Fem vindere, en million euro og lidt crowdfunding oven i

H&M Foundation delte d. 3. april for fjerde gang en million euro mellem årets fem bedste innovationsideer, der kan gøre mode mere bæredygtig. Og hvis andre vil være med er der nu en crowdfunding-løsning, hvor man kan hjælpe sin yndlingsidé på vej.

Foto: H&M Foundation.

04.04.2019

CSR.dk

Lab-made vegansk læder, brændenældefibre, et digital system der skal gøre produkter bæredygtige fra begyndelsen, børnetøj, der kan vokse med børnene og en biologisk nedbrydelig giftfri membran til funktionsovertøj – det er dette års fem vindere af Global Change Award.

Læs mere: Modebranchens cirkulære udfordring og løsninger

Global Change Award vindere 2019

Årets vindere  og fordelingen millionen er som beskrevet neden for. Klik på projektets navn for at se en kort video om projektet. 

€300.000‘The Loop Scoop’ af circular.fashion (Tyskland): Et digital system, der har til formål at skabe et lukket kredsløb for alle tekstiler fra design gennem forbrug og til produktet skal genbruges
€250.000‘Sane Membrane’ af dimpora (Schweiz): En biologisk nedbrydelig og mineralbaseret membran til funtionsovertøj som regntøj og sportstøj
€150.000‘Sustainable Sting’ af Green Nettle Textile (Kenya): Produktion af brændenælder til at skabe bæredygtige fibre og muligheder for bønder i Kenya i forhold til at forbedre deres levevilkår 
€150.000 ‘Clothes that Grow’ af Petit Pli (UK): Tøj der kan vokse med barnet, hvilket reducerer behovet for at købe nyt og dermed miljøpåvirkningen
€150.000 – ‘Lab Leather’ af Le Qara (Peru): Brug af mikroorganismer til at skabe vegansk, biologisk nedbrydeligt læder til modeindustrien

Ud over den økonomiske gevinst tildeles alle vinderne et etårigt accelerator-program udbudt af H&M Foundation i samarbejde med Accenture og KTH Royal Institute of Technology. Dette set-up har vist sig at kunne fremskynde innovationers udviklingstid med flere år.

”Vinderne af Global Change Award beviser, at det er muligt at forbedre modeindustriens miljøpåvirkning. De er en sand inspiration og fantastiske partnere for enhver modevirksomhed, som vil bidrage til at beskytte både vores planet og levevilkår”, siger Karl-Johan Persson, bestyrelsesmedlem i H&M Foundation og CEO i H&M Group. 

En kort beskrivelse af de enkelte projekter kan ses i boksen til højre. Yderligere beskrivelser i filen nederst i artiklen. 

Alle kan være med til at støtte
De fem vindere er udvalgt blandt 6.640 ansøgninger fra 182 lande. Flest ansøgninger kom fra Indien, Nigeria, Pakistan, USA, Ghana, Bangladesh, Kenya, Storbritannien, Indonesien og Sydafrika. Knap halvdelen (47 procent) af innovationerne ledes af kvinder. Ca. 34 procent er studerende og 41 procent af ansøgerne er mellem 25 og 34 år.

Blandt de flere tusinde ansøgninger til årets konkurrence angiver 45 procent, at ’funding’ er den største hindring for at kunne føre deres innovationer ud i livet. Og trods andelen i euro-millionen fra H&M Foundation er der stadig masser af plads til mere udviklingsstøtte.

Derfor har H&M Foundation i år indledt et samarbejde med crowdfunding-platformen Indiegogo, så alle projekterne kan rejse yderligere kapital ad den vej. Det giver desuden en mulighed for at forbrugere kan blive involveret i at drive udviklingen inden for bæredygtig mode frem.

Læs mere: Ny publikation: Innovation i klimatilpasningen

En af årets vindere, Ryan Yasin, der er grundlægger af det bæredygtige børnetøjsmærke Petit Pli, forklarer, præcis hvad yderligere funding kunne gøre for dem:

“Yderligere funding kan give os mulighed for at åbne op for at eksperimentere med genbrugte fibre, farver og mønstre, hvilket vi i øjeblikket ikke har mulighed for med vores størrelse. Det vil også kunne gøre det muligt for os at ansætte de yderligere ressourcer, som der er brug for til at skalere produktionen af Petit Pli op”, siger han.

-EHS

Bæredygtige Værdikæder

Sponseret

Opråb: Cocktail-effekten kvæler mindre virksomheder i bureaukrati

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

04.03.2024CSR.dk

En både-og dom i Danish Crowns greenwashing sag

04.03.2024CSR.dk

Hotel- og mødebranchen har unikt potentiale i den grønne omstilling

26.02.2024Blind Coffee

Sponseret

Pressemeddelelse fra Blind Coffee og GladTeknik

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

23.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomhederne, der rammes af gigantiske økonomiske konsekvenser fra CSRD, har brug for mere hjælp

20.02.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Modtag en gratis prøve på fremtidens blomster

20.02.2024Optimeet ApS

Sponseret

Bæredygtighed i fokus på Optimeet Messen

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Bureau Veritas Certification
Kursus
ISO 14001 Inspirationsseminar

I løbet af ISO 14001 Inspirationsseminarets 2 dage får du forståelse for ISO 14001 standarden og bliver i stand til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed i din virksomheds miljøledelsessystem i forhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

04.03.2024

Tid

08:30

Sted

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Danmark