PFA har fået klima- og miljøstrategi

PFA har gennem flere år haft fokus på mange aspekter af CSR, men en klimastrategi er først kommet til i dette forår. Nu står virksomheden over for at skulle implementere strategien både internt og i forhold til sine investeringer.

21.09.2009

CSR.dk

PFA udsendte i juni en miljø- og klimastrategi, som ikke alene omfatter PFA’s egen CO2-udledning, men også forholder sig til pensionsselskabets investeringer. Den nye miljø- og klimastrategi er ifølge CSR manager Kristin Parello-Plesner ikke udtryk for, at PFA ikke tidligere har taget disse hensyn, men at man nu skærper sit fokus.

”Klimahensyn bliver nu en del af den daglige ledelse af virksomheden, og PFA har gode muligheder for at komme langt, for vi har et højt vidensniveau,” siger hun, men understreger, at selvom klimadagsordenen er så dominerende, så arbejder PFA også med andre fokusområder.

”Lige nu har vi et stærkt fokus på klimaproblemerne, men det er vigtigt at huske på, at der også er andet, der betyder noget. Vi vil gerne hele vejen rundt, og som kundeejet selskab føler vi en særlig forpligtelse,” siger Kristin Parello-Plesner og nævner, at PFA har flere fokusområder. Hun peger bl.a. på ansvarlige investeringer, sundhed og en god arbejdsplads som de vigtigste.

Kerneydelse som del af CSR?
Sundhed er stikordet for public affairs director Thomas Torp, som er øverste ansvarlige for CSR. Han siger, at PFA støtter op om sundhedsarbejde i virksomheder – det vil blandt andet sige trivsel, stressforebyggelse og sundhedsforsikringer.

”Vi kommer til at forholde os til, hvordan dette arbejde påvirker samfundet,” siger han med tanke på privathospitalerne. Han ser det dog ikke som et problem.

”Samfundsmæssigt set er det et gode at have en sundere arbejdsstyrke, og dem vi betaler for, belaster ikke det offentlige system. Jeg mener ikke, det skaber ulighed, for heldigvis har vi et velfungerende offentligt sundhedssystem. Forsikringer er udtryk for, at virksomhederne tager hånd om deres medarbejdere, og det er positivt ud fra en samfundsøkonomisk betragtning,” siger han.

Kristin Parello-Plesner tilføjer, at alle får nytte af initiativer, som sætter stress-forebyggelse og trivsel på dagsordenen.

Foretrækker aktivt medarbejderskab
”Her i foråret har PFA underskrevet Global Compact samt UN PRI. De retningslinier principperne udstikker har vi integreret i vores investeringsstrategi,” siger hun.

På spørgsmålet om, hvad PFA gør, hvis selskabet har aktier i en virksomhed, som ikke lever op til retningslinjerne, nævner hun flere muligheder.

”Hvis vi bliver opmærksomme på problemer meddeler vi dem, at vi holder øje med dem, og vi forsøger at påvirke dem gennem aktivt medejerskab. Hvis ikke påvirkningen fører til noget, sætter vi dem på eksklusionslisten og træffer en principbeslutning om frasalg.” Hun forklarer, at det indebærer, at PFA ikke køber flere af disse aktier, før forholdene er ændret og gradvist frasælger de eksisterende.

”Udgangspunktet er dog, at aktivt medejerskab er bedst,” tilføjer Thomas Torp.

Kristin Parello-Plesner nævner i denne sammenhæng, at Walmart på et tidspunkt stod på PFA’s eksklusionsliste, og at PFA solgte dem fra. Men det er et område med mange dilemmaer, for mens Walmart fx har problemer på ét område, så har de taget skridt i den rigtige retning med hensyn til at integrere miljø- og klimahensyn i deres forretning.

”Over for Falck Group 4 udøvede vi aktivt medarbejderskab, og det medvirkede til, at de indgik overenskomster med deres medarbejdere, så direkte dialog er ofte bedre end åben konfrontation," siger hun.

PFA foretager ikke selv alle investeringer, en del af kapitalen investeres gennem investment managers, og deres vidensniveau skal ifølge Kristin Parello-Plesner hæves gennem samtaler og klare retningslinier.

Endnu ikke konkrete mål for PFA’s egen drift
PFA’s målsætning for egen drift er CO2-neutralitet, men virksomheden er endnu ikke klar til at sætte konkrete mål.
”Vi arbejder pt på at kortlægge, hvor vi udleder og hvor meget. Når vi ved det kan vi sætte ind, der hvor vi kan opnår de største resultater,” siger Thomas Torp. Kristin Parello-Plesner tilføjer, at medarbejderne skal involveres.

”Vi har udnævnt 40 klimaambassadører, som her i efteråret skal arbejde med at involvere deres kolleger og konkretisere hvad strategien betyder for den enkelte PFA’er. Vi er overbevidste om, at der ligger mange gode ideer ude hos medarbejderne og at det vil være et stort aktiv for virksomheden at få så meget engagement og iderigdom i spil som muligt.

PFA er nu i gang med at kortlægge sit elforbrug og har allerede udskiftet blandt andet sensorer. Brændstofbesparende firmabiler og krav til leverandører er også med i planerne.
”Vi skal gå foran med et godt eksempel. I et samfundsmæssigt perspektiv betyder det noget, hvad vi gør, og det skal vi være meget bevidste om,” slutter hun.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

15.04.2024CSR.dk

Flere elbiler kræver nyt sikkerhedsfokus hos værksteder

12.04.2024CSR.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

11.04.2024Valified

Sponseret

Spar Nord hjælper virksomheder i gang med ESG-rapportering

11.04.2024BSR

Sponseret

So, You’ve Completed a Materiality Assessment. Now What?

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus