Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Closing Loops lancerer korte 'Værdikæde-tjek', som for eksempel kan afklare lovgivnings- eller markedsmæssige udfordringer i arbejdet med at minimere ressourceforbrug og affaldsmængder.

Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Foto: Closing Loops

19.06.2024

CSR.dk

”Closing Loops gør, at vi kan sætte yderligere fart på vores byggesystem og forretningsudvikling gennem langvarige og cirkulære partnerskaber”. 
Sådan siger Co-founder og arkitekt Kasper Guldager Jensen fra Home.Earth, som er i fuld gang med et værdikædesamarbejde med fire andre virksomheder.

Sammen vil de levere en systemløsning af et fuldt cirkulært og lav-CO2 byggeri. Partnerne er en del af foreløbig 26 værdikædesamarbejder i Closing Loops, der på tværs af brancher og værdikæder udvikler cirkulære løsninger, som reducerer virksomheders ressourceforbrug og affaldsmængder. Indsatsen er en del af, at Danmark opnår de opstillede klimamål for 2030.​ Der arbejdes derfor med nogle af de brancher, som belaster miljøet allermest – blandt andet byggeri, tekstil og fødevarer.

Men et samarbejde på tværs af værdikæden er komplekst, og derfor lancerer Closing Loops nu korte Værdikæde-tjek på 2-4 måneder. Her kan virksomheder få afklaret nogle af de muligheder og udfordringer, som er knyttet til netop deres planer om at udvikle cirkulære løsninger, produkter og services. 

”Der var stor rift om pladserne, da vi i 2023 igangsatte de første 26 værdikædesamarbejder. Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilbyde Værdikæde-tjek, hvor virksomheder hurtigt kan afklare, hvordan de kommer videre med cirkulært værdikædesamarbejde. Senere kan virksomhederne søge ind på et af de store værdikædesamarbejder, som vi udbyder igen til efteråret. Dermed kan mange virksomheder nu få et hurtigt indblik i deres cirkulære muligheder. For en virksomhed kan ikke håndtere dette på egen hånd – det kræver samarbejde at udvikle cirkulære løsninger, fordi værdikæder går på tværs af brancher”, siger Kathrine Lykke Kirk, Programleder hos Food & Bio Cluster Denmark. 

Læs også: Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

Hos Home.Earth bakker Kasper Guldager Jensen op om, at Closing Loops er oplagt at søge støtte hos på vejen mod en cirkulær forretning:

”Vi har fået en kanon god sparring på fondsregler og formalia, og det har reduceret vores tid brugt på projektmæssige teknikaliteter. Helt konkret betyder det, at vi kan fokusere på det, vi er gode til; at drive cirkulær udvikling i samarbejde med vores partnere”.

/ PiB

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

11.09.2024Erhvervsakademi Aarhus

Sponseret

Bæredygtig, cirkulær værdikæde, indkøb og leverandørkortlægning – dit arbejdsområde?

10.09.2024CSR.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 1

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

28.08.2024Forenede Service

Sponseret

Grøn overbygning i Storkøbenhavn: Stensdal Group udvider samarbejdet med Kokkenes Køkken

22.08.2024CSR.dk

Millioner til cirkulært værdikædesamarbejde

19.08.2024CSR.dk

Carl Ras udvider populær værktøjsindsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online