Startup bruger blockchain til at bekæmpe madspild

INS Ecosystem har udviklet et nyt system, der skal hjælpe købmænd med at sælge dagligvarer direkte til kunderne. På den måde opnår både forbruger og sælger betydningsfulde besparelser, mener virksomheden.

Blockchain kan være med til at fjerne 60 millioner kilo madaffald, mener grundlæggeren bag den nye startup INS Ecosystem. Arkivfoto. .

11.04.2018

CSR.dk

På verdensplan går mellem 33 og 40 procent af alle producerede fødevarer til spilde. Det skaber store bæredygtige udfordringer, men også nye muligheder for at effektivisere distributionssystemet, skriver Greenbiz.

Læs også: Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne 

Den russiske startup INS Ecosystem er en af dem, der håber på at kunne afhjælpe det store problem med madspild ved at effektivisere handel og levering for købmænd. Det skal ske gennem software, der er designet til at sælge dagligvarer direkte til forbrugerne.

Systemet bruger blockchainteknologi til at administrere transaktioner og understøtte et digitalt poletsystem til at håndtere ordrer, justere priser og tilbyde belønninger til kunderne, skriver greenbiz.com.

Grundlæggeren Peter Fedchenkov mener, at den nye platform kan give besparelser op til 30 procent for forbrugerne og samtidig fjerne cirka 60.000 ton madaffald årligt.

”I dag mangler industrien al den hjælp den kan få. Lige fra sporbarhed i forsyningskæden og sporing af lageret i hver fase, overvågning af produktsikkerheden og mere”, skrev Peter Fedchenkov på en firmablog i oktober.

Han mener, at blockchain kan hjælpe detailhandlerne med at forbedre kvaliteten af dagligvarer og reducere svindel. Men vigtigst giver det landmændene mulighed for at handle direkte med forbrugerne, give dem lavere priser og forbedre køberoplevelsen.

Data og digitale mønter
Et af de store problemer i dag er ifølge startup-grundlæggeren, at købmænd gerne vil have en fyldt butik hele dagen, men det ender ofte med et stort madspild. I stedet ville det effektivisere salget og reducere madspildet, hvis der blev koordineret bedre mellem køber og sælger.

INS-poletter (en form for digitale mønter) skal bruges til både at finansiere udvikling og udvidelse af programmet. Men også til at lette ordren, betalings- og opfyldelsesprocessen samt levering af belønninger til kunderne for deres loyalitet, henvisninger og feedback, skriver greenbiz.com.

Gennem data fra forbrugernes private profiler på de sociale medier, er INS Ecosystem i stand til at udvikle en stærke individuelle tilbud til dets kunder.

Læs også: Hoteller skal blive bedre til at bekæmpe madspild 

Systemet forventes at være færdigudviklet og klar ved udgangen af 2018, fremgår det.

-JJK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

18.03.2025Mars Danmark

Sponseret

Mars reducerer sit forbrug af plastik til emballage med ny simuleringsteknologi

18.03.2025Miljømærkning Danmark

Sponseret

Danmark har nu brugt sin del af klodens ressourcer for 2025

18.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

EMS ISO 14001:2015 Lead Auditor Miljø (CQI IRCA-certificeret)

17.03.2025CSR.dk

Ny opgørelse: Danica poster millioner i olie og gas

17.03.2025CSR.dk

Ansvarlig rengøring – hvad skal du holde øje med?

17.03.2025DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

HVAD HAR LØFTEVOGNE AF KOLDT STÅL AT GØRE MED VILD NATUR?

13.03.2025CSR.dk

Dansk cementgigant får penge til CO2-fangst

13.03.2025CSR.dk

Ny opgørelse: 36 virksomheder ansvarlige for over halvdelen af globale udledninger

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

18.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Opstart: Mini MBA i Sustainability Management

Mini MBA i Sustainability Management er for dig, der ønsker en ambitiøs uddannelse i bæredygtighed. Du bliver undervist af førende eksperter inden for bæredygtighed og SDG’er - heriblandt Steen Hildebrandt, som har været med til at skabe uddannelsen.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Comwell Hotel Aarhus

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Forår 25 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Preparing for a nature strategy

Webinar 2: Preparing for a nature strategy In this webinar we will take a closer look at tools and frameworks which can be used to structure the work on nature and prioritize topics.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark.

Dato

19.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Livscyklusanalyser

Opnå en helhedsforståelse af produktets vej igennem hele værdikæden og bliv klogere på et produkts livscyklus og miljøbelastning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

20.03.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus Ringvej Syd 104 8260 Viby J