Ikea tager hjerteblod i brug for at hjælpe klimaet

Fra august måned 2020 bruger Ikea to af sine klassikere til at vise sine kunder veje til klimahensyn og reducere sit eget klimaaftryk.

Billedet snyder, for Ikeas katalog kommer slet ikke på tryk længere. Og fra i år er det også fyldt med gode råd om klimavenlig hverdag. .

11.08.2020

CSR.dk

Ikea er kendt for mange ting. Billige møbler som det kræver sit parforhold at samle, store varehuse i udkanten af mange af verdens storbyer. Men to ting har begejstret Ikeas kunder og fans længe: det årlige katalog og kødbollerne med mos i restauranten.

I august måned har begge disse klassikere fået et skud med klima-ambitionen. For Ikea vil gerne inspirere og gøre det muligt for en milliard mennesker at leve mere bæredygtigt – som en del af deres bæredygtighedsstrategi.

Kataloget flyttede allerede sidste år online efter at have ramt danskernes postkasser i 50 år. I 2021 er billeder af møbler og boligudstyr blevet udvidet til at være ”…en inspirationsfyldt håndbog med praktiske, realiserbare guides og råd til, hvordan man kan leve et bedre, sundere og mere bæredygtigt liv derhjemme,” skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Der vil især være fokus på muligheder for mennesker med begrænsede budgetter og knap så meget plads, bl.a. fordi undersøgelser har vist, at opfattelsen af at klimahensyn er dyrt er en af de største barrierer for at gøre mere for at leve klimabevidst.

Læs også: Coop lancerer personlig klimaberegner

Plantebolle til kødelskere

Ud over kataloget har Ikea siden 5. august 2020 solgt en helt ny variant af sin ikonsike kødbolle. Som et led i at mindske IKEAs klimaaftryk har møbelvirksomheden udviklet en plantebaseret bolle, der ser ud som, har tekstur som og smager som kødbollen.

Den nye plantebaserede bolle er fremstillet af ærteprotein, havregryn, kartofler, æbler og løg, og dens klimaaftryk er blot fire pct. af den traditionelle kødbolles. Og i modsætning til det nuværende alternativ – den veganske ’grøntsagsbolle’ – er den nye plantebaserede bolle udviklet til de kunder, der har en forkærlighed for smagen af kød. 

Det er en populær ret, som Ikea nu lancerer i en ny udgave. I sidste regnskabsår solgte Ikea Danmark i alt 12.400.000 kødboller til sultne kunder i landets fem varehuse. På verdensplan sælger man omkring 1 milliard af de små runde kødboller. Den nye bolle lanceres i mere end 50 lande og er tilgængelig i hovedparten af Ikeas varehuse i verden.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: 15 mest læste i 2020

Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler på CSR.dk i 2020. Vi har samlet dem her. 

Relateret indhold

23.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Casper skal til EM i elektrikerfaget: ”Jeg er mere end bare en elektriker”

16.04.2025CSR.dk

Der er meget mere at hente i ansvarlig markedsføring

16.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric anerkendt som nr. 1 inden for liquid cooling

11.04.2025CSR.dk

Klimavenlig kampagne skal få turister til Aarhus

09.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Studentermedhjælper med stærke evner inden for eventafvikling og -koordinering

09.04.2025Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppen viser fremskridt på alle strategiske bæredygtighedsområder

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle