Vil du udvikle din virksomhed med verdensmål?

Femten nye virksomheder skal udvælges til at deltage i et acceleratorprogram for SMV’er. Målet er nye produkter, services og forretningsmodeller og de første femten deltagere har gode erfaringer. Ansøgningsfristen er … snart.

29.10.2018

CSR.dk

SDG Accelerator er et seksmåneders innovationsprogram, der har til formal at accelerere hvor små og mellemstore danske industrivirksomheder får hjælp til at sætte skub i deres arbejde med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene.

Programmet er finansieret af Industriens Fond, drevet af UNDP og implementeres i samarbejde med Monitor Deloitte, som står for facilitering og forretningsudvikling. Det kører i Danmark i 2018 og 2019 med i alt 30 virksomheder. Herefter udrulles SDG Accelerator nordisk og globalt.

I SDG Accelerator får de deltagende virksomheder hjælp og en solid metode til at udvikle nye produkter, tjenester eller forretningsmodeller, der adresserer de udfordringer, som Verdensmålene beskriver. Derudover får virksomhederne hjælp til at kommunikere og konkret engagere deres medarbejdere i de globale mål, via medarbejderkampagner og -aktiviteter.

Læs ogsåCSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation   

Første kuld med fuld fart

For de 15 virksomheder, som kører på de sidste måneder i programmet her i 2018, har haft travlt med at udvikle spændende løsninger.

  • Fiskefoderproducenten Aller Aqua har arbejdet med at udvikle en uddannelsesløsning, der via en app skal hjælpe nigerianske fiskeopdrættere med at effektivisere deres opdræt til gavn for miljø, fødevaresikkerhed og vækst.
  • BLUETOWN har til sine soldrevne tårne, der leverer internetløsninger til befolkninger, som ikke har internetadgang, udviklet en ”local cloud”-løsning, der kan fungere i isolerede og fattige landområder med en lokalt forankret forretningsmodel. 
  • Ingrediensvirksomheden TripleNine ønsker at anvende muslinger til oprensning af kvælstof i havet og efterfølgende anvende muslingerne som ingrediens i foder.
  • Plastix er gået sammen i et offentligt-privat partnerskab med nye partnere for at skabe en ny cirkulær model for genanvendelse af hård plast, der ikke genanvendes i Danmark i dag.

Skal du være med?
Hvis din virksomhed skal være med i næste runde, så skal du først ansøge om deltagelse – inden d. 9. november. (Ansøgningsskemaet er her).  Programmet er for industrivirksomheder, der har ca. 30-500 ansatte og internationale aktiviteter f.eks. i form af salg, produktion eller leverandørkæde.

Virksomhederne betaler 75.000 kr for forløbet og skal desuden være klar til at involvere medarbejdere og ledelse i arbejdet med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene ved siden af deres normale drift.

Materialer til ansøgning og inspiration ligger her.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online