FedEx klar med CSR-rapport

Transportgiganten FedEx er klar med sin årlige CSR-rapport, der beretter om højdepunkter inden for bl.a. samfundsansvarlig vækst, miljøbeskyttelse og bæredygtige investeringer. Coronakrisen understreger kun vigtigheden af virksomhedens formål, lyder det fra topledelsen.

Nye elbiler var en vigtig del af FedEx' CSR-arbejde i 2019..

25.05.2020

CSR.dk

Et af verdens største distributionsselskaber, amerikanske FedEx, har for nylig publiceret sin CSR-beretning i form af selskabets Global Citizenship Report (GCR) for 2020, der er den 12. udgave af den årlige rapport. Og som dækker finansåret 2019 (FY19), der sluttede den 31/5-19.

Læs også: FedEx og Boeing i samarbejde om ecoDemonstrator

Selvom effekten fra coronavirusudbruddet således ikke har påvirket rapporten, så falder udgivelsen af den sammen med den verdensomspændende sundhedskrise, som FedEx selvsagt også kan mærke.

”I disse historiske tider er FedEx en af de få virksomheder i verden, der har netværket og kapaciteten til at holde handel og nødhjælp i bevægelse. (…) FedEx er i frontlinjen, når det gælder om at levere hjælp, på baggrund af årtiers erfaring med naturkatastrofer og sundhedsmæssige udfordringer. (…) Verden har mere brug for os end nogensinde”, skriver topchef Fred Smith i rapportens forord.

Mens FedEx altså er i fuld sving under coronakrisen, så vil selskabet med rapporten gerne vise, hvordan man har forenet sine bæredygtighedsmål med missionen om at skabe forbindelser i den globale økonomi gennem ikke mindst teknologi.

”Denne rapport demonstrerer hvordan vi sætter vores CSR-strategi i arbejde ved at anvende vores globale rækkevidde og formålsdrevne mission. Den viser, hvordan vi kan forbinde verden ansvarligt, og er et eksempel på, hvordan vi vil fortsætte med at gøre det (…)” siger chief sustainability officer, Mitch Jackson.

Robotter, droner, elbiler og investeringer
Blandt højdepunkterne i rapporten fremhæver FedEx selv den voksende e-handel som noget, man vil understøtte på ansvarlig vis. Det gælder bl.a. med den SameDay Bot, man begyndte at teste i starten af 2019, og via sit samarbejde med dronevirksomheden Wing. Begge løsninger leverer ifølge FedEx udledningsfrit.

Miljøområdet er i det hele taget et af FedEx’ fokuspunkter i rapporten. Med strategien Reduce, Replace, Revolutionize vil man reducere selskabets påvirkning på omverdenen og skabe nye, mere effektive metoder til eksempelvis distribution og drift.

Indsatsen på feltet har i tiåret siden finansåret 2009 resulteret i en reduktion i FedEx’ CO2-udslip på 40 procent, i en periode hvor omsætningen vel at mærke voksede med 96 procent. Alene på brændstof- og energibesparinger undgik man tre millioner ton CO2-ækvivalenter.

Også på elbilfronten forsatte FedEx i FY19 med opgraderingen ved at føje 390 nye elektriske køretøjer til flåden, der nu tæller næsten 3000 af slagsen. Derudover har man indgået et samarbejde med virksomheden Chanje Energy, der skal elektrificere 42 FedEx-stationer i Californien.

Når det gælder bæredygtige investeringer, nåede FedEx i 2019 et mål, man satte sig i 2016 om at investere 200 mio. dollars (ca. 1,3 mia. kr.) i 200 lokalsamfund verden over inden 2020. Derudover donerede selskabet i løbet af 2019 $62 mio. (godt 420 mio. kr.) til velgørenhed.

Læs også: FedEx’ grønne tiltag bærer frugt

Med et nyt initiativ, FedEx Cares 50 by 50, vil man bygge videre på det arbejde ved gøre en direkte forskel for 50 millioner mennesker frem mod 2023, hvor FedEx har 50-års jubilæum. Det skal ske gennem sociale forandringer via donationer, frivilligt arbejde og bidrag til lokal udvikling.

-AK

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

08.02.2024CSR.dk

Genbrugssten får et ordentligt markedsskub med ny aftale

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Feb. 21

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

21.02.2024

Tid

12:15

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.