Konsulenthus vil træne sine 415.000 medarbejdere i bæredygtighed

Ikke alle skal være bæredygtighedsrådgivere, men alle skal kunne tale med kunderne om dagsordenen. Det skal skabe afsæt for en acceleration af indsatsen for bæredygtig omstilling.

07.10.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

I sidste uge lancerede rådgivervirksomheden Deloitte sit nye globale ”Sustainability & Climate learning program”, som over den næste tid skal klæde samtlige 415.000 medarbejdere i virksomheden bedre på til at tale bæredygtighed og klima med deres kunder.

For ifølge Deloittes administrrerende direktør, Punit Renjen, er der stor efterspørgsmål fra kunder, som har brug for ”…bedre information og rådgivning på bæredygtighedsemner, hvordan de forholder sig til klimakrisen og god corporate governance,” som han sagde til ESG Today.

Lanceringen var samtidig en del af startskuddet til første dag i Deloittes første globale ”Sustainability and Climate Learning Week”.

"Vi skal sørge for at alle kan tale naturligt om bæredygtighed med vores kunder og andre stakeholdere," fortæller Partner i Deloitte, Helena Barton, om den nye træningssatsning. Foto: Deloitte.

Den nye træningsindsats bygger videre på virksomhedens WorldClimate learning-program fra 2021, hvor mere end 300.000 medarbejdere gennemførte online undervisning, som gjorde dem klogere på klimakrisen generelt, hvordan Deloitte arbejder med denne - og på hvordan man selv kan fortage ansvarlige valg både hjemme og på arbejde. Dette forløb var udviklet i samarbejde med WWF.

Alle skal tale det nye sprog
Begge træningsindsatser indgår i Deloittes beslutning om at investere en milliard dollar i sin Global Sustainability & Climate-afdeling.

”Vi vil skabe det, vi internt kalder ”ESG fluency”, så alle kollegaer er klædt på til at italesætte et bredere risikobillede og sæt af forretningsmuligheder over for de kunder, de normalt arbejder med. Dermed ikke sagt, at alle med et slag er bæredygtighedsrådgivere. Men det er med til at fortælle, at vi i Deloitte insisterer på at være med til at skabe den nødvendige forandring, levere løsningerne, få andre med på rejsen og mobilisere vores økosystem, så vi kan få den nødvendige skalering, forklarer Helena Barton som er Partner i Deloitte med fokus på klima og bæredygtighed.

”Når de fleste af vores kunder møder medarbejdere, der kan tale naturligt om bæredygtighed og forretning, så kan vi gøre det klart, at det her er en dagsorden, vi vil skabe, drive, lede og finde løsninger på,” fortsætter hun.

Hvor er vendepunkterne?

En anden del af milliardinvesteringen i bæredygtighed har været etableringen af  Deloitte Center for Sustainable Progress (DCSP)  som tidligere i 2022 udgav rapporten ”The Global Turning Point”. Rapporten regner på, hvad henholdsvis manglende klimahandling vil koste og gode, kollektive løsninger kan skabe af værdi – globalt og fordelt på Asien, Europa, Nord- og Sydamerika og ”Afrika/Mellemøsten og øvrige”.

Hvor betydningsfuld det nye læringsprogram end er i Deloitte, så er det et godt gæt, at dets lancering trods alt blev overstrålet af noget der skete ugen før. I hvert fald hvis man er en af Deloittes 500 øverste chefer.

I den uge gav Paven for første gang audiens til en privat virksomhed. Det gjorde han, så han kunne fortælle, at i hans optik bør Deloitte, som er verdens største konsulenthus, og andre rådgivere bruge deres store indflydelse til at ”pege på valgmuligheder, der efterlader en bedre verden for fremtidige generationer”.  

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

12.04.2024CSR.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

11.04.2024Valified

Sponseret

Spar Nord hjælper virksomheder i gang med ESG-rapportering

11.04.2024BSR

Sponseret

So, You’ve Completed a Materiality Assessment. Now What?

10.04.2024Troldtekt A/S

Sponseret

Troldtekt skærper cirkulært fokus med ny bæredygtighedsafdeling

09.04.2024CSR.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

Jobmarked

Se alle

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Cognitech A/S
Konference
AI, ESG og den værdiskabende økonomiafdeling

Hvordan kan du bruge AI og digitalisering til at optimere din økonomifunktion, så du bliver en stærkere strategisk samarbejdspartner?

Dato

18.04.2024

Tid

13:00

Sted

Sundkrogsgade 11, 2100 København

HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB
Konference
Bølgeenergi Dagen

Kom med, når vi afholder Bølgeenergi Dagen med fokus på danske bølgeenergiløsninger. Oplev debat om branchens fremtid, og få en introduktion til dens historik. En række teknologier på området vil blive præsenteret gennem oplæg.

Dato

18.04.2024

Tid

14:00

Sted

Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn