Københavnere skal deles om elbiler

Move About lancerede i november det første online delekoncept for elbiler i Danmark. I første omgang står otte elbiler parat til delebilister på to centrale lokationer i København. Projektet støttes af Københavns Kommune og Schneider Electric.

14.12.2009

CSR.dk

I november lancerede Move About det første delebilskoncept for elbiler i Danmark Ved at oprette et medlemskab på Move Abouts hjemmeside kan man fremover booke en elbil på time-, dags- eller weekendbasis. Konceptet lanceres i første omgang med otte elbiler i København, men allerede i første kvartal af 2010 vil antallet af elbiler være fordoblet og konceptet spredt til flere danske byer. Elbilerne er af mærket Think.

”Hele konceptet går ud på at være så tæt på byens borgere som muligt. Folk skal helt alvorligt overveje, om de skal købe en bil eller bare være med i denne delebilsordning. Derfor er vores mål også inden 2015, at borgere i indre København højst skal gå 500 meter, før de kan sætte sig ind i en elbil fra Move About. Det skal være sjovt, nemt og lige til at være miljørigtig,” siger Bendt Iversen, adm. direktør i Move Abouts danske afdeling.

Deleelbilerne kan være med til at nedsætte antallet af biler i byen, og så er elbilerne helt fri for partikelforurening.

Københavns bedste parkeringspladser
Ved præsentationen af de otte første elbiler indviede Københavns daværende Teknik- og Miljøborgmester, Klaus Bondam delekonceptet ved at køre den første tur. Men interessen var stor, så han var langt fra den eneste, der afprøvede en elbil. Københavns Kommune bakker op om konceptet ved at levere parkeringspladser på byens bedste placeringer.

”Jeg er glad for, at københavnerne nu får mulighed for at køre i delebil og elbil på én gang. Det er to miljøvenlige former for bilisme, der tilsammen er med til at gøre København til en sundere og mindre forurenet by at bo i. Det er fantastisk at opleve, hvordan både københavnere og erhvervslivet går forrest, når det gælder innovation og handling indenfor klimaforbedringer, sagde Klaus Bondam.

Schneider Electric sponserer konceptet
Gennem sin sponsering af elbiler og levering af energirigtige løsninger til ladestationerne støtter
Schneider Electric konceptet. Schneider Electric er global specialist i energioptimering og firmaet bag det danske brand Lauritz Knudsen.

Ifølge Schneider falder konceptet omkring elbilerne fint i tråd med den platform, Schneider Electric arbejder ud fra – både mht. energioptimering og effektiv udnyttelse af energien – uden at man behøver at give køb på komforten i hverdagen.

De bedste samarbejdspartnere
Nogle vil indvende, at elbiler, der ikke oplades om natten udleder mere CO2 end andre biler.

Move About har, ifølge Markedschef Sune Grøntved, hele tiden søgt efter de bedste samarbejdspartnere for at få gang i konceptet og senere udvide det.

”Den tekniske side af sagen – herunder opladning ser vi ikke som vores opgave, hvis vi kan få et opladningssystem, som sørger for opladning om natten, så er vi med. Som det er nu, tilstræber vi det, bilerne er jo alligevel og at køre om dagen,” siger han.

”Selvfølgelig skal det være mere energirigtigt efterhånden, og det samarbejder vi med Schneider Electric om, men ét sted skal vi jo starte. Og i det mindste gør vi noget.”

I Danmark er elbiler et sjældent syn, hvorimod der er gang i markedet i Norge, hvor Think produceres. Her kører ifølge Sune Grøntved ca. 2000 elbiler på vejene.

På Move Abouts hjemmeside kan man uden gebyr oprette et medlemskab, som koster 100 kr. om
måneden. Her kan man så booke en elbil for f.eks. 100 kr. for en time, 500 kr. per dag eller 800 kr. for hele weekenden. Som bruger får man et personligt elektronisk nøglekort, der låser elbilen op. Læs mere på www.moveabout.net.

Under COP 15 er bilerne blevet brugt til at transportere journalister og delegerede, ligesom de var smukt linet op uden for Forum i forbindelse med Bright Green.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København