Overskudstræ får nyt liv i danske designmøbler

Bygma og WeCycle Furniture har indgået et samarbejde om levering af overskudstræ, der ellers ville blive kasseret. Dermed kan den danske møbelvirksomhed sikre, at produktionen sker med overskudstræ af høj kvalitet, hvor der er styr på certificeringerne fra start til slut.

I samarbejdet leverer Bygma overskudstræ til WeCycle Furniture. Foto: 123rf.com..

18.10.2023

CSR.dk

Hos landets danskejede leverandør af byggematerialer er der kommet et større fokus på at mindske ressourcespildet og bygge ansvarligt.

Og et af de materialer, hvor spildet kan være stort, er træ. Det vil Bygma nu at lave om på med et nyt samarbejde med den danske møbelvirksomhed, WeCycle Furniture, hvor overskudstræ bliver upcyclet til designmøbler.

Læs også: Studie: Vores enøjede natursyn koster naturen dyrt

"Vi er glade for samarbejdet med WeCycle Furniture. Det er med til at skabe værdi for os i Bygma og for samfundet, at vi sammen kan mindske vores ressourcespild," siger salgschef hos Bygma Amager, Daniel Green Larsen.

Styr på certificeringer
For stifter og ejer af WeCycle Furniture, Didde Christiansen, er det vigtigt, at der er styr på træets certificeringer, og hos Bygma er alt træ enten FSC- eller PEFC-certificeret.

"Missionen for WeCycle Furniture er at være et mere miljøvenligt alternativ til de traditionelle møbler. Fra starten af har vi stillet skarpt på alle led af forsyningskæderne, hvilket har gjort, at alt træ vi bruger, er overskudstræ," siger Didde Christiansen og fortsætter:

"Vores træ kommer blandt andet fra Bygma, hvor det ellers ville blive frasorteret eller kasseret. Men vi går ind og bruger det i et møbel i klassisk nordisk og stilrent design, som passer ind i de fleste hjem. Samarbejdet med Bygma gør, at jeg kan få leveret overskudstræ af høj kvalitet, hvor der er styr på certificeringerne fra start til slut. For en lille virksomhed som min har det stor værdi at vide, at der er styr på dokumentationen."

Fokus på det ansvarlige byggeri
Ligesom Bygma har et fokus på at udfordre sig selv i forhold til ressourcespild, gør det samme sig gældende, når det kommer til det ansvarlige byggeri.

Læs også: Brancheforening: Træmangel skaber klimaproblemer

"I Bygma har vi stort fokus på det ansvarlige byggeri og på at mindske ressourcespildet. Vi er stolte af samarbejdet med WeCycle Furniture, hvor vores overskudstræ, der normalt kasseres, opcycles til designmøbler i høj kvalitet," siger salgschef hos Bygma Amager, Daniel Green Larsen, der afslutter:

"Vi er bevidste om, hvad vi er gode til hos Bygma. Derfor er samarbejdet med Didde og WeCycle Furniture en fantastisk mulighed for at skalere vores indsatser inden for mindskning af ressourcespildet."

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online