Flere kvindelige købmænd går gennem skræddersyede løsninger

Flere kvinder skal være selvstændige købmænd. Det vil et nyt projekt drevet af en fond og en tænketank i tæt samarbejde med branchen sørge for.

Terje List, direktør, KFI Erhvervsdrivende Fond og Gine Maltha Kampmann, adm. direktør, Tænketanken EQUALIS. Foto: Tomas Bertelsen

03.09.2024

CSR.dk

Flere kvindelige ledere og butiksejere blandt landets selvstændige købmænd. Det er målet med et nyt projekt, som KFI Erhvervsdrivende fond (KFI) i dag søsætter i samarbejde med Tænketanken EQUALIS. 

Projektet, som er det første af sin art, skal afdække status quo på kønsbalancen på tværs af købmandsbranchen. I foråret 2025 munder det ud i et handlingskatalog med konkrete forslag til, hvordan landets købmandsforretninger kan blive bedre til at få øje på, udvikle og rekruttere flere kvindelige ledertalenter.

Han ser mange gode grunde til at gøre en indsats for at få flere kvinder ind på ledende poster. Flere undersøgelser viser, at en nogenlunde ligelig fordeling af mænd og kvinder på ledelsesniveau helt generelt skaber bedre trivsel blandt alle ansatte. Dertil kommer, at et målrettet fokus på at skabe bedre kønsbalance vil give landets selvstændige købmænd forretningsfordele, fordi det giver et større rekrutteringsgrundlag til butiksledelserne i en tid med mangel på arbejdskraft.

Målrettede løsninger der virker

”KFI ønsker at samle dagligvarebranchen om at finde de helt rigtige løsninger til at gøre branchen mere attraktiv for en bredere gruppe af ledere og selvstændige købmænd. Vores mål er, at vi i fremtiden kan bringe langt flere talenter i spil”, siger Terje List,  direktør i KFI.

Den vision deler Dagrofa og REMA1000, der indgår i projektsamarbejdet og bidrager med data, viden og personale i initiativet. 

”Først og fremmest vil vi være klogere på, hvorfor vores branche – ligesom rigtig mange andre brancher herhjemme – har udfordringer med kønsdiversiteten på ledelsesniveau. Den viden er nemlig afgørende for at kunne skabe de nødvendige forandringer”, siger Terje List. 

I Tænketanken EQUALIS er direktør Gine Maltha Kampmann begejstret for samarbejdet med KFI. 

”Vi glæder os over muligheden for at gå grundigt og ambitiøst til værks. Når vi får overblik over, hvorfor så forholdsvis få kvinder ender med at blive købmænd eller souschefer, kan løsningerne på udfordringerne nemlig skræddersyes. Og det er forudsætningen for at lykkes”, siger hun. 

”Vi vil på baggrund af vores analyser – og i samarbejde med repræsentanter fra branchen - give en række bud på helt konkrete greb, der er realistiske, nemme og effektive at arbejde med. Målet er, at vi identificerer de initiativer, der virker og skaber varig forandring i hele branchen”, siger Gine Maltha Kampmann.

- EHS

Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.09.2024CSR.dk

Globalt survey: Virksomheders klima-arbejde er gået i stå

18.09.2024CSR.dk

Cirkulært byggeri kræver politisk handling

06.09.2024Sonja Christensen

Sponseret

Sådan skaber vi positiv forandring i Danmark

03.09.2024CSR.dk

Flere kvindelige købmænd går gennem skræddersyede løsninger

03.09.2024CSR.dk

Ny indsats mod mandsdomineret investor-miljø

28.08.2024CSR.dk

H&M fornyer global aftale for en million arbejdere

23.08.2024Red Barnet

Sponseret

Red Barnets nyeste forandringspartner Lidl støtter det vigtige arbejde for børn i udsatte positioner

21.08.2024CSR.dk

Plads til flere slags hjerner

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Standard
Kursus
Lead auditor kursus – ISO 14001 miljøledelse

På dette kursus får du de nødvendige kompetencer til at planlægge, gennemføre og afrapportere en ISO 14001-audit baseret på kravene i ISO/IEC 17021-1, vejledningen i ISO 19011 og anden bedste auditpraksis.

Dato

16.09.2024

Sted

Århus

Miljømærkning Danmark
Seminar
Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Få værdifulde indsigter fra det nye nordiske forbrugerstudie og hør adfærds- og erhvervseksperter debattere, hvorfor det er helt afgørende, at jeres virksomhed kommer med på den grønne omstilling, for at vinde forbrugernes tillid. Få også inspiration til hvordan I som virksomhed via miljømærker kan styrke tilliden til jeres miljøkommunikation og gøre det nemmere for forbrugeren at træffe grønne valg.

Dato

20.09.2024

Tid

09:30

Sted

Fischersgade 56 · 9670 Løgstør

access2innovation
Morgenmøde
Bridging Danish Life Science Innovations for Africa

Bridging Danish Life Science Innovations for Business, Ecosystem Development and Societal impact in Low Income Countries

Dato

20.09.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

23.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

25.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

DAKOFA
Konference
Bliv en del af den cirkulære omstilling på årets vigtigste konference!

Er du klar til at tage del i den store omstilling? Dakofa inviterer til årets vigtigste begivenhed for alle, der arbejder med cirkulær økonomi. Konferencen afholdes i Helsingør den 26.-27. september 2024.

Dato

26.09.2024

Tid

09:30

Sted

Hotel Marienlyst, Helsingør