Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool

Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.

Foto: Rockwool.

26.05.2023

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Rockwool har siden 2019 været sponsor for et dansk hold i den globale kapsejlads SailGP – også kendt som ”sejlsportens Formel 1”. Siden begyndelsen har SailGP haft ambition om at være mere end en kapsejlads. Turneringen har klimaet i fokus og belønner initiativer, der bakker op om dette.

Ved SailGP’s konkurrencer foregår i byer verden rundt, og udover de store, hurtige både er der events med fokus på bæredygtighedsemner. Og som sponsor har repræsentanter for Rockwool’s ledelse været med. Det har givet samtaler med lokale organisationer, iværksættere, politikere, virksomheder og NGO’er, som f.eks. gør en stor indsats til fordel for havene.

Læs også: Dansk kapsejladshold vil have mere fart og mindre plastik i havene
 
Den dybere indsigt i havets udfordringer førte til, at ROCKWOOL i februar 2022 udvidede paletten af verdensmål, virksomheden forfølger, med FN’s Verdensmål nr. 14 – Livet i havet. Det konkrete bidrag kommer til at ske gennem eksisterende indsatser inden for dekarbonisering, cirkulær økonomi og fokus på vandforbrug.

Flere virksomheder skal arbejde for havet
Indsigten fra SailGP-sponsoratet gjorde også ROCKWOOL bekendt med, at når virksomheder ignorerer havets tilstand, er det ofte fordi, de ikke har en direkte relation til verdenshavene og ikke oplever udfordringerne i den daglige drift. Det er da også kun otte procent af verdens virksomheder, der har verdensmål 14 i deres strategi.

Derfor har Rockwool som noget nyt taget på sig at øge andre virksomheders indsigt i, hvordan aktiviteter på land påvirker havenes tilstand. F.eks. ved at gøre opmærksom på det faktum, at omkring 80 procent af al forurening i havet og langs kyster stammer fra aktiviteter på land.

Opmærksomhedsindsatsen sker også gennem SailGP. I januar2023 lancerede Rockwool og NGO’en One Ocean Foundation (OOF) initiativet More Speed Less Plastic, hvor holdenes hastigheder til hver event omregnes til kg plastaffald, der bortskaffes fra kysterne. Foreløbig har SailGP-holdene i fællesskab fjernet mere end fem ton plastik. Det gør sejlerne til de første atleter i verden, der renser havene, mens de sejler om kap.

Partnerskabet med OOF har også andre elementer, f.eks. er Rockwool med til at undersøge, hvordan mennesker påvirker havenes tilstand, ved at støtte op om f.eks. OOF’s ’Ocean Disclosure Initiative’, der med udvikling af guidelines og målemetoder hjælper virksomheder med at forstå og reducere deres aftryk på vores have.

Et vinder-fokus i SailGP’s Impact League
Samarbejdet med OOF kunne nemt udvides, da NGO’en i 2022 blev udvalgt som det, der i SailGP-terminologi hedder ”purpose partner”, for det danske hold. De hjælper de ni hold i den Impact League, som SailGP lancerede i 2021, og hvor de deltagende ni hold optjener point under kapsejladserne, for deres indsats for at reducere deres miljømæssige aftryk. Det danske hold vandt endda Imapct League i den seneste sæson og kunne derfor give 100.000 dollar videre til OOF.

Læs også: Skibsscrubbere sikrer renere luft, men forurener havet i stedet

Det danske holds status som Impact League-champions er ikke kommet af ingenting. Holdet har hele sæsonen organiseret alt fra mindre videnskabelige workshops for lokale børn til større undersøgelser af havenes sundhed. Det sidste f.eks. ved at holdet har taget vandprøver i de byer, de har besøgt, med henblik på at måle havenes sundhed, kortlægge resultaterne løbende og analysere udviklingen, når de vender tilbage år efter år. Det projekt udføres i samarbejde med OOF. Målet er at etablere verdens første kort over havets sundhedstilstand på de 11 SailGP-eventsteder på fire kontinenter, som hvert år udgør den stort anlagte konkurrence. 

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

23.02.2024CSR.dk

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

21.02.2024Valified

Sponseret

Position Green og Valified lancerer banebrydende ESG-Løsning til brancheforeninger

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Health tech skal gøres hot

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse – ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, hvor det bliver lovpligtigt for store energiforbrugende virksomheder at implementere et certificeret energiledelsessystem.

Dato

26.02.2024

Sted

København, Nordhavn

Carve Consulting
Gå-hjem-møde
Skab værdi med dataetik

For mange er dataetik stadig ikke helt håndgribeligt. Men her kan du høre om, hvordan dataetik er indlejret i chatbots og hvilke dataetiske tiltag, det kræver at få D-mærket. Du får også en kort introduktion til Håndbog i dataetik og dens dataetiske principper og implementeringsredskaber.

Dato

27.02.2024

Tid

15:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, København K