Partnerskaber skal hjælpe Carlsberg på vej mod nul

Vejen til at opfylde målsætninger i Carlsbergs bæredygtighedsstrategi går via partnerskaber. I 2022 vil bryggeriet have 30 af slagsen, og det er der god forretning i.

Flemming Besenbacher fra Carlsberg fremlagde bryggeriets bæredygtighedsambitioner og tankerne bag til BCCDs event onsdag d. 21. juni. Foto: Anders Kampmann.

27.06.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

For nylig præsenterede Carlsberg sine nye bæredygtighedsambitioner i form af programmet Together Towards ZERO, der frem mod 2030 skal reducere bryggeriets CO2-aftryk og spildevandsudledning til nul, ligesom der skal lukkes ned for uansvarligt drikkeri og arbejdsulykker i koncernen.

Læs også: ”Ingen kan gøre det alene”

For at nå i mål med de forskellige programpunkter, har den danske øl- og læskedrikgigant sat sig for at slå pjalterne sammen med de rigtige partnere på de respektive områder, sådan som man allerede har gjort det med WWF Verdensnaturfonden, når det kommer til kampen for rent drikkevand.

Det er helt bevidst strategisk valg fra Carlsbergs side, fortalte bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, da han i sidste uge deltog i det britisk handelskammers event om bæredygtig innovation i København. På den baggrund pegede han også på det afgørende i det sidste af FNs mål om bæredygtig udvikling, der handler om netop partnerskaber.

”Det her er ikke en dagsorden som nogen enkeltaktør kan løfte alene. Derfor er SDG17 så vigtigt, måske det allervigtigste, for at få de andre til at lykkes. Vi sigter efter at have 30 partnerskab i 2022, og det er vi helt sikre på, at der også kan være en forretningsmulighed i, hvis det bliver kommunikeret ordentligt”, sagde han.

Carlsbergs bæredygtighedsmål knytter sig til en håndfuld af FN's udviklingsmål. Illustration: Carlsberg Group.

Konkret er 2022 også blevet skæringsdato for en række delmål frem mod ’nullerne’, der skal være realiserede i 2030. Om fem år skal bryggerierne eksempelvis køre på 100 procent vedvarende energi, ligesom CO2-udslippet fra dem skal halveres.

”Globale udfordringer som klimaforandringer og vandmangel kræver en stærk samlet indsats, og med Together Towards ZERO sætter vi nye standarder for industrien, når det kommer til videnskabsbaseret og partnerskabsdrevet bæredygtighed (…). Som en første aktion vil vi skifte til 100 procent fornybar elektricitet i 2022 og samarbejde med partnere for at beskytte fælles vandressourcer i udvalgte tørkeplagede områder”, siger Carlsberg Groups CEO, Cees 't Hart.

Politisk opbakning til de vigtige SMV’er
En del af strategien handler for Carlsberg også om at arbejde sammen med mindre virksomheder, hvor innovationskulturen kan føre meget med sig

”Her sker gennembruddene tit; bare se på MobilePay, som opstod uden for Danske Banks egne rækker”, som Flemming Besenbacher sagde. I den forbindelse efterlyste han mere politisk lederskab på området, og det synspunkt blev straks bakket op fra et af bæredygtighedsbranchens store navne.

Læs også: Rapport: Cirkulær økonomi kræver en gentænkning af vores samfund

”Politik er tit for kortsynet, og det må og skal blive bedre. Vi kan tydeligt se, at vores lineære forbrugsmodel ikke er bæredygtig, og det har både politikere og virksomheder et ansvar for at ændre på. I den forbindelse er det værd at huske på, at SDG’erne ikke var blevet til uden støtte fra erhvervslivet verden over, men virksomhederne skal også følge op målsætningerne”, sagde CEO for levnedsmiddelgiganten Unilever, Poul Polman, på en videobesked.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

19.06.2024CSR.dk

Flere SMV’ere tjener ikke penge på klimavenlige produkter

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)