NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem

I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.

Gennem en RFID-chip kan Peter Larsen kaffe spore virksomhedens kopper og vurdere, hvordan festivalgængerne forholder sig til at genbruge dem. Foto: Peter Larsen Kaffe..

26.05.2023

CSR.dk

Det er ikke kun fadøl, der bliver skyllet ned på NorthSide. Det musikglade publikum i Eskelunden i Aarhus drikker traditionen tro også litervis af kaffe, men i år er der mere end kaffe i kopperne.

Peter Larsen Kaffe står for de mange kaffeboder på NorthSide, og i år bliver kaffen serveret i såkaldte Comeback-kopper, der er udstyret med en QR-kode og en RFID-chip. Det er der store perspektiver i, lyder det fra virksomheden bag den digitale løsning, Cirqle, der er eksperter i genbrugssystemer for emballage.

”Via chippen kan vi spore hver enkelt kaffekop fra servering til aflevering, vask og genbrug i kaffeboden. Dermed kan vi se hvor mange gange koppen bliver brugt, og hvor den eventuelt forsvinder. Det gør det blandt andet muligt at dokumentere CO2 besparelserne og blive klogere på kundernes adfærd i forhold til genbrug, og via QR-koden kan vi give kunderne mulighed for at følge koppen og se resultaterne af deres egen genbrugsindsats,” fortæller CEO i Cirqle, Jan Weber.

Læs også: Hvad kaffegrums dog kan bruges til!

Cirqle er, ligesom NorthSide, en del af Circular Coffee Community, et fællesskab for virksomheder, organisationer og forskere, der arbejder sammen om at eliminere alt spild fra produktion og forbrug af kaffe.

Idéen til Comeback-koppen kommer fra Peter Larsen Kaffe, der også har grundlagt Circular Coffee Community, og det digitale retursystem er endnu en milepæl for fællesskabet, siger Peter Larsen Kaffes innovationschef, Lars Aaen Thøgersen.

”Emballage er en kæmpe udfordring, når vi taler affald og CO2-udledning, og det gælder i høj grad også i kaffebranchen. I det hele taget går der rigtig mange ressourcer til spilde ved produktion og forbrug af kaffe, men det spild har vi sat os for at eliminere senest i 2030."

Store ambitioner i Aarhus

De digitale genbrugskopper passer ikke alene godt ind i NorthSides profil som en bæredygtig musikfestival og i Circular Coffee Community’s og Peter Larsen Kaffes cirkulære ambitioner.

Forsøget med Comeback-koppen kan også bidrage til Aarhus Kommunes mål om at eliminere engangsemballage, fortæller Jan Weber fra Cirqle.

Læs også: Aarhus indfører pant på takeaway-emballage

”Aarhus Kommune vil køre et tre-årigt forsøg med pant på takeaway-emballage. Nu laver vi en test sammen med Peter Larsen Kaffe, hvor NorthSide stiller sin festival til rådighed som digitalt testmiljø og dermed bidrager til kommunens forsøg. Og kaffekopperne er bare begyndelsen,” siger han.

NorthSide glæder sig til at hjælpe, fortæller festivalens Food & Beverage Director, Peter Skoven.

”Som en bæredygtig festival vil vi gerne være med til at teste fremtidens systemer, der kan drive den cirkulære omstilling. Jeg tror på, at der er et stort potentiale i det digitale retursystem, og det vil vi gerne bidrage til at demonstrere,” siger han.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus