HP klar med cirkulære investeringer

IT-virksomheden HP vil forstærke indsatsen inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi og præsenterer derfor en stribe nye tiltag i sin bæredygtighedsrapport for 2018, der netop er blevet offentliggjort. HP skabte omsætning for knap 1 mia. dollars på området sidste år.

Udover de store investeringer lader HP også sine medarbejdere lave plastindsamlinger på strande, som her i San Diego. PR-foto.

21.06.2019

CSR.dk

Blandt andet har HP sat sig det, selskabet selv kalder et ’brancheførende mål’ om at øge mængden af genbrugsplast i sine hardwareprodukter, således at de inden 2025 skal bestå af mindst 30 procent genbrugsplast.

Målet bygger på en længerevarende strategi om at håndtere plastaffald bedre. Af bæredygtighedsrapporten fremgår det, at HP i 2018 brugte 21.250 tons genbrugsplast i sine produkter, herunder over 8.000 tons i sine pc’er og computere (en stigning på 3,5 procent fra 2017), mere end 4.700 tons i sine printere (en stigning på 280 procent fra 2017) og over 8.000 tons i originale blæk- og tonerpatroner.

På energiområdet er HP allerede opnået sin målsætning om at anvende 100 procent bæredygtig strøm i USA, og nu er målet, at al anvendt strøm globalt skal være bæredygtig i 2035.

Genbrugsplasten i HP's produkter kommer bl.a. fra Haiti, hvor selskabet er involveret i at indsamle plast fra havet. Foto: HP.

Rapporten dokumenterer også, at HP’s bæredygtighedsprogram har skabt ny omsætning for over 972 millioner dollars (godt 6,4 mia. kr.) i løbet af 2018, hvilket er en stigning på 35 procent i forhold til året før. Og netop det finansielle aspekt gør tiltagene oplagte for virksomheden.

”Det er ikke blot en fin ting at gøre - det er en forretningsmæssig nødvendighed. Virksomheder, der har de bedste formål og står for mere end det de sælger, vil skabe størst værdi for kunder, aktionærer og samfundet som helhed. Sammen med vores partnere vil vi bygge videre på vores fremskridt og finde nye innovative måder at gøre dagens udfordringer til morgendagens muligheder”, siger President og CEO for HP Inc. Dion Weisler.

Mere diversitet på vej
Ud over HP’s tiltag for at skabe en mere bæredygtig verden, har tech-giganten investeret i at skabe bedre forhold for små virksomheder, minoriteter på arbejdsmarkedet og folk under uddannelse.

Desuden arbejder man på at skabe mere diversitet, hvorfor 59 procent af alle nye ansættelser i HP i løbet af 2018 er sket af medarbejdere fra såkaldt underrepræsenterede grupper. HP har desuden investeret knap 2,8 mia. kr. i små virksomheder og yderligere godt 1,5 mia. kr. i virksomheder ejet af minoriteter og kvinder.

”Fremskridt kræver, at vi genovervejer alle aspekter af vores forretning, for at finde nye måder at gøre livet bedre for alle”, siger adm. dir. hos HP Danmark, Peter Møller Kristensen, og fortsætter:

Læs også: HP om bæredygtighed: Vores leverandører skal forstå, hvorfor vi gør, som vi gør

”Vi fremstiller slidstærke højkvalitetsprodukter, hvor vi anvender genbrugsplastik som led i vores bestræbelser på at omdanne vores forretning til at skabe en mere effektiv, cirkulær- og lavemissions økonomi. Selv små fremskridt, der skaleres globalt, kan have en enorm indvirkning.”

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet