Genbrugsvirksomhed oplever massiv efterspørgsel på genbrugsplast

Emballagevirksomheden Færch Plast fra Vestjylland bliver nødt til at hente plastik i udlandet for at følge med den stigende efterspørgsel på genbrugsplast. Det er særligt de store fødevareproducenters bæredygtighedsomstilling, der får prisen på genbrugsplast til at skyde i vejret.

Genbrugsplast er en mangelvare i Danmark, fordi vi ikke er gode nok til at sortere i husholdningen. Derfor køber plastproducent plastik fra udlandet. Arkivfoto..

28.05.2019

CSR.dk

De store fødevarevirksomheder er i gang med en større grøn omstilling. Det skyldes øgede miljøkrav fra forbrugerne samt klimadagsordenen. Derfor oplever den vestjyske plastproducent Færch Plast, at efterspørgslen på genbrugsplast stiger markant samtidig med at priserne øges. Det skriver Børsen.

Læs også: 187 lande underskriver aftale om dumpning af plastikaffald

”Vi mærker den stigende efterspørgsel på daglig basis. Det er bæredygtighed, vores kommercielle dialoger går på i øjeblikket”, siger topchef Jesper Emil Jensen, til Børsen.

Det er særligt genanvendt plast, der er godkendt til fødevare, de såkaldte PET-plast, hvor efterspørgslen er steget så meget, at Færch Plast må hente plastik uden for Danmark.

”Alene vores Holstebro-fabrik, og vi har 12 fabrikker i alt, bruger cirka 25 procent mere genanvendt plast, end hvad der bliver samlet ind totalt i Danmark fra pantsystemet”, lyder det fra plastdirektøren.

Ikke gode nok til at genanvende
De danske husstande, hvor der ikke er en ensrettet indsamlingsindsats, er der hvor hovedparten af den genanvendelige plast går tabt. Men sådan forholder det sig eksempelvis ikke i Holland:

”I Holland indsamler samtlige 7,8 millioner husstande den her plast, så vi kan få det tilbage og genoparbejde det, så det bliver et cirkulært kredsløb”, forklarer han.

Sidste år købte plastproducenten hollandske 4Pet Group for at kunne sikre nok plast.

Fødevareemballage udgør 40 procent
Langt den største sektor inden for plastindustrien er fødevareemballage, der udgør hele 40 procent af den samlede mængde plastik. Det fortæller den paneuropæiske brancheorganisation Plastic Europe til Børsen.

”Jeg synes virkelig, at udviklingen er accelereret hastigt det sidste år. Nu begynder der virkelig at ske noget”, siger miljøpolitisk chef i brancheorganisationen Plastindustrien, Christina Busk, til Børsen.

Og flere danske fødevarekoncerner melder på stribe ud, at de vil omstille til genbrugsmateriale.

Mejerigiganten Arla meldte sidste uge ud, at de vil fremstille 1,2 milliarder genbrugsemballager. Storbageriet Schulstad har på lignende hvis påbegyndt udskiftningen af 1400 ton plastik til en bæredygtig genbrugsplast. Og ligeledes har dagligvarekoncernerne Coop og Salling Group valgt at omlægge nogle varegrupper til bæredygtig emballage.

Kendt lakridsmærker bruger kun genanvendt plastik
Den bornholmske lakridsproducent Bülow anvender genbrugsplastik i alle lakridsdåserne, derudover bliver der ikke anvendt metal i forseglingen.

Der er tale om en todelt satsning, fortæller stifter Johan Bülow til Børsen:

”Omlægningen kommer, fordi vi gerne vil gøre noget godt for moder jord, men også fordi vi ved, at vores forbrugere i højere grad efterspørger lige præcis det”.

Han kan godt nikke genkende til, at genanvendt plastik er blevet dyrt og garanterer, at det ikke kun er forbrugerne, der skal betale ved kasse et. Bülow har investeret et millionbeløb i den bæredygtige plastik.

”Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at betale mere for plastikken. Men det må vi tage med i den gode sags tjeneste”, siger stifteren til Børsen.

Læs også: Planteavlere foreslår plantebaseret plastik

Visionen er, at omstillingen på et tidspunkt skal nå 100 procent genanvendelige materialer.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

08.07.2024CSR.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

05.07.2024Troldtekt A/S

Sponseret

Renovering og transformation kan vise vejen til et lavere klimaaftryk i byggeriet

04.07.2024BSR

Sponseret

Scaling Investment in Carbon Credits with Integrity

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)