Onlinegigant kalder ikke længere produkter bæredygtige

Kommunikationen til forbrugere er fremover støvsuget for anprisninger og vurderinger af effekt i forhold til bæredygtighed. Et naturligt næste skridt i udviklingen, siger Zalando.

Zalando har ændret brugeroplevelsen, siger de, så kunderne ikke får misvisende oplysninger om bæreydgtighed. .

13.10.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Siden 2019 har man som kunde på ehandelsplatformen Zalando kunnet vælge produkter med mærket "bæredygtighed", når man var på udkig efter sit næste køb til garderoben. Det er slut nu. 

Man kan stadig vælge "bæredygtighed som sorteringskriterie, men ingen produkter bliver kaldt bæredygtige. 

"Fremover vil vores kommunikation til kunder ikke indeholde udsagn om hvilken effekt et produkt har på miljøet. I stedet vil vi neutralt kommunikere om f.eks. produkters materialesammensætning baseret på tredjepartscertificeringer," forklarer Zalando på deres website. 

Ikke muligt med generiske udsagn
Zalando har da også fået hård kritik af deres brug af begrebet bæredygtighed indtil nu. For mindre end en måned siden blev virksomheden f.eks. første modtager af det norske forbrugerråds nye greenwashing-pris, og i Danmark anmeldte Forbrugerrådet Tænk i 2021 virksomheden til Forbrugerombudsmanden.

Zalando fremhæver EU-Kommissionens guideline om netop bæredygtighedskommunikation fra december 2021 som en afgørende faktor i deres beslutning om at ændre på måden, de taler om bæredygtighed på. Med basis i denne, har 25 teams med over 100 medarbejdere internt i Zalando arbejdet på at "opdatere kundeoplevelsen", som virksomheden kalder det. 

"Hvis man skal arbejde i overensstemmelse med gældende regler for markedskommunikation, så er det helt enkelt ikke længere muligt at arbejde med generiske udsagn og brugen af ord, der ikke umiddelbart kan understøttes af standarder/certificeringer fra tredjeparter. Det skridt, vi tager nu, er i overensstemmelse med det. Det er et stort skridt, men det er også vigtigt at understrege, at det ikke er det sidste, vi kommer til at tage. I takt med at vi får bedre adgang til data, kan vi fortsætte med at udvikle troværdig og autentisk kommunikation om produkterne på vores platform," siger Laura Coppen, som er chef for circularity hos Zalando. 

Mere regulering strammer kravene
Der ligger mere end gode viljer bag Zalandos fortsatte arbejde med at kommunikere om produkters bæredygtighedskarakteristika. Laura Coppen fremhæver, at bl.a. EU's stærkt udvidede ECO-designregler og harmonisering af beregning af produkters miljømæssige fodaftryk vil have stor indlfyldelse på, hvordan man kan kommunikere. 

"Næste fase kommer bl.a. til at handle om at ramme kravene fra EU's regulering, og vi afsøger i disse år, hvordan produktkommunikation mod kunderne kan se ud i fremtiden. Der hersker ingen tvivl om, at vores kommunikation skal overholde reglerne. I tillæg til det har vi også et andet hensyn at tage. Vores kommunikation skal engagere vores kunder, og vi vil gerne kunne opfordre dem til at vælge de produkter, som har en bedre track-record på materialer og design ift. bæredygtighed. Vi vil give kunderne magt og indsigt til at foretage bedre valg uden at det bliver tungt og svært tilgængeligt - hos os skal det helst være det modsatte, men stadig troværdigt og verificeret," siger Laura Coppen. 

Den nye brugeroplevelse gik i luften d. 13. oktober, og klikker man på små ikoner i billedet af et givent produkt får man et popupvindue med oplysninger om certificeringer, designvalg og meget andet. 

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

05.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nu er ansøgningsperiode åben: Sådan indstiller du din virksomhed til Sustainability Awards 2024

05.04.2024CrossMind Reklamebureau ApS

Sponseret

Case: Conrum – en ny koncern født ind i en tid med ESG

25.03.2024CrossMind Reklamebureau ApS

Sponseret

ESG kalder på stærke kommunikationsværdikæder

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi har fået afmystificeret klimaregnskaber og lært at kommunikere grønt”

20.03.2024CSR.dk

Sådan kan bureauer vise vejen

19.03.2024Advice

Sponseret

Fremtiden tilhører dem, der tør handle

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus