Nyt værktøj måler mental trivsel i tung industri

Bæredygtighed handler også om mental trivsel. Medarbejdere på affaldsplatforme og i vind- og solenergibranchen får derfor i stigende grad tilbud om målinger af stress og psykologisk støtte. Og med kommende nye EU-krav om bæredygtighed vil flere virksomheder følge trop, vurderer Lederne.

Fra 2024 vil ESG-standarder fra EU kræve, at store virksomheder måler deres medarbejderes trivsel. Hos Stena Recycling er man allerede i gang. Foto: Howdy..

10.03.2023

CSR.dk

Fra 2024 kommer EU med nye krav til de store virksomheder om måling og rapportering af ESG-standarder for miljø, sociale forhold og ledelse på arbejdspladserne. Og allerede i år skal virksomhederne faktisk i gang med at indsamle data.

Det er derfor ikke underligt, at den grønne sektor lige nu ser ud til at gå foran, når det gælder målinger af stress og trivsel på arbejdspladsen. Én af de virksomheder er Stena Recycling, der hvert år genanvender seks millioner ton affald og udtjente produkter samt forsyner sine kunder med råmaterialer som stålprodukter.

“Vi er meget optaget af sikkerhed, men trivsel er i stigende grad et lige så vigtigt tema. Vi skal forebygge langtidssygdom og sikre et afbalanceret og trygt arbejdsmiljø som fundamentet for vores vækst og udvikling som virksomhed,” fortæller bæredygtighedschef i Stena Recycling Leise Marud:

Læs også: Kan vi organisere os til mindre stress og bedre trivsel?

I november 2022 fik en del af de 425 ansatte i genvindingsvirksomheden mulighed for at måle deres mentale helbred via Howdy, hvor de ansatte to gange om måneden svarer på en række spørgsmål om, hvor godt de trives, og hvordan det står til med deres fysiske helbred.

Viser svarene, at en medarbejder har brug for hjælp, bliver medarbejderen ringet op af en ekstern psykolog eller fysioterapeut, som er en del af Howdys beredskab og tilbudt en samtale.

“Vi har været vant til at have strukturer og redskaber til at varetage medarbejdernes sikkerhed for at undgå arbejdsulykker. Nu prioriterer vi på samme vis at have fokus på medarbejdernes mentale trivsel,” siger Leise Marud om brugen af Howdys beredskab, som er blevet positivt modtaget af medarbejderne:

“Vi oplever det som et nemt og enkelt redskab, som hurtigt og proaktivt tages i brug. Løsningen hjælper os med at have en bedre føling med arbejdsmiljøet og trivlsen blandt vores medarbejdere og er på den måde en vigtig del af forebyggelsen af et presset arbejdsmiljø.”

Mandebranche med særligt behov
Stena Recycling er ikke ene om at have fokus på også at sikre medarbejdernes gode energi og helbred.

Blandt Howdys kunder er flere store vindproducenter og internationale virksomheder som K2 Management, der hjælper kunder med rådgivning og udvikling af vind- og solenergisektoren.

Manager for Health, Safety and Wellbeing i K2 Management Rob McGill mener, at det er en naturlig udvikling at netop hans sektor går foran og tager ansvar for de ansattes mentale sundhed:

“Projekter i denne her sektor er ofte meget komplekse og præget af et højt tidspres og høje sikkerhedsrisici. Jeg tror, at der er en udbredt forståelse af, at medarbejderes mentale helbred har en direkte indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet fra dag til dag, og derfor har vi et ansvar for at planlægge efter det,” siger han, som derfor har været med til at implementere Howdys app i K2 Management som en del af beredskabet.

Læs også: Kommunalt projekt skal sikre grøn arbejdsstyrke

For Howdys direktør Rasmus Hartung har det været tydeligt de seneste år, at en del store energi-virksomheder i ind- og udland med medarbejdere på boreplatforme og vindmølleparker har efterspurgt og gjort brug af Howdy løsning.

“Vi har mange medarbejdere med tunge hjelme rundt omkring i verden, som bliver tilbudt vores løsning, og vi oplever helt klart et stigende krav om, at den psykiske del af vores arbejdsmiljø bliver vurderet helt på lige fod med den fysiske del af sikkerheden for de ansatte,” siger han og fortsætter:

“Og så hører vi også, at der generelt er mange mænd på de her sikkerhedstunge arbejdspladser som ikke altid er så gode til at sætte ord på, hvordan de har det – her kan vores beredskab hjælpe dem med at få talt om tingene, inden det bliver for svært.”

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

17.04.2024Dagrofa aps

Sponseret

4,2 tons råvarer er forvandlet til mere end 10.000 gode måltider til hjemløse

15.04.2024BSR

Sponseret

Twenty Years of Implementing Living Wage

11.04.2024CSR.dk

NGO og JustEat sammen om mindre madspild

10.04.2024Give Steel A/S

Sponseret

Give Steel nomineret til fornem pris for sit arbejde med mennesker på kanten

03.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Social ansvarlighed er Lübech Livings højeste prioritet

27.03.2024BSR

Sponseret

Demystifying Social KPIs under CSRD: Six Recommendations for Business

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus