Modelobby vil have vietnamesiske tekstilarbejdere foran i vaccinekø

I Vietnam går det langsomt med at få befolkningen vaccineret for covid-19. Hos amerikanske AAFA forsøger man ihærdigt at få sine medarbejdere forrest i køen, så modelobbyorganisationens medlemmer ikke risikerer at få sin produktion lukket ned på grund af nye coronaudbrud.

Det er ikke urealistisk, at AAFA lykkedes med at få sine medlemmers personale foran i køen. Vietnam opretholder nemlig ikke deres prioritering særlig håndfast. Arkivfoto.

04.08.2021

CSR.dk

Udviklingen af coronapandemien i Vietnam er af stor interesse for den amerikanske modeindustri. Det er nemlig det land, som leverer den næststørste mængde modetøj og -sko til USA, så graden af landets coronarestriktioner har stor betydning for både amerikanske og europæiske modevirksomheders økonomi.

Derfor er det også meget problematisk, at Vietnam bliver ramt af endnu en bølge af covid-19, som lukker produktionsfaciliteter i tekstilbranchen på stribe.

Læs også: Arbejdsforholdene på tekstilfabrikkerne i Bangladesh halter stadig

Det har ført til, at American Apparel & Footwear Association (AAFA), en af verdens førende lobbyorganisationer inden for mode og tekstil, lobbyer både i USA og Vietnam for at få vaccineret de vietnamesiske tekstilarbejdere så hurtigt som muligt – også selvom det sætter sundhedsfagligt- og frontpersonale bag i køen.

Det skriver Danwatch, som citerer AAFA's henvendelse til begge landes regeringer: “Vores økonomi er direkte afhængig af sundhedstilstanden i den vietnamesiske industri”.

0,43 procent

Indtil videre vurderer John Hopkins University Corona Resource Center, at kun godt 335.000 personer er vaccineret i Vietnam, som ellers har næsten 100 millioner indbyggere. Det svarer til 0,43 procent, og gør Vietnam til et af de mindst vaccinerede lande i verden.

Det betyder også, at mange af de mest udsatte stadig mangler at få de afgørende stik, ligesom det sundhedsfaglige personale og militærfolk, som den vietnamesiske regering ellers har sat forrest i køen.

IT-ansatte er allerede vaccineret

Det er dog ikke urealistisk, at AAFA, hvis medlemmer tæller blandt andet Adidas, Calvin Klein og danske ECCO, lykkedes med at få sine medlemmers personale foran i køen. Vietnam opretholder nemlig ikke deres prioritering særlig håndfast.

Det lykkedes en række IT-virksomheder, at få deres medarbejdere vaccineret i starten af sommeren. Det gælder ansatte hos Samsung- og Apple-leverandøren Foxconn, skriver Danwatch, men også ansatte hos firmaet Intel, Sabeco-bryggeriet og industrikonglomeratet Vingroup, ifølge det vietnamesiske sundhedsministerium.

Læs også: Kommende pandemier skal håndteres anderledes lyder det fra menneskerettigheds-ekspert

Men hos tekstilarbejderorganisationen Worker Rights Consortium (WRC) har man ikke meget andet end forargelse til overs for AAFAs lobbytiltag.

“Det er trist at se AAFA konkurrere med et autoritært regime som Vietnam om, hvem der kan være mest uetisk omkring adgangen til vacciner,” siger Bent Gehrt, som er WRCs områdekoordinator i Sydøstasien, og afslutter:

“At presse på for at få produktionsarbejdere vaccineret før alle andre er et tegn på at profit kommer før sårbare vietnamesernes liv og helbred”.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

05.07.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk hjælper krigsskadede ukrainere

26.06.2024CSR.dk

Rapport: Forbrugere vælger oftere genbrugstøj

26.06.2024Dagrofa aps

Sponseret

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)