Festival spredte budskabet om verdensmålene

Vallensbæk kommune indbød i slutningen af september til Bæredygtighedsfestival, hvor lokale organisationer og virksomheder fik lov til at vise deres tilslutning til FN’s verdensmål. Stor tilfredshed fra alle parter med eventen.

Stationstorvet i Vallensbæk var udsmykket efter alle kunstens regler, da Bæredygtighedsfestivalen blev afviklet. Foto: Sustainable Now.

17.12.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Festivalen blev organiseret af Vallensbæk Kommune i samarbejde med Sustainable Now, som er et nyt initiativ, der vil sætte FN’s Verdensmål på dagsordenen i danske kommuner.

FN's Verdensmål var omdrejningspunktet for stribevis af aktiviteter på de to dages festival. Foto: Sustainable Now.

På førstedagen kom omkring 1000 skoleelever forbi Stationstorvet i Vallensbæk, hvor de lærte om innovation, genbrug, fødevarer, byudvikling og baggrunden for Verdensmålene. Dag to, lørdag d. 30. september, bød på et lignende antal borgere fra lokalområdet, og selvom koldt vejr begrænsede tilslutningen lidt, så er der stor tilfredshed med arrangementet.

”Det var en stor succes i Vallensbæk. Vi fik aktiveret lokale skoler og borgere, vi havde faglige oplæg og lærerige aktiviteter, der skabte opmærksomhed og viden omkring bæredygtighed og verdensmålene. Og så fik vi nogle lokale virksomheder på banen, som kunne vise løsninger frem, der bidrog til historien om de bæredygtige perspektiver”, siger programleder i Sustainable Now, Anne Yding Lind.

Virksomheder kan styrke deres profil
Netop for virksomhederne i kommunen er hun ikke i tvivl om, at der har været fin fornuft i at deltage i festivalen, også ud fra et økonomisk synspunkt.

”Det har helt sikkert givet dem noget god eksponering og på den måde skabt værdi for alle parter. Specielt for virksomhederne har det været en god krog til formidling og en løftestang for deres historiefortælling, som de har kunnet bruge til at styrke deres profil og vise, at de gør noget ekstra. På den måde er et event som dette et effektivt greb til at formidle sine budskaber og nå ud til nye målgrupper”, siger Anne Yding Lind.

Verdensmålene er en vigtig dagsorden, som vi meget gerne vil støtte op om, og brandingmæssigt er det også en god historie

Kasper Hemmingshøj, Capgemini

Den opfattelse deler man hos miljøvirksomheden Biofos, som deltog i Bæredygtighedsfestivalen på bagkant en hackathon, selskabet selv var med til at arrangere. Her havde alle 9. klasser i kommunen arbejdet på ideer til bæredygtige løsninger på tre cases: design af en ny svømmehal, forbedret affaldssortering, og håndtering af vandressourcer ved kraftig nedbør.

”På den måde hang festivalen godt sammen med hackathonen og det overordnede budskab om bæredygtighed, som vi gerne vil være en del af. Her fik vi så en mulighed for at fortælle om vores virksomhed og at vi fx også producerer klimavenlig energi og rent vand. Det gik rigtig godt, og vi vil gerne stille op igen”, siger kommunikationschef i Biofos, Stig Dalum.

Netværk, SoMe og synergier
Det vil man også gerne i IT- og rådgivningsvirksomheden Capgemini, der ligeledes var med i hackathonen, og som bl.a. brugte festivalen som en del af opstartsprogrammet for sine young professionals i selskabets graduate-ordning. Og det med stor succes, fortæller HR-specialist Kasper Hemmingshøj.

Organisationer som Dansk Flygtningehjælp og UNDP var på plads i Vallensbæk for at fortælle om deres arbejde, ikke mindst med Verdensmålene. Foto: Sustainable Now.

”Festivalen var en perfekt mulighed for vores elever, som havde en meget positiv oplevelse på dagen, hvor de fik netværket og skabt nogle forbindelser. Derudover brugte vi vores deltagelse, som faktisk blev lidt større end planlagt, til en SoMe-indsats, der gav nogle gode synergier omkring gensidig opmærksomhed”, forklarer han og fortsætter:

”Verdensmålene er en vigtig dagsorden, som vi meget gerne vil støtte op om, og brandingmæssigt er det også en god historie, som vi kan bruge i vores relationer lokalt og også bredere. Så alt i alt er vi helt bestemt tilfredse med festivalen og vi vil gerne være med igen, måske også på et højere niveau med vores danske CEO eller lignende”, siger Kasper Hemmingshøj.

Læs også: SDG-rapportering: Vær ærlig, tag alt med og få indstillingen på plads

Sustainable Now planlægger den næste bæredygtighedsfestival til afholdelse i Sønderborg i april 2019. Vallensbæk Kommune har endnu ikke taget stilling til, om man også næste år vil afholde festivalen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)