Pensionskasse bliver første selskab med certificering i diversitet

AP Pension har som den første virksomhed i landet fået en certificering for ligestilling og diversitet.

Ifølge AP Pensions administrerende direktør betyder mere diversitet kun bedre løsninger og en bedre virksomhed. Arkivfoto..

15.06.2023

CSR.dk

Administrerende direktør, Bo Normann Rasmussen, er stolt over at lede en AP Pension, der som den første i Danmark nu har opnået en certificering i den nye ledelsesstandard, DS 5001 Ledelsessystem for ligestilling og diversitet.

"Vi har arbejdet meget målrettet og systematisk med ligestilling, ligeløn og lige karrieremuligheder i AP Pension de senere år, og i 2022 nåede vi vores mål om at have kønsbalance i alle lag af selskabets ledelse. Det er en af grundstenene til, at vi nu er blevet den første virksomhed, som har opnået denne certificering i ligestilling og diversitet," siger den administrerende direktør og fortsætter:

"Jeg er overbevist om, at virksomheder, som implementerer standarden, kommer til at hjælpe vores samfund med at forløse et kæmpe udviklingspotentiale til gavn for landets langsigtede konkurrencekraft."

Læs også: Landsdækkende bæredygtighedsteam skudt godt i gang

Sikrer en inkluderende kultur
DS 5001 er en standard, der skal gøre det lettere for virksomheder at arbejde struktureret og målrettet med ligestilling og diversitet, og den kan hjælpe ledelsen med at skabe en inkluderende kultur og lave klare politikker og målsætninger for ligestilling og diversitet.

Standarden har også fokus på ligestilling og diversitet i rekrutteringen af nye medarbejdere, ved forfremmelser og i forbindelse med kompetenceudvikling, så man eksempelvis undgår bias.

"Det er rigtig positivt, at den første danske organisation er blevet certificeret i standarden for ligestilling og diversitet. Standarder er et effektivt redskab til at udvikle markedet, og det er et stærkt signal til omverdenen om, at man rent faktisk gør det, man siger, man gør, fordi man får dokumentation for, at man arbejder ambitiøst, målrettet og kontinuerligt med ligestilling og diversitet," siger Jens Heiede, administrerende direktør i Dansk Standard.

Forskellige perspektiver giver bedre løsninger
Udover at fortsætte arbejdet med ligestilling vil AP Pension bruge standarden til at skrue op for andre aspekter af arbejdet med diversitet inden for blandt andet alder, uddannelse og talentudvikling.

Og ifølge Bo Normann Rasmussen er certificeringen med til at skabe grundlaget for, at virksomheden kan realisere sine strategiske ambitioner i fremtiden:

"Vi er en videnstung virksomhed, og vi er dybt afhængige af, at vi kan fastholde og tiltrække de rigtige kompetencer samt spotte og udvikle talenter. Samtidig tror vi på, at medarbejdere med forskellige perspektiver bidrager til de bedste løsninger for alle vores kunder. Så diversitet er egentlig ikke et mål i sig selv, men mere et middel til at nå målet," siger han.

Læs også: Amazon-ansatte protesterer over virksomhedens klimaindsats

Ud over ligestilling og diversitet stiller den nye ledelsesstandard også en række krav til virksomheden om forebyggelse og håndtering af krænkende adfærd. Og det er ifølge Bo Normann Rasmussen centralt:

"Jeg mener, det er en forudsætning for den generelle tryghed og trivsel i enhver virksomhed eller organisation, at ledelsen italesætter meget tydeligt, at krænkende adfærd er uacceptabelt. Og der skal være klare politikker og retningslinjer for området, så der er faste rammer for, hvordan det håndteres, hvis det finder sted. I den sammenhæng ser jeg også certificeringen som et vigtigt signal til både nuværende og kommende medarbejdere om, at AP Pension prioriterer det psykiske arbejdsmiljø højt," lyder det.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

17.04.2024Dagrofa aps

Sponseret

4,2 tons råvarer er forvandlet til mere end 10.000 gode måltider til hjemløse

15.04.2024BSR

Sponseret

Twenty Years of Implementing Living Wage

11.04.2024CSR.dk

NGO og JustEat sammen om mindre madspild

10.04.2024Give Steel A/S

Sponseret

Give Steel nomineret til fornem pris for sit arbejde med mennesker på kanten

03.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Social ansvarlighed er Lübech Livings højeste prioritet

27.03.2024BSR

Sponseret

Demystifying Social KPIs under CSRD: Six Recommendations for Business

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus