Innovativ akutpulje fornys

DRC Dansk Flygtningehjælp og Ole Kirks Fond har valgt at forny en samarbejdsmodel, der har vist sig effektiv til at finansiere hjælp til kriseramte områder i både Afrika, Sydamerika og Asien.

DRC har gennem tre år haft et nært samarbejde med Ole Kirks Fond, der baserer sig på en samarbejdsmodel, som har vist sig succesrig i forbindelse med finansiering af de mest akutte kriser, bl.a. i Somalia, hvor UNHCR også er til stede. Arkivfoto..

16.03.2020

CSR.dk

I 2017 indgik DRC Dansk Flygtningehjælp (DRC) og Ole Kirks Fond et tre-årigt strategisk partnerskab, der med en pulje på 25 millioner kroner, skulle finde måder at tilvejebringe en mindre bureauratisk og administrativ tung proces til hurtigere og mere fleksibelt at kunne mobilsere nødvendig hjælp til kriser i lande som Burundi, Cameroon, Colombia, Bangladesh, Etiopien, Kenya, Myanmar, Somalia, Uganda og Yemen.

Læs også: Hver niende i verden sulter på grund af klima og konflikt

Efter en slutrapport i august 2019 kunne parterne endvidere konkludere, at samarbejdsmodellen, der går under navnet Akutpuljen, havde nået opfyldt ambitionerne, hvorfor parterne besluttede at forny kontrakten med endnu tre år.

”Vi er glade for at kunne indgå endnu en tre-årig kontrakt med DRC”, siger direktør for Ole Kirk’s Fond, Karin Hindkær og fortsætter:

”Vigtigst af alt er, at vi sammen med DRC har skabt en effektiv model, som i sidste ende hjælper flere mennesker. Og så glæder vi os også over, at vi sammen har fået nytænkning og fleksibilitet til at gå hånd i hånd med gode resultater. Aftalen er i høj grad baseret på gensidig tillid og kommunikation i samarbejdet”.

Rapporten har undersøgt, hvorvidt Akutpuljen var relevant og effektiv samt om den har afledte effekter i forhold til at tiltrække midler fra andre donorer.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Ole Kirk’s Fond, der har sat i os stand til at reagere væsentligt mere effektivt og hurtigt og hjælpe mange flere mennesker”, siger Charlotte Slente, generalsekretær for DRC og uddyber:

“Der er et stort behov for alternative finansieringsløsninger inden for det humanitære område. Akutpulje-samarbejdet er banebrydende til løsning af et stadigt stigende antal akutte kriser”.

En succesfuld sag
Af rapporten fremgår det, at Akutpuljen overordnet set har vist sig at være en relevant og effektiv model, der f.eks. er lykkes med at få de økonomiske midler i brug efter 72 timer. 

Det var endvidere målet, at tilskud fra Akutpuljen skulle være i stand til at udløse midler fra eksterne donorer - her er ekstra tilskud kommet fra UNHCR, WFP, Ethiopia Humanitarian Fund, ECHO og OCHA. 

I Bangladesh lykkedes det blandt andet at få tilført 23 millioner kroner til Ole Kirk’s Fond-indsatsen på 400.000 kroner, mens der i Etiopien blev investeret to millioner kroner fra Ole Kirk’s Fond, hvilket resulterede i yderligere 30 millioner kroner i donationer.

Læs også: Dansk sojaimport kommer stadig primært fra regnskoven

Slutteligt allokerede puljen 1,5 millioner kroner i Colombia, og på den baggrund blev der rejst over 61 million kroner i ekstra midler fra OFDA, ECHO og UNHCR.

Med fornyelsen skal Akutpuljen fremover dækker nye kriseramte områder, hvor fordrevne har behov for akut nødhjælp eller langvarige, ulmende kriser, der kan bryde ud i reelle konflikter.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

19.04.20242030 Builders

Sponseret

The Importance of Employee Engagement in Corporate Sustainability

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

15.04.2024CSR.dk

Flere elbiler kræver nyt sikkerhedsfokus hos værksteder

12.04.2024CSR.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

11.04.2024Valified

Sponseret

Spar Nord hjælper virksomheder i gang med ESG-rapportering

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V