Manglende diversitet kan nu koste advokater på indtjeningen

Store virksomheder tager nu skrappe midler i brug for at fremme diversitet i advokatbranchen. De er efter den øgede kreativitet, det giver.

Sådan ser et team fra et advokatfirma ofte ud. Det vil store virksomheder lave om på. .

06.10.2021

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Facebook, HP og Novartis er blot nogle i en voksende gruppe af virksomheder, der har advaret deres eksterne juridiske rådgivere. Hvis de ikke opper sig på mangfoldigheden i deres teams, så vil de enten hyre andre advokater eller betale mindre indtil der kommer en bedre repræsentation på køn og etnicitet.  Det fortæller bloomberg.com.

Kravet fra de store virksomheder er nok drevet af et generelt stigende fokus på anti-diskrimination, men flere peger først og fremmest på, at mangfoldige teams leverer mere kreative og flerdimensionelle løsninger.
Udfordringen for branchen er reel både i udlandet og i Danmark. Ifølge en artikel i AdvokatWatch tidligere i år, er kvinder generelt er underrepræsenterede i både partnerkredse og ledelseslag i Danmark, selv om de fylder godt på jurauddannelsen og blandt de fuldmægtige på advokatkontorerne. Det samme billede tegner sig i USA og UK ifølge Bloombergs undersøgelse.

På vej i et stykke tid
Interessen for diversitet har været voksende i flere år. Allerede i 2019 sendte 170 virksomheder et brev til amerikanske advokatfirmaer og påtalte manglen på diversitet. Samme år skrev 60 topadvokater i europæiske virksomheder under på en erklæring om at ville øge diversitet og inklusion på tværs af advokatbranchen. I dag har dobbelt så mange skrevet under på erklæringen.

Advokatwatch’s rundspørge hos ti af de største advokatvirksomheder i Danmark i maj 2021 tegnede et billede af, at man jævnligt oplever spørgsmål til diversitet og at det hos nogle kunder indgår i den samlede leverandørevaluering.
På daværende tidspunkt var der dog ingen, der endnu havde oplevet, at det havde kostet dem på hverken indtjening eller ordrebogen. Dog kun DLA Piper fortælle, at en af deres allerstørste kunder overvejede at give sig selv en procent i rabat for hver point der mangler for at opnå en tilfredsstillende score på kundens skala for måling af diversitet.

”Vi anser det også for en reel risiko på sigt, at vi kan blive ekskluderet af potentielle kunder, hvis vi ikke opfylder de krav, som de har opstillet i advokatudbuddet," sagde Martin Lavesen, adm. dir. i DLA Piper i Danmark.

Konkrete krav og konkrete konsekvenser
IT-virksomheden HP har allerede siden 2017 tilbageholdt en del af betalingen til juridiske rådgivere, hvis leverandøren ikke levede op til i hvert fald et af flere stillede krav om diversitet. Det er sket en til to gange i kvartalet lige siden.

Facebook i USA kræver, at halvdelen af advokaterne, som arbejder på Facebooks sager, bidrager til diversitet i teamet med enten etnicitet, køn, seksuel orientering eller handicap, og overvejer samtidig en politik, hvor virksomheden kan tilbageholde betaling til advokatfirmaer, hvis de ikke lever op til målene. 

Novartis, den schweiziske pharmavirksomhed, vil tilbageholde 15% af betalingen, hvis leveranødren ikke møder deres krav til diversitet. BT Group i Storbritannien har valgt en gulerods-tilgang og lovet en plads på mediekolossens advisory board, til den advokatvirksomhed, som kan demonstrere størst diversitet.

Enkelte eksempler på hjemmebanen er dog også kommet frem. AdvokatWatch havde således også talt med Martin Schak Møller, der er juridisk chef i Simcorp, som kunne fortælle, at Simcorp næste større rammeaftale om juridisk rådgivning ville have krav til en fuldt udbygget diversitetspolitik fra advokatfirmaerne indbygget.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: Den nye sociale dagsorden

Den sociale dagsorden er ved at gøre comeback - hvad skal man holde øje med, og hvordan skal man arbejde med det?

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

18.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

Anbefalinger fra unge skal sikre en god start for nye i byggebranchen

18.06.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Donationer til børnehjem

03.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Dansk erhvervsliv skal forstå unge medarbejdere bedre

23.05.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: 11 Recommendations for Business

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online