Grøn omstilling har banet vej for internationalt vækstpotentiale

Efter en krævende proces har en grøn omstilling i virksomheden Tripplex skabt et af landets mest sofistikerede bæredygtige forretningsstrategier, og det har samtidig åbnet døre til udenlandske markeder.

Efter en grøn omstilling har direktør Kurt Braarup Vestergaard oplevet internationalt markedspotentiale. Foto: Erhvervstyrelsen..

17.12.2019

CSR.dk

Bæredygtige forsyningskæder, cirkulær økonomi og Cradle2Cradle-certificering er områder, der var ukendte for produktionsvirksomheden Tripplex, før ejeren, Kurt Braarup Vestergaard i 2017 besluttede at deltage i regionalfondsprojektet ”Fokuseret Værdikædesamarbejde – design for optimal ressourceanvendelse”.

Tripplex producerer lyddæmpende og brandhæmmende træpaneler, og projektet har, ifølge Kurt Braarup Vestergaard, forvandlet virksomheden til en grøn frontløber.

Læs også: ”Genbrug uden cirkulær økonomi er jo bare et beskæftigelsesprojekt”

”Jeg plejer at svare således: Vi er den eneste SMV i træproduktionsbranchen, der har et C2C-sølvcertifikat, vi har åbnet døre hos arkitekter og rådgivende ingeniører, og vi er meget ofte ude og fortælle om grøn omstilling”, siger han og tilføjer:

”Vi har et markedsforspring, ingen tvivl om det, fordi de fleste vores konkurrenter skal igennem samme proces”.

En svær beslutning
Der var tvivl indblandet i beslutningen om at deltage i projektet og gøre bæredygtighed til en del af virksomhedsstrategien. Processen indebar nemlig flere længerevarende aktiviteter som udarbejdelse af vision, sparring med certificeringskonsulenter og en dybdegående intern analyse af virksomheden. Slutteligt skal certificeringen implementeres i produktionen, hvorefter produkterne skal markedsføres og sælges.

”Vi var meget interesserede i at vide, hvordan træprodukter kunne blive ”evige” og indgå i genbrug, og vi besluttede, at bæredygtighed skulle være en del af vores strategi”, Siger Kurt Braarup Vestergaard.

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

Efter at have deltaget i projektet skulle en omfattende dokumentation af virksomhedens aktiviteter sættes i gang. Vandforbrug, strømforbrug, spildevand og affald, arbejdsmiljø og sikkerhedsforhold blev gennemgået, samt en opdatering af handlingsplanen og medarbejderhåndbogen. 

På nuværende tidspunkt er Tripplex i gang med sidste skridt i processen: Markedsføring og salg som en C2C-certificeret virksomhed.

Internationale døre åbnes
Selvom bæredygtighed og cirkulær økonomi er emner, der stigende i grad er på dagsordenen hos flere virksomheder, sælger Tripplex dog hovedsageligt produkter, der ikke er C2C-certificerede. Kurt Braarup Vestergaard er alligevel overbevidst om, at projektet og den grønne omstilling har styrket virksomhedens position på markedet.

”I dag ved jeg, at vi laver de rigtige produkter til fremtidens marked. Hvis jeg ikke troede, at det ville give en konkurrencemæssig fordel at gennemgå en grøn omstilling, så havde jeg ikke gjort det”.

Læs også: Datacentrene udfordrer den grønne omstilling

I øjeblikket handler Tripplex med en engelsk kunde om en ordre på 12.000 kvadratmeter træpaneler. En aftale, som Kurt Braarup Vestergaard mener ikke ville have sket uden den grønne omstilling.

”Vi havde aldrig fået lov til at give et bud til den engelske kunde, hvis vi ikke havde været C2C-certificeret”, siger han.

- HL

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

24.11.2023CSR.dk

Polestar har fokus på misinformation om klimaet før COP28

24.11.2023CSR.dk

Investorer advarer kemigiganter om drøndyre PFAS-retssager

23.11.2023CSR.dk

Debat hos IKEA satte forbrug og bæredygtighed på agendaen

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Viegand Maagøe

Konsulent til livscyklusvurderinger, cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder

Er du skarp på LCA’er og EPD’er, og vil du være med til at løfte den grønne omstilling? Så er det dig, vi leder efter. Viegand Maagøe søger nemlig en civilingeniør, cand.scient. eller lignende, som brænder for at arbejde med livscyklusvurderinger (LCA), cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder i Danmark og udlandet.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

29.11.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Etisk Handel Danmark
Seminar
The Landscape Approach

Achieving sustainable supply chains and regulatory compliance through the landscape approach

Dato

29.11.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationswebinar om UN Global Compact og det danske netværk

Vil du høre mere om Global Compact, de Ti Principper og verdensmålene? Har du endnu ikke tilsluttet dig Global Compact og har du interesse for, hvordan man kan komme i gang med at arbejde med ansvarlig virksomhedsledelse?

Dato

29.11.2023

Tid

10:00

Sted

Online via Zoom

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Forandringskommunikation

God kommunikation fra ledelsen er guld værd under organisationsforandringer i forhold til de involverede og implementeringen.

Dato

30.11.2023

Tid

10:00

Sted

Emdrupvej 72, 2400 København, Danmark

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K