Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Closing Loops lancerer korte 'Værdikæde-tjek', som for eksempel kan afklare lovgivnings- eller markedsmæssige udfordringer i arbejdet med at minimere ressourceforbrug og affaldsmængder.

Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Foto: Closing Loops

19.06.2024

CSR.dk

”Closing Loops gør, at vi kan sætte yderligere fart på vores byggesystem og forretningsudvikling gennem langvarige og cirkulære partnerskaber”. 
Sådan siger Co-founder og arkitekt Kasper Guldager Jensen fra Home.Earth, som er i fuld gang med et værdikædesamarbejde med fire andre virksomheder.

Sammen vil de levere en systemløsning af et fuldt cirkulært og lav-CO2 byggeri. Partnerne er en del af foreløbig 26 værdikædesamarbejder i Closing Loops, der på tværs af brancher og værdikæder udvikler cirkulære løsninger, som reducerer virksomheders ressourceforbrug og affaldsmængder. Indsatsen er en del af, at Danmark opnår de opstillede klimamål for 2030.​ Der arbejdes derfor med nogle af de brancher, som belaster miljøet allermest – blandt andet byggeri, tekstil og fødevarer.

Men et samarbejde på tværs af værdikæden er komplekst, og derfor lancerer Closing Loops nu korte Værdikæde-tjek på 2-4 måneder. Her kan virksomheder få afklaret nogle af de muligheder og udfordringer, som er knyttet til netop deres planer om at udvikle cirkulære løsninger, produkter og services. 

”Der var stor rift om pladserne, da vi i 2023 igangsatte de første 26 værdikædesamarbejder. Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilbyde Værdikæde-tjek, hvor virksomheder hurtigt kan afklare, hvordan de kommer videre med cirkulært værdikædesamarbejde. Senere kan virksomhederne søge ind på et af de store værdikædesamarbejder, som vi udbyder igen til efteråret. Dermed kan mange virksomheder nu få et hurtigt indblik i deres cirkulære muligheder. For en virksomhed kan ikke håndtere dette på egen hånd – det kræver samarbejde at udvikle cirkulære løsninger, fordi værdikæder går på tværs af brancher”, siger Kathrine Lykke Kirk, Programleder hos Food & Bio Cluster Denmark. 

Læs også: Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

Hos Home.Earth bakker Kasper Guldager Jensen op om, at Closing Loops er oplagt at søge støtte hos på vejen mod en cirkulær forretning:

”Vi har fået en kanon god sparring på fondsregler og formalia, og det har reduceret vores tid brugt på projektmæssige teknikaliteter. Helt konkret betyder det, at vi kan fokusere på det, vi er gode til; at drive cirkulær udvikling i samarbejde med vores partnere”.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

03.07.2024Valified

Sponseret

Partnercase: Nykredit x Valified

01.07.2024CSR.dk

Køkkenkæde genopliver gamle køkkenelementer med cirkulært koncept

19.06.2024CSR.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

17.06.2024CSR.dk

Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

13.06.2024BESTSELLER

Sponseret

Med stort brancheinitiativ vil BESTSELLER fremme grønne landvindinger gennem finansiel hjælp

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet