth Cortsen har FC Midtjylland lagt sig i front på CSR-området, blandt de danske superligaklubber. Klubben lancerede CSR-initiativet ”The Locals” lige før sommerferien.

Læs også: FC Midtjylland lancerer ambitiøs CSR-strategi

”FC Midtjylland har fået godt fat i CSR og arbejder målrettet på en strategisk måde. I forhold til kommunikationen er de også langt fremme med en særskilt webside, der fortæller om deres arbejde i ’The Locals’-netværket. Flere klubber har arbejdet med CSR i Danmark bevidst eller ubevidst, men jeg synes, at det er første gang, man ser en klub, der gør det så dybt og bredt i forhold til at få det til at gennemsyre deres virksomhed”, siger Kenneth Cortsen.

Læs mere om undersøgelsen fra Responsiball her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet