Min vej til CSR-jobbet: Mikkel Schrøder PwC

Mikkel Schrøder er ny konsulent i CSR og Business Ethics hos PwC. Han er glad for, at hans karriere ikke kun drejer sig om forretning og personlig succes.

29.10.2013

CSR.dk

"Vi skylder Mads Øvlisen meget for det, han har gjort for CSR-agendaen i Danmark"..

Hvorfor begyndte du at arbejde med CSR?
Idealet om at kunne bidrage til en positiv udvikling af vores samfund har uden tvivl været udgangspunktet og er det i høj grad stadig. Jeg tror, at jeg ret tidligt vidste, at det var vigtigt for mig at beskæftige mig med noget, der havde et større formål end min egen personlige succes. De senere års udvikling, hvor CSR har fået fodfæste og dermed kan danne grundlag for en karriere med et større formål, har uden tvivl gjort det lettere at fastholde det ideal. Det er ikke på samme måde et spørgsmål om at ’ofre sig selv for at redde verden’, som det tidligere har været. 

Hvem har hjulpet dig på vej?
Jeg havde en forelæser på CBS, der hjalp mig med at forstå betydningen af at arbejde effektivt og målrettet med CSR. Han hjalp mig til at forstå nødvendigheden af at kunne arbejde med CSR på samme måde, som andre arbejder med finansiering eller mere traditionelle forretningsområder, hvor hårdt arbejde, dybdegående research, analyse og effektiv kommunikation er afgørende.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?

  • At engagere sig i relevant frivilligt arbejde. Det vil give faglig udvikling, udvise ægte interesse for feltet og skabe et uvurderligt netværk.
  • Anerkend skellet imellem de ypperste CSR-idealer, og hvad der er muligt her og nu. Vis at du forstår, at enhver rejse starter med det første skridt, og at virksomheder har andre påvirkninger end CSR-agendaen.
  • Opsøg aktivt mulighederne inden for de felter, der interesserer dig.

Mikkel Schrøder

Stilling: Konsulent i CSR og Business Ethics hos PwC

Uddannelse: Cand. merc.(psyk) fra Copenhagen Business School

Hvem er dit forbillede i branchen?
Jeg har ikke et specifikt forbillede, men der er ingen tvivl om, at vi skylder Mads Øvlisen meget for det, han har gjort for CSR-agendaen i Danmark. Derudover er en person som Muhammed Yunus for mig et fantastisk billede på, hvad nytænkning kan gøre. Med indførslen af mikro-finansiering sparkede han døren op til et helt nyt kapitel indenfor CSR og social innovation, hvor jeg tror, at vi stadig har det bedste til gode. 

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

05.11.2024CSR.dk

Succes med firedages arbejdsuge

04.11.2024CSR.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

26.09.2024CSR.dk

Følelser afslører hvor meget vi går op i miljø

10.09.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo mindre risiko for skandaler

10.09.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Hvert Ton Tæller.

09.09.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Det skal være lettere at vælge cirkulært - Derfor lancerer Elis Again

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C