Sikkerhed og klima i top når ledere skal stemme

Lederne har undersøgt, hvad deres medlemmer går op i, når de på søndag skal stemme til Europaparlamentsvalget. De er ikke i tvivl: EU skal beholde den grønne førertrøje på. Og garantere sikkerhed.

Erhvervsledere stemmer også til EU-parlamentsvalg? Men hvad går de op i? Det viser ny undersøgelse fra Lederne.. Foto: 123rf.com

04.06.2024

CSR.dk

For erhvervslivets ledere er der særligt to emner, som vægter tungt, når de den 9. juni går i stemmeboksen til EP-valget. I en spørgeundersøgelse har Lederne bedt knap 1.000 privatansatte ledere rangere en række emner ud fra, hvor meget hvert emne betyder for deres stemme til EP-valget. Øverst på listen er emnet ”sikkerhed og forsvar” tæt fulgt af ”klimaforandringer og grøn omstilling”. Længere nede på listen kommer ”håndtering af flygtninge og migranter” som nummer tre.

"Det er ikke underligt, at sikkerhed og forsvar ligger allerøverst på listen lige nu, hvor to alvorlige krige er rykket helt ind i vores hverdag. Men samtidig er det helt naturligt, at klimaproblematikken næsten lige så vigtig for lederne, selvom det emne lige nu er trængt lidt i baggrunden i den offentlige debat. Klima- og naturkrisen er en langvarig, strukturel udfordring, som lederne har haft fokus på i mange år, og som de også vil have fokus på i mange år fremover," siger Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris, og uddyber:

"Samtidig er der brug for handlekraftige ledere – både politikere og i erhvervslivet – som tør søge nye veje i klimakampen. Det kræver, at unødigt bureaukrati ikke spænder ben for konkrete initiativer."

EU er vigtig for omstillingen

Der er flere grunde til, at klima og grøn omstilling fylder meget hos danske ledere, når de skal i stemmeboksen til netop EP-valget. Blandt andet spiller EU en vigtig rolle for virksomhederne i den grønne omstilling.

Eksempelvis mærker mange virksomheder konsekvenserne af det såkaldte CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), der trådt i kraft fra i år. I følge direktivet skal større virksomheder fremover rapportere om deres miljøaftryk, sociale og ledelsesmæssige forhold. Direktivet ventes også at få konsekvenser for mindre virksomheder, der leverer til de større.

Generelt er ledere i erhvervslivet godt tilfredse med, at EU på den måde fører an, når det gælder klimaindsatsen, fremgår det af spørgeundersøgelsen fra Lederne. Her svarer næsten 8 ud af 10, at EU bør sætte rammerne for den grønne omstilling.

"Vi ved, at danske ledere gerne vil den grønne omstilling, og allerhelst ser de, at det sker på fair vilkår i EU. Det nytter ikke, at Danmark går grøn enegang. Derfor mener danske ledere, at EU bør sætte rammerne for den grønne omstilling. Ambitiøse fælles regler i EU er en fordel for mange danske virksomheder, der har arbejdet med det grønne område. En harmonisering på tværs af EU vil også betyde, at det bliver nemmere at samarbejde med andre europæiske virksomheder på bæredygtighedsområdet," lyder det fra Bodil Nordestgaard Ismiris.

- EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

19.06.2024CSR.dk

Flere SMV’ere tjener ikke penge på klimavenlige produkter

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)