Erhvervsfremstød vil styrke dansk-svensk bæredygtighedsposition

Flere end 60 danske virksomheder deltog fra den 29-30 maj i erhvervsfremstødet 'Liveable Scandinavia' i Stockholm. Formålet var at understøtte de dansk-svenske samarbejdsrelationer ift. et globalt markedspotentiale.

Vil Danmark stå stærkt på det globale marked, kan det betale sig at indgå samarbejdsrelationer med Sverige, viser konklusioner fra erhvervsfremstødet i Stockholm. Arkivfoto..

31.05.2017

CSR.dk

Fra den 29-30 maj løb erhvervsfremstødet ’Liveable Scandinavia’ af stablen i Stockholm, hvor formålet var at understøtte de dansk-svenske samarbejdsrelationer i forhold til et globalt markedspotentiale.

Dette skal blandt andet gøres ved at understøtte en fælles skandinavisk position som global frontløber inden for bæredygtige, urbane løsninger.

Læs også: Sverige som verdens klimaduks: Klar med historisk klimareform

Et af de firmaer, der var til stede i Stockholm, var den danske rådgivningsvirksomhed Cowi:

”Sverige er en central del af Cowis skandinaviske hjemmemarked, og derfor har vi en målsætning om at være massivt tilstede i landet og placere os i toppen af rådgivningsbranchen inden for vores kernediscipliner”, siger Rasmus Ødum, der er COO i Cowi.

Fælles idéer skal føre an på det globale marked
Det er imidlertid ikke kun i Sverige, at potentialet er stort inden for bæredygtige urbane løsninger.

Ifølge Cowi vil den globale urbanisering og klimaforandringerne sætte byerne under pres og skabe en international efterspørgsel efter kompetencer, som Skandinavien kan tilbyde:

”Der er ingen tvivl om, at vi både hver for sig og sammen står stærkere på det globale marked, hvis vi formår at koble vores fælles viden og idéer endnu bedre sammen. Derfor ser jeg også meget frem til to dages erfaringsudveksling med de øvrige deltagere fra både Danmark og Sverige”, siger Rasmus Ødum.

Muligheder i samarbejde over landegrænser
Også Dansk Industri ser muligheder i samarbejdet over dansk-svenske landegrænser. Ifølge organisationen vil erhvervsfremstødet kombinere elementer inden for især områder som byudvikling, energi, vandforsyning, arkitektur og digitalisering; områder, hvor danske kernekompetencer vurderes at have gode muligheder hos vores svenske naboer.

Det skyldes blandt andet, at man i Sverige har udviklet et stort fokus på bæredygtighed i store dele af samfundet, hvor det tænkes ind med høj prioritering i alt fra nybyggeri til affaldssortering.

Læs også: Sverige i klimakoalition - Danmark mangler

Ifølge Dansk Industri har svenskerne en målsætning om, at nettoudslippet af drivhusgasser, inklusive transportsektoren, i år 2025 skal være nul.

Det forventes at øge efterspørgslen på klimavenlige produkter i kæden fra kraftværker over distribution til strømbesparende løsninger hos slutbrugeren, hvilket kan være særlig godt for Danmark, da landet er anerkendt i Sverige for bæredygtigt byggeri og energieffektive løsninger.

- EL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

08.10.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Mangel på grus og jord skaber nye løsninger

07.10.2024Denteks A/S

Sponseret

Hoteller skal vælge tekstiler efter årstiden - måtter er eks. et praktisk og bæredygtigt valg

07.10.2024BSR

Sponseret

Is Your Company Ready for TNFD?

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Stor undersøgelse svarer på, hvordan vi renoverer klimavenligt

04.10.2024CSR.dk

EU planlægger at udskyde afskovnings-direktivet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Webinar | Social bæredygtighed og S’et i ESG

Måske har din virksomhed mødt krav om ESG-dokumentation fra større kunder eller jeres bank? Måske vil I gerne være på forkant? Hop med på dette webinar og få en konkurrencefordel.

Dato

10.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Certificeringer, rapportering og dokumentation

Lær at dokumentere og rapportere på dine bæredygtige tiltag, fx ESG-rapportering, ordninger og certificeringer, så det følger EU-taksonomi, EU-lovgivning og CSRD. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

10.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

10.10.2024

Tid

08:00

Sted

Copenhagen Marriott Hotel